به گزارش خبربین آنلاین؛ مسعود پزشکیان رئیسجمهور پیشازظهر امروز سهشنبه در دیدار اعضای شورای مرکزی و دبیران استانی حزب اعتدال و توسعه، ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و با تأکید بر اینکه “باور دارم وفاق و رسیدن به زبان و نگاه مشترک تنها راه رفع مشکلات است.”، اظهار داشت: راه سختی پیشِرو داریم، اما تلاش میکنیم با غلبه بر منیتها، قدرتطلبیها و زیادهخواهیها در مسیر رسیدن به اهداف و رفع مشکلات به پیش برویم.
رئیسجمهور با توجه به دعای بیستم صحیفه سجادیه تصریح کرد: بنده خودم وقتی در جوانی این فراز از صحیفه سجادیه را میخواندم میگفتم مگر میشود به کسی که به ما بدی میکند، خوبی کنیم، اما بعدتر به این نتیجه رسیدم که انسانهای دارای روح بلند و ظرف وجودی بزرگ میتوانند جواب بدی را با خوبی بدهند و افرادی را که به آنها بدی کردند، جذب کنند.
پزشکیان با اشاره به اظهارات یکی از حاضران در جلسه مبنی بر بهکارگیری افرادی در دولت که در انتخابات به رقیب وی رأی دادهاند، گفت: امروز بنده بهتبعیت از فرمایشات و سیره پیامبر(ص) و ائمه(ع)، هر فردی را که بتواند در چارچوب اسناد و سیاستهای کلان نظام، به پیشبرد اهداف دولت در ساختن ایران به ما کمک کند، حتی اگر به من بدی کرده باشد، بهکار خواهم گرفت، تا چه رسد به اینکه در انتخابات به رقیب من رأی داده باشد.
وی با تصریح به اینکه سند چشمانداز و سیاستهای کلان کشور حاصل عقل جمعی است و هیچ کس نمیتواند در اهداف و رویکرد کلی آنها که رساندن کشور به جایگاه اول منطقه و الهامبخش شدن آن است، خدشه و تردیدی وارد کند، خاطرنشان کرد: کیست که از قرار گرفتن کشور در جایگاه برتر منطقه بدش بیاید؛ در مدت سپریشده از دولت تلاش کردهایم طرحها و اقدامات توسعهای کشور را معطوف به هدف رسیدن به جایگاه اول منطقه بازنگری کنیم، بر همین اساس از طراحان و مجریان این طرحها از جمله خطآهن زاهدان ـ چابهار و نیز توسعه منطقه مکران خواستم که طرح و اقدامات خود را به سطحی ارتقا دهند که پس از اجرا و پایان یافتن، واقعاً ما را به نقطهای بالاتر از یا حداقل همتراز کشورهای دیگر منطقه برساند.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه “بهعنوان یک ایرانی مسلمان بههیچوجه نمیپذیرم که ایران در عرصههای مختلف از هیچ کشور دیگری عقبتر باشد.”، گفت: یکی از حاضران برخورداری از طرحواره برای اتفاقنظر حول آن را ضروری عنوان کرد؛ باور به اینکه باید به اهداف سند چشمانداز برسیم، طرحواره و نقطه کانونی وفاق است. بنده در این مسیر از هر ایرانی که حاضر باشد برای تحقق اهداف این سند به ما کمک کند، بهره خواهم گرفت. این سند امضای رهبر معظم انقلاب اسلامی را پای خود دارد و هر کس حاضر به کمک به اجرای آن باشد، در دایره ولایت است.
پزشکیان با اشاره به انتصاب معاون رئیس جمهور، وزیر و استاندار از میان اقلیتهای مذهبی، زنان و اقوام مختلف در دولت چهاردهم، آن را حاصل تلاش برای رسیدن به زبان و نگاه مشترک میان بخشهای مختلف حاکمیت دانست و اضافه کرد: اگر این همراهی و حمایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی نبود چنین دستاوردهایی نداشتیم؛ لذا بنده بهدنبال این هستم که این وفاق را حفظ و تقویت کنم تا بتوانیم از همه ظرفیتهای کشور برای آبادانی ایران اسلامی بهره بگیریم.
وی با ابراز اینکه “بهعنوان یک ایرانی مسلمان به ایرانی و مسلمان بودن و باورهایم افتخار میکنم و استدلال علمی برای دفاع از آنها دارم.”، گفت: باور دارم که اگر ما صادقانه در میدان عمل کنیم، خداوند نیز درهای رحمتش را بهروی ما خواهد گشود و ما را هدایت و یاری خواهد کرد. ما تلاش خود را خواهیم کرد و هر کجا هم احساس کنیم بندی از سیاستهای کلان یا سند چشمانداز مناسب اقتضائات روز نیست، طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی با کارشناسی لازم نظرات اصلاحی خود را ارائه میدهیم تا اعمال شود.
رئیسجمهور در ادامه سخنانش با اعلام اینکه “در مدت سپریشده از آغاز به کار دولت تلاش کردهایم در وهله اول شعار وفاق را در چینش کابینه و انتخاب استانداران و مدیران ارشد دنبال کنیم.”، خاطرنشان کرد: ادعا نمیکنم که ۱۰۰ درصد موفق بودهایم، اما کابینه ما بالاخره رنگوبوی وفاق دارد، طبیعتاً هم همه کارها را نمیشود یکباره انجام داد و باید قدم به قدم به پیش رفت.
پزشکیان همچنین گام دیگر دولت چهاردهم را حاکم کردن نگاه سیستمی و علمی و تعریف ابزار مدیریتی برای اصلاح حرکت مجموعه دستگاه اجرایی و نظام اداره کشور عنوان کرد و افزود: در حال تعریف یک نظام جامع و مشخص از وظایف دستگاهها و کیفیت و چگونگی اجرای آنها هستیم تا ترکیب دستگاههای اجرایی نیز بر اساس بهترین مدل برای اجرای صحیح، دقیق و کامل این وظایف بازآفرینی شود، همچنین مفاد اسناد و برنامههای کلان نیز در حال بازبینی است تا هر بخشی که بهدلایل مختلف قابلیت اجرا ندارد، اصلاح شود.
وی حلوفصل تنشها و مسایل خارجی کشور را از ضرورتهای اجرای حداکثری برنامههای کلان نظام و رسیدن به رشد اقتصادی ۸درصدی برشمرد و تصریح کرد: همزمان دستگاههای مختلف اجرایی را موظف کردهایم که شرکتهای دولتی زیرمجموعه را ساماندهی کنند و افراد را بهشرط توانمندی برای سودده کردن بنگاههای اقتصادی زیرمجموعه به مدیریت آنها منصوب کنند؛ بنگاههای اقتصادی و خدماتی دولتی امانت مردم در دستان ما هستند و هر کس که به مدیریت یک بنگاه اقتصادی دولتی منصوب میشود، باید متعهد باشد که در صورت ناتوانی از سودده کردن بنگاه زیانهای وارده را جبران کند.
رئیسجمهور سپردن کار به دست افراد کارنابلد را نامردی و خیانت به کشور و مردم توصیف کرد و گفت: برای عبور از شرایط سخت فعلی راهی جز این نداریم که از همه ظرفیتهای کشور بهره بگیریم. تلاش داریم با تکمیل سامانهها و یکپارچه کردن آنها، به ایجاد شفافیت حداکثری در مسیر رفع زمینههای فساد، رانت و تبعیض کمک کنیم.
تلاش برای رفع فیلترینگ و رسیدن به تفاهم با سران قوای دیگر در این زمینه و ایجاد زمینههای لازم برای بهرهگیری از ظرفیتهای جوانان از جمله دیگر اقدامات دولت بود که پزشکیان در این جلسه به آنها اشاره و خاطرنشان کرد: باور دارم که اگر ما درست عمل کنیم، دیگر جایی برای مخالفت باقی نمیماند، مخالفتها نه با انقلاب، بلکه با عملکرد ماست.