تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق هستهای تا ۵ سال آینده در ایران
- شناسه خبر: 29638
- تاریخ و زمان ارسال: 29 اردیبهشت 1404 - 01:15
رئیس مرکز ملی استانداردهای اتمی ایران با اشاره به دستاوردهای ایران در حوزه علم هستهای از تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق هستهای تا ۵ سال آینده در کشور خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری خبربین آنلاین ،جواد کریمی ثابت، رئیس مرکز ملی استانداردهای اتمی ایران و رئیس انجمن هستهای ایران، در جریان دومین روز از دومین اجلاس وزرا و مسئولان ارشد آموزشعالی کشورهای اسلامی عضو سکوی گفتوگوی OIC-15 که به میزبانی وزارت علوم در حال برگزاری است، اظهار داشت: در ۵ سال آینده به مدار وارد خواهیم شد و با ظرفیتسازی، کشور انشاءالله به ۳۰۰۰ مگاوات برق هستهای دست خواهد یافت. جمهوری اسلامی ایران برای افق ۲۰ ساله ظرفیت ۲۰ هزار مگاوات را هدفگذاری کرده است.
وی ادامه داد: در این مسیر، بخش زیادی از مشارکتها با کشورهای پیشرفته و بخشی نیز مبتنی بر فناوری بومی خواهد بود. پس از تحقق بومیسازی چرخه کامل سوخت در ایران، دستیابی به توان طراحی و ساخت رآکتورهای قدرت بومی به راهبرد اصلی کشور در توسعه صنعت هستهای بدل شده است. این مسیر ضمن تضمین امنیت پایدار انرژی، نقش بسزایی در کاهش آلایندههای زیستمحیطی خواهد داشت.
کریمی ثابت بیان داشت: در بخش چرخه سوخت هستهای، ایران با اتکا به دانش بومی و نیروی انسانی متخصص، موفق شده است تمامی مراحل چرخه سوخت هستهای، از اکتشاف، استخراج، فرآوری، غنیسازی، تولید سوخت تا مدیریت پسماندهای هستهای را به صورت مستقل و کاملاً بومی در اختیار داشته باشد. این توانمندی تضمینکننده استقلال علمی و جایگاه بینالمللی ایران در حوزه انرژی هستهای است.
رئیس مرکز ملی استانداردهای اتمی ایران با اشاره به اینکه در حوزه سلامت، پزشکی هستهای و رادیوداروها که بخش بسیار مهمی است، یادآورشد: فناوری هستهای نقش برجستهای در ارتقای سلامت عمومی ایفا کرده است. پزشکی هستهای با استفاده از رادیوایزوتوپها امکان تشخیص و درمان دقیق بیماریهایی چون سرطان، بیماریهای قلبی و مغزی را فراهم ساخته است.
وی با اعلام این خبر که امروز جمهوری اسلامی ایران با تولید بیش از ۵۰ نوع رادیودارو توانسته است بیش از یک میلیون بیمار را در کشور درمان کند گفت: همچنین بیش از ۲۲۰ مرکز پزشکی هستهای در حال حاضر در کشور فعال هستند. در کنار آن، با توجه به برنامه کشور برای بهبود و گسترش استفاده از رادیوداروها، با ۱۸ خط تولید رادیودارو، ظرفیت تولید رادیوداروهای کشور شش برابر خواهد شد که علاوه بر بهبود بخش سلامت داخلی، امکان بهرهمندی منطقه و جهان اسلام نیز از این تولیدات فراهم میشود.
کریمی ثابت همچنین افزود: افزون بر آن، پروژه ملی یوندرمانی که در حال ساخت و در مراحل پایانی قرار دارد، با قابلیت پرتودرمانی با پروتون و کربن، گامی بلند در جهت درمان هدفمند تومورها به ویژه تومورهای مقاوم به درمانهای متداول خواهد بود. این مرکز پس از بهرهبرداری، از پیشرفتهترین مراکز درمان سرطان در منطقه خواهد بود.
رئیس مرکز ملی استانداردهای اتمی ایران اظهار داشت: فناوری پلاسمای سرد که امروزه در کشور به طور گسترده مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، امکان درمان زخمهای مزمن را با روشی سادهتر و کارآمدتر فراهم ساخته است که نشاندهنده ترکیب علم نوین هستهای با نیازهای درمانی روز است.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد