رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با اصحاب رسانه به بیان دیدگاههای خود درباره آتش بس، لایحه حجاب، ظریف و تورم پرداخت.
به گزارش خبربین آنلاین؛ نشست رسانهای محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (چهارشنبه، ۷ آذرماه) آغاز شد.
از برقراری آتشبس در لبنان استقبال میکنیم
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: در ابتدا ایام دهه فاطمیه را عرض تسلیت و تعزیت دارم. همچنین؛ عرض خیر مقدم دارم به یکایک برادران و خواهران که امروز دعوت ما را پذیرفتند و حضور پیدا کردند.همچنین تقدیر و تشکر میکنم از همه اصحاب رسانه که انصافاً افکار عمومی را نمایندگی میکنند که خواستههای مردم را با انتقادات و پیشنهادات سازنده خودشان به مسئولین کشور کمک میکنند.وی ادامه داد: یکی از نقدهایی که به اینجانب داشتند این بود که چرا کمتر یا به روایتی بخواهم صریحتر بگویم در دوره قبل با اصحاب رسانه نشسته خبری نداشتهام. در روز خبرنگار به عزیزان خبرنگار قول دادم در این دوره خدمتم در مجلس شورای اسلامی حداقل در سال دو نوبت و در هر مقطعی اگر لازم باشد در هر فصل هم حتماً حق مسلم شما را به عنوان نمایندگان افکار عمومی ادا کنم و در خدمتتان باشم.قالیباف اظهار کرد: خوشحال هستیم که امروز که این نشست برگزار میشود آتش بس در لبنان نیز هستیم از این آتش بس استقبال میکنیم. از اینکه مردم عزیز لبنان نظیر بمباران جنایتکاران در آرامش به سر میبرند خداوند بزرگ را شاکر هستیم. وی گفت: به سهم خودمان از رزمندگان حزب الله که با عزت، شجاعت و درایت مقاومت کردند و جنگیدند و هرگز اجازه ندادند یک وجب از خاکشان با همه فشارهایی که دشمن در بمبارانها و آتشهای شدید انجام داد در تصرف آن در بیاید.
ما در مجلس موضوع مسکن را در اولویت قرار دادیم
رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درخصوص عملکرد و اقدامات مجلس در زمینهی مسکن و همچنین انتقاد او از روند اجرای قوانین این حوزه، عنوان کرد: بنده در سالروز تشکیل بنیاد مسکن صحبتی داشتم؛ اطمینان دارم که مشکل مسکن در معیشت مردم بسیار مهم و اساسی است. وی با تأکید بر اینکه همگان موضوع مسکن را در کشور رها نکنند، گفت: هرچه سعی کنیم بین ۲۰ الی ۳۰ درصد در حقوق مردم افزایش داریم و اندازهی تورم هم جبران حقوق را نداریم و امروز هزینهی مسکن در خانواده حدود ۵۰ الی ۷۰ درصد است. این مسئله موجب شکلگیری مشکلات متعدد خواهد شد.قالیباف بیان کرد: اگر مشکل مسکن خانوادهها حل بشود، یکی از بزرگترین مشکلات معیشتی رفع شده است. برای حل این مسائل دو نکته باید مد نظر داشت؛ اول وقتی مسئلهای وجود دارد باید مسئولین آن را بهرسمیت بشناسند و کنار نگذارند و اجازه دهیم به بحث گذاشته شود. وقتی این حاصل نمیشود بهنوعی از کنار آن عبور میکنیم.رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید برای مشکل مسکن از همه ظرفیتها استفاده کنیم. بنده گفته بودم اگر یک نفر در طول عمر خود یکسوم حقوق خود را هر ماه ذخیره کند و در دهکهای یک تا پنج باشد، در طول ۷۰ سال نمیتواند یک خانهی زیر ۱۰۰ متر تهیه کند.رئیس مجلس با تأکید بر اینکه در تهران بیش از یک میلیون مسکن خالی داریم چرا باید احتکار شوند. خاطر نشان کرد: ما در مجلس باید تولید مسکن را دنبال کرده، جلوی احتکار مسکن را میگرفتیم و بحث دیگری کنترل نرخ مسکن و قوانین موجر و مستاجر بود. امروز در هر سه زمینه در مجلس قانون داریم.
در تهران بیش از ۱ میلیون خانه خالی داریم
قالیباف اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه دقیقاً مسئلهی مسکن را مد نظر قرار دادهایم. امروزه روشهای اجرایی که رخ میدهد درست نیست؛ چه کسی باید مسکن تولید کند؟ دولت نباید مسئول ساخت مسکن باشد، مردم و بخش خصوصی خودشان میتوانند بسازند. وی افزود: کار دولت در این زمینه باید زمین را تهیه کند. حدود ۵۰ درصد قیمت تمامشدهی یک خانه، متعلق به زمین است و همچنین باید زمین را بهصورت رایگان در اختیار گروههای ضعیف قرار دهد.رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: ۱۵ درصد از تمام جغرافیای ما قابل سکونت است و امروزه کمتر از یک میلیون هکتار تحت پوشش بافت مسکونی داریم. بیش از زمینهایی که ساخته شده و در اختیار داریم، همینقدر زمین ساخته نشده است. اینها یا در داخل محدوده و یا در حریم هستند؛ در برنامه هفتم ۰.۲ درصد از این زمینها را که حدود ۳۰۰ هزار هکتار میشود را مد نظر گرفتیم تا این زمینها در اختیار نیازمندان مسکن قرار بگیرد.قالیباف افزود: دولت باید پشتیبانی کند و زمین را در اختیار قرار دهد تا خود مردم خانه بسازند. البته موضوع استقرار جمعیت هم اهمیت دارد؛ حدود ۲۳ درصد جمعیت کشور در یک درصد فضای کشور یعنی تهران متمرکز شدهاند. وی عنوان کرد: باید در توزیع فضای مسکن دقت شود و چرا به سمت شهرهای دارای جمعیت ۲۰۰ هزار نفره نمیرویم؟ دولت خود را مکلف بداند کسی که نیاز مسکن دارد و پول هم ندارد، زمین در اختیارش بگذارد. وظیفه اصلی دولت بهفرمودهی امام راحل(ره) تأمین زمین است تا خود مردم خانه بسازند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در مجلس قوانین را ایجاد کردیم و دولت هم مسیر حرکت را اصلاح کند، قدرت بخش خصوصی پایکار بیاید تا مشکلات را حل کنیم.قالیباف گفت: در تهران هم اکنون در هر هکتار ۱۵۰ نفر جمعیت داریم و در توکیو این جمعیت نیم این میزان است و همینطور در نیویورک این میزان کمتر است و ما در این طرحها برای هر هکتار ۶۰ نفر را پیش بینی کردهایم.رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: چرا کار مسکن را پیچیده میکنیم کسی که زمین دارد میتواند با کسی که پول دارد مشارکت کند و خانه بسازند. قریب ۱۷ سال از طرح مسکن مهر میگذرد و باید ببینیم که چند میلیون مسکن ساختهایم و تا جایی که من اطلاع دارم این میزان حدود ۲ میلیون بوده و ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار مسکن هنوز واگذار نشدهاند.قالیباف به حساب ۱۰۰ حضرت امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: هدف امام در همان حساب به موضوع مسکن اشاره کرده بود و ترکیب آن اینطور بود که به صورت یک شورای مردمی در محله اتفاق بیفتد، معتقدم باید برای حل مشکلات معیشت اولویت را باید به مسکن اختصاص دهیم. مردم صاحب مسکن شوند دیگر حتی همین یارانهای که دریافت میکنند را نمیخواهند. باید این روش را دنبال کنیم و دولت هم روشهای خود را تغییر دهد.
حتماً وعده صادق ۳ انجام میشود
قالیباف در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه فلسطین الیوم مبنی بر اینکه توافق آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی را چگونه ارزیابی میکنید و اظهارات رژیم صهیونیستی درباره اینکه پس از آتش بس در ایران و موضوع برنامه هستهای این کشور تمرکز خواهد داشت، گفت: ما از توافق آتش بس همان گونه که در ابتدای سخنان خود اشاره کردم استقبال میکنیم و آرامش در لبنان برقرار شده است که امیدواریم آرامش در غزه هم برقرار شود. وی افزود: اینکه نتانیاهوی جنایتکار بر ایران متمرکز هست یک سخن گزافه است. هنگامی که جنگ لبنان آغاز شد و شهید نصرالله را به شهادت رساندند و جنایت پیجرها را انجام دادند. صهیونیستها این همه جنایت انجام دادند، همه احساس آنها این بود که حزب الله تضعیف شده است.قالیباف با اشاره به سفر خود به بیروت عنوان کرد: در سفری که به بیروت داشتم میان دود، آتش و فشار بر مردم داغدار و عزادار لبنان که مردان آنها نبرد میکردند و زنان و کودکان زیر آتش در مکانهای مختلف از خانه و کاشانه خود را از دست داده بودند.
وی ادامه داد: من در آنها صبر، شجاعت، درایت و خلاقیت را مشاهده کردم و حزب الله را زنده دیدم. شاید آن روز کسی این مهم را باور نمیکرد هنگامی که در اجلاس بین مجالس در ژنو عنوان کردم که حزبالله زندهتر از همیشه است و شما شاهد بودید که نتانیاهوی کثیف میداند که با ۷ لشکر به جنوب لبنان آمد تا آن بخش را تصرف کند اما هرگز نتوانست این کار را انجام دهد. رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در این بهتر است رجزخوانی نکند چون شکست خورده است و تل آویو تا شب گذشته زیر آتش حزب الله لبنان قرار داشت. این همان قدرت اسلام است و ما هم حتماً وعده صادق ۳ را داریم که تصمیم ما است البته زمان آن هم جزو عملیات است که در زمان خود اعلام خواهد شد.
جزئیات اقدامات مجلس درباره درآمدها و معیشت مردم
رئیس مجلس همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه خبر مبنی بر اینکه با توجه به اینکه در آستانه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجلس قرار داریم و بحث معیشت و رفاه برای مردم بسیار مهم است، و از طرف دیگر ارز ترجیحی کالاهای اساسی نی زحائز اهمیت است، در قانون برنامه هفتم توسعه هم به رشد ۸ درصدی اقتصاد تأکید شده است، اقدامات مجلس در این موارد چه خواهد بود؟ گفت: یکی از موضوعاتی که در برنامه بوده بحث معیشت و رفاه مردم و در کنار آن رشد اقتصادی است.وی همچنین به بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق اشاره و اظهار کرد: اگر در اینجا عدد و رقمی میگویم ممکن است هنوز نهایی نشده باشد، به این دلیل است که موضوعات بودجه هنوز در مرحله اول است و کلان درآمدها و مصارف و حتی تبصرهها هم نیست. ممکن است در کمیسیون تلفیق ایراداتی وجود داشته باشد و در شورای نگهبان با سیاست کلان تغییراتی اعمال شود، بنابراین هنوز به قانون تبدیل نشده است.رئیس مجلس تأکید کرد: اما تا الان که بودجه در کمیسیون تلفیق است، در بحث مربوط به افزایش حقوق که بسیار مهم است، همه تلاشمان را کردیم که بتوانیم به اندازه تورم به مردم عزیزمان در حقوق و در خدماتی که داده میشود، میزان حقوق و تورم را پوشش دهیم.
قالیباف ادامه داد: البته ما معتقد بودیم که بودجهای که از لایحه دولت به مجلس آمد در هزینههای جاری مقداری افزایش داشت که این اشکال را من در صحن مجلس به آن اشاره کردم، همانجا هم از دوستان قول گرفتم که باید آن را اصلاح کنیم؛ در جلسهای هم که خدمت آقای پزشکیان بودیم، این موضع را مطرح کردم و آقای پزشکیان باور داشت و تاکید کرد که اگر بنا است هزینه جاری اداری بخشهای دولتی بیشتر از بخشهای دیگر افزایش پیدا کند، این را قبول ندارد و حتماً اولویت با افزایش حقوق کارگران، کارمندان و بازنشستگان است، بنابراین همجهتی بین دولت و مجلس وجود دارد.وی با بیان اینکه ما افزایش حقوقها را در بودجه سال آینده بین ۲۰ تا ۳۰ درصد پیشبینی کردیم، گفت: این چیزی است که تا الآن در کممیسیون تلفیق تصویب شده و علاوه بر این، اجرای قانون جوانی جمعیت ۸ درصد برای دولت هزینه دارد و این به طور کامل پیشبینی شده است، به این معنا که اگر افرادی علاوه بر آنکه حقوقشان ۲۰ یا ۳۰ درصد اضافه میشود، اگر شامل قانون جوانی جمعیت شوند، ۸ درصد هم علاوه بر آن ۲۰ یا ۳۰ درصد حقوقشان اضافه میشود.رئیس مجلس ادامه داد: تورم را به نوعی ۳۳ درصد پیشبینی کردهایم، با این راهکارهایی که عرض شد، برای آنهایی که حقوق کمتری دارند، امیدواریم بتوانیم میزان حقوق و تورم را با این دو سیاست جبران کنیم.قالیباف با تأکید بر اینکه ما حداقل حقوق را ۱۳ میلیون تومان پیشبینی کردهایم، گفت: حداقل حقوق برای بازنشستگان ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پیشبینی شده است و حقوق تا ۲۸۸ میلیون تومان در سال، یعنی ماهانه ۲۴ میلیون تومان، از پرداخت مالیات معاف است.
وی در همین زمینه اضافه کرد: اگر از طریق اضافه کار و یا حق مأموریتها هم دریافتی داشته باشند که بیش از این ۲۴ میلیون تومان باشد به آن مالیات تعلق میگیرد، اما حداکثر ۱۰ درصد است. سعی کردیم با این سیاستها بتوانیم میزان تورم و حقوق را پوشش دهیم.رئیس مجلس تصریح کرد: ۱۱ میلیارد یورو هم پیش بینی کردیم که ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی در نظر گرفته شود و شیر خشک را هم جزو لوازم مصرفی پزشکی دیدهایم که بتوانیم به نوعی آنها را هم پوشش دهیم.
سران قوا معتقد به اجرای قانون هستند
قالیباف در پاسخ به سوال سوم مبنی بر اینکه چگونه قرار است با سوپرانقلابی ها در مجلس مواجهه کند، تصریح کرد: طبق اجرای مصوبه عفاف و حجاب در زمان سه ماهه روز ابلاغ آن بیست و سوم آذر ماه است نه ۱۶ آذر، من این نگاه را قبول ندارم زیرا مجلس محل نگاههای متفاوت و نظرات مختلف و سلیقههای مختلف و تضارب افکار است و زیبایی مجلس به همین است.قالیباف تاکید کرد: تفاوت نظرات را من موجب زنده بودن مجلس میدانم، معتقدم مجلس دوازدهم از مجلس یازدهم عقلانیت انقلابی بالاتری دارد، بخشی از دوستان که فعال و مؤثر بودند، حدود ۱۰۰ نفر از از نمایندگان دوره یازدهم به دوره دوازدهم آمدند همچنین از ادوار مجلس در این دوره حضور دارند و مجلس کیفی و فعال است. به گفته رئیس مجلس، در جلسه مسئولان تصمیم میگیریم و انجام میشود یا خیر، بله میتوان آن مسائل را پیاده کرد زیرا این جلسه بر اساس قانون اساسی شکل میگیرد و هماهنگی بین قوا از وظایف رهبر انقلاب است.
وی ادامه داد: اگر جایی سران در موضوعی به جمعبندی برسند و نیاز اذن رهبری را داشته باشند حضرت آقا همراهی میکنند، بسیاری از مشکلات بر زمین مانده در این جلسات سرعت میگیرد. همه ما معتقدیم که مسیر قانون را عمل کنیم و حتی اگر به خاطر تحریم و شرایط خاصی که پیش میآید، لازم باشد در جلسه سران تصمیم بگیریم، همه مصوبات ما برای مدت یک سال است و نیاز دارد که بعد از آن در مجلس به قانون تبدیل شود. تعامل بین مجلس و دولت وجود دارد. ذینفع نهایی رفت و برگشتها میان مجلس و دولت مردم هستند.در رابطه با مصوبه عفاف و حجاب خاطرنشان کرد: این مصوبه ۲۳ آذر ابلاغ میشود، بحثهایی بود که بنا بر ملاحظات امنیتی به خاطر سالگرد ۱۴۰۱، رعایت شد به علاوه اینکه در این سه ماه دستورالعمل اجرایی قانون، آماده شد.
قالیباف با بیان اینکه وفاقی که بخواهد با یک لایحه یا فوریت به هم بخورد اگر نباشد بهتر است، گفت: وقتی حرف از وفاق میزنیم یعنی از همکاری و تعامل صحبت میکنیم. این وفاق دارای یک مبانی است و حرف بند، نمایندگان، رئیس جمهور و دولت همین است.وی با بیان اینکه همه ما میگوییم برنامه هفتم میثاق ملی ما است و سیاستهای کلان مصوب هم مبانی است که باید دنبال کنیم، افزود: پس تعامل وفاق و همه این حرفها حول این موضوع است.رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پرسشی درباره سلایق سیاسی نمایندگان مجلس گفت: سلایق سیاسی هم که یکی همیشه منتقد دولت باشد و یکی همیشه طرفدار دولت باشد این واقعیتی است که باید بپذیریم. درست یا غلط دو گرایش سیاسی در کشور داریم؛ هر دوی این گرایشها برنامه هفتم که اساس کار است را قبول دارند اما در عمل با روشهای متفاوت کار را انجام میدهند. در این مسئله باید دقت کنیم.وی با بیان اینکه وقتی صحبت از تعامل میکنیم حتماً معنیاش این نیست که خلاف قانون کنیم، عنوان کرد: در موضوع لایحه تابعیتها که فوریت آن رأی نیاورد و البته خود من هم به آن رأی ندادم این لایحه به کمیسیون رفت و در حال بررسی است. به نظر شما ما باید از کار خلاف قانون تمجید کنیم؟
قالیباف بیان کرد: به هر حال برادر عزیزمان آقای ظریف بر اساس قانون جاری کشور خلاف است که در آن موقعیت قرار بگیرند. من اگر جای آقای ظریف بودم خیلی با ظرافت به آقای پزشکیان میگفتم اجازه بدهید که من نباشم و حالا که لایحه به مجلس رفته بگذارید انجا تعیین تکلیف کنند. اگر قانونی شد بر میگردم و اگر قانونی نشد که دیگر نمیآیم.وی اظهار کرد: چرا یک موضوع را مطرح میکنیم که چون نمایندگان به فوریت رای ندادند وفاق به هم خورد. اگر اینطوری باشد که نمیتوانیم کار کنیم. ما در موضوعات مهمی مثل انرژی، مسکن و بحثهای اقتصادی خیلی باید منسجمتر، با محبتتر و با گذشتتر کار را دنبال کنیم و پیش برویم.رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نظارت مجلس سیستمی است، گفت: ما در مجلس یک کار جمعی میکنیم هرچند یک نفر لایحه را میاورد. ما در مجلس چگونه نظارت میکنیم؟ سوال بهصورت شفاهی و کتبی میکنیم. تذکر میدهیم، مسئله را در صحن مطرح میکنیم، تحقیق و تفحص داریم. تحقیق و تفحص و استیضاح را فردی آغاز میکنیم ولی کار جمعی میکنیم. یعنی یک نفر میتواند کار تحقیق و تفحص را شروع کند اما تا کمیسیون نپذیرد این طرح اجرایی نمیشود.وی افزود: کمیسیون اگر تایید کند به صحن مجلس میآید و اگر مجلس رای ندهد این مسئله رسمی نمیشود. پس یک نماینده نمیتواند تصمیم بگیرد.
قالیباف با بیان اینکه نظارتهای ما این گونه است و با جنس نظارتهای سازمان بازرسی متفاوت است، عنوان کرد: سازمان بازرسی اگر تشخیص داد خلاف قانون است آن را متوقف میکند ولی مجلس تذکر میدهد پیگیری میکند و مسیر خودش را میرود اما کار را متوقف نمیکند.وی با بیان اینکه مجلس در نظارت مچ گیری نمیکند، بیان کرد: بحث دلار را هم که مطرح میکنید، من روشن گفتم ما کسری ارز داریم. طبیعتاً این سیاستی است که خود ما هم در ماموریتها به آن توجه میکنیم و دقت میکنیم.رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به هر حال اینها سلیقه است، اگر بدهند خلاف قانون نیست اگر تبدیل به ریال هم کنند خلاف قانون نیست؛ دیگر حالا شاید آنها توقع داشته باشند که تبدیل به ریال هم کنند مثلاً به دلار توافقی باشد.
ارتباطات ایران و چین یک ارتباط راهبردی ماندگار و تاثیرگذار است
قالیباف در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری شینهوآ چین مبنی بر اینکه چین و ایران تاریخچه طولانی درتعامل با یکدیگر دارند جاده ابریشم باستانی مردم چین و ایران را از دیرباز به یکدیگر پیوند دادهاند تبادلات پارلمانی نیز بخش مهمی از روابط چین و ایران میباشد و هر دو کنگره ملی چین و مجلس ایران جایگاه مهمی در حیات سیاسی کشورهای مطبوع خود دارند نظر جناب عالی در مورد سطح کنونی مبادلات و همکاری پارلمانهای چین و ایران چیست؟ آیا برنامههای همکاری مرتبطی برای آینده وجود دارد یا خیر؟، گفت: بدون شک چین یکی از کشورهای دوست و متحد ماست و کشوری است که ما با آن روابط عمیق راهبردی داریم و باید این روابط را توسعه بدهیم و این اراده همه مسئولین در کشور ماست.وی ادامه داد: یک ارتباط عمیق راهبردی بر چه اساسی شکل میگیرد کشورهایی که دوست مشترک دارند. دشمن مشترک دارند و منافع مشترکی دارند. ما امروز با چین این سه مورد را داریم. بدون شک ارتباطات ما یک ارتباط راهبردی ماندگار و تاثیرگذار است. قالیباف بیان کرد: امروز فرصتهای بزرگتری با چین داریم. امروز موقعیت جغرافیای ما و چین بسیار جدی و مهم است. البته معتقد هستم هنوز به این سطح از روابط نرسیدیم و باید پایههای این روابط را بسازیم یعنی باید روابطمان در حد دوجانبه به یک نقطه قابل قبول از رشد برسد و هنوز جا دارد که به این نقطه برسد و بعد از آن به سطح روابط در روابط منطقه و بعد هم در سطح جهانی باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این نهاد برای انجام وظایف نظارتی خود چه اقداماتی برای جلوگیری از افزایش قیمتها و مهار تورم انجام داده است، گفت: موضوع گرانی کاسبها و مغازه داران نیستند، که تورم را شکل میدهند. راه حل تورم گرانی این نیست که آنها را تنبیه کنیم و فکر کنیم موضوع حل میشود. البته من منکر این نیستم که ممکن است تعدادی از افراد در میان اینها باشد که گران فروشی کنند. ولی آنها ریشه تورم و گرانی نیستند.وی افزود: ریشه تورم و گرانی در میرداماد، پاستور و بهارستان است. یعنی ریشه در بانک مرکزی، دولت و مجلس را است و اینها با تورم در ارتباط هستند. نه کسبه بازار و نه فروشگاهها!رئیس مجلس گفت: چه کار باید کنیم؟ طبیعتاً دو علت اساسی دارد. یک علت آن بانکها هستند. یعنی در حقیقت بانکها به این معنا که نقدینگی افزایش پیدا میکند. به این معنا پایه پولی افزایش پیدا میکند. ارزش پول ملی را از دست میدهیم و اینها تورم هستند. از اینجا میآید که هزینههای دولت را بالا میبریم. رشد اقتصادی وجود ندارد و برای آن اوراق صادر میکنیم. به هر حال در یک کلام کیک اقتصاد را بزرگ نمیکنیم و جی دی پی را افزایش نمیدهیم و هزینههای جاری را بالا میبریم و این به معنی شکلگیری تورم است.
وی افزود: وقتی با صراحت میگویم برنامه هفتم میثاق ما است، برای همین است. خواهش میکنم فصل مربوط به اقتصاد در برنامه هفتم را دوستان ببینند. برای همه اینها راهکار دیده شده است؛ برای اینکه صندوقهای بازنشستگی را از این وضعیت رها کنیم رشد اتفاق بیافتد و بتوانیم جلوگیری از نقدینگی کنیم.قالیباف گفت: بعضی از بانکهای خصوصی ما به گونهای رفتار میکنند که خلق پول میکنند. خلق پول یعنی دست توی جیب مردم کردن است. لذا خیلی به صورت جدی در این بحث توافق، وفاق، همکاری و همدلی را متمرکز بر اینها باشیم.
لینک کوتاه :
https://khabarbinonline.ir/?p=21704