به گزارش خبربین آنلاین؛ هل یک ادویه تند و بومی آسیای جنوبی است. امروزه معمولاً در گواتمالا و سریلانکا نیز کشت میشود. هل دو نوع دارد: هل سبز و هل سیاه. هل سبز یا هل Elettaria طعمی قوی دارد که کمی شیرین است. هل سیاه یا هل آموموم طعم دودیتری دارد که با رایحهای با طراوت و نتهای نعنایی تند و تیز میشود.
چای هل یک چای گیاهی است که از دم کردن دانهها یا غلاف هل در آب داغ تهیه میشود. این دمنوش اغلب در کنار غذاهای شیرین مصرف میشود. نوشیدنی هل از رایجترین چایهای مصرفی در کشورهای خاورمیانه است و جزو اصلی آشپزی هندی بهشمار میرود.
مصرف این نوشیدنی بیخطر است و عوارض جانبی بسیار کمی دارد. افرادی که واکنشهای آلرژیک به هر یک از گیاهان گرم دارند باید از نوشیدن این چای خودداری کنند. دمکردهی هل را میتوان بهعنوان یک چای داغ سرو کرد یا اجازه داد خنک شود و به عنوان چای سرد مصرف شود.
مواد لازم برای تهیه دمنوش هل
آب | ۲ لیوان |
هل | ۴ عدد باغلاف |
شیرینکننده | اختیاری |
دمنوش هل گزینهی خوبی برای روزهای سرد است. در لیست نوشیدنیهای زمستانی، میتوانید نوشیدنیهای گرم مختص زمستان را پیدا کنید.
دستور تهیه دمنوش هل
آب را در سماور یا کتری بریزید و روی شعله قرار دهید تا بجوشد. سپس غلاف هلها را بشکنید و دانههای آنها را خارج کنید و در قوری بریزید. آب جوش را روی دانههای هل بریزید و قوری را روی بخار بگذارید تا نوشیدنی دم بکشد. پس از ۸ تا ۱۰ میتوانید دمنوش هل را سرو کنید. در نهایت میتوان برای مطبوع کردن طعم نوشیدنی، شیرینکنندههایی مانند عسل را به فنجان نوشیدنی هل اضافه کرد.
خواص هل
مانند همهی هدیههای طبیعت به انسان، دانههای هل نیز از خواص مختلفی برخوردارند:
- سرشار از آنتی اکسیدان
- ضد اضطراب
- آنتی باکتریال
- ضد التهاب
- ضد دیابت
- محافظ قلب
- محافظ کبد
- کاهش عوارض شیمی درمانی
- کاهش کلسترول
- کنترل فشار خون