به گزارش خبربین آنلاین؛ برای استفاده از دمنوش به جای چایی باید مانند چایی آن را با آب جوش مخلوط کرده و زمانی (حدود ۳ تا ۵ دقیقه) در یک ظرف شیشه ای یا چینی در بسته قرار دهید تا دم بیاید. در ادامه ضمن معرفی ۵ تا از بهترین و خوشمزه ترین نوع دمنوشها، به مضرات و فواید چای سیاه اشاره کرده و چندین مورد از چای های جذاب و با خاصیت را نیز برایتان شرح خواهیم داد.
فواید چای
چایی یک نوشیدنی بدون قند و چربی است. این نوشیدنی خواص بسیاری داشته و در سلامتی انسان موثر است. چایی ۳۰ نوع آنتی اکسیدان دارد.
آنتی اکسیدانها به حفظ سلامت سلولها کمک میکنند و خطر بیماری کرونر قلب و برخی سرطانها مانند سرطان کلیه را کاهش میدهند.
تحقیقات نشان داده است که کسانی که یک فنجان چایی در روز مصرف میکنند نسبت به کسانی که اصلا چایی مصرف نمیکنند ۱۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان کلیه هستند. نتایج بررسیهای دیگری که نوشیدن چایی را در ۱۲ هفته مورد بررسی قرار میداد نشان داد که نوشیدن چایی سیاه به کاهش تری گلیسیرید، کاهش سطح قند خون و کاهش سطح LDL/HDL پلاسما کمک میکند.
در مطالعهی دیگری هم آمده است که کسانی که در روز ۳ فنجان چایی مینوشند ۱۱ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. چایی طبیعی اندامهای بدن را تقویت کرده و به خصوص در تقویت معده موثر است.
نکته مهمی که برای نوشیدن چایی باید آن را مد نظر قرار دهید مدت زمانی است که برای دم کشیدن آن مورد نیاز است.
چایی طبیعی گیلان، چایی سبز و چایی سفید حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه باید دم بکشند تا ترکیبات قابض آنها رها شده و وارد چایی شوند. متخصصان طب سنتی معتقدند اگر به چایی مواد شیمیایی و معطر اضافه نشود و دیر دم و مقداری تلخ تهیه گردد، دهانه معده را تقویت کرده و در بهبود ریفلاکس موثر است.
مضرات چایی سنگین
با وجود تمام فواید و مزایایی که خوردن چایی به همراه دارد، مصرف بیش از اندازه آن میتواند مشکلاتی را در سلامتی انسان به وجود آورد. هر چه چایی پر رنگتر باشد کافئین موجود در آن نیز بیشتر است. کافئین ادرار آور است و مصرف زیاد آن باعث میشود که آب بدن کم شده و فرد به یبوست مبتلا شود. همچنین کافئین فشار خون را افزایش داده و ضربان قلب را بالا میبرد.
از مضرات دیگر کافئین این است که مانع از جذب آهن در بدن میشود و هر چه میزان کافئین بالاتر باشد مقدار جذب آهن پایینتر است. البته مصرف کافئین تنها بر روی منابع آهن گیاهی مانند اسفناج تاثیر داشته و بر روی منابع آهن حیوانی مانند گوشت قرمز تاثیر ندارد.
البته مصرف کافئین باعث افزایش هوشیاری میشود اما اگر چایی پررنگ را خصوصا در ساعات پایانی شب مصرف کنید باعث میشود بی خواب و بی قرار شوید.
همچنین مصرف چایی سنگین در دراز مدت سطح اضطراب شما را بالا میبرد. بهتر است افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند، خانمهای باردار و افراد مبتلا به ریفلاکس، زخم معده و سنگ کلیه چایی پررنگ را بسیار کم مصرف کنند.
اینجاست که دمنوش خوشمزه جایگزین چای نیاز تک تک خانمهای خانهدار خوش سلیقهای است که به خاص بودن و البته سلامتی خود و خانوادهشان اهمیت میدهند.
بهترین دمنوش برای سرحال شدن
ما در این بخش به معرفی بهترین دمنوش برای سرحال شدن اشاره کرده ایم.
دمنوش زنجبیل
نوشیدن دمنوش زنجبیل به صورت ناشتا علاوه بر اینکه سطح انرژی بدن را بالا میبرد باعث میشود احساس سیری کنید. همچنین با افزایش سوخت و ساز بدن به کاهش وزن کمک میکند.
دمنوش رزماری
ساقه و برگ گیاه رزماری را میتوان برای تقویت بدن مورد استفاده قرار داد. همچنین مصرف این دمنوش بجای چایی به رفع مشکلات گوارشی نیز کمک میکند.
دمنوش چایی سبز با نعنا
چایی سبز کافئین دارد و دارای ویتامینهای A و E نیز میباشد. همچنین چایی سبز حاوی آنتی اکسیدان پلی فنول است که به بهبود سوخت و ساز بدن کمک میکند.
دمنوش زعفران
زعفران معروفترین خوراکی شادی آور در طب سنتی است. اغلب کسانی که دمنوش زعفران را مصرف میکنند معتقدند که این نوشیدنی جای چایی تاثیر زیادی در ایجاد نشاط و سرحالی روزانه دارد.
دمنوش گل گاو زبان
گل گاو زبان طبعی گرم دارد و نشاط آور و شادی بخش است. این دمنوش بجای چایی آرامش بخش است و برای درمان افسردگی نیز به کار میرود.
بهترین چایی در طب سنتی چه می باشد؟
از دیدگاه طب سنتی بهترین چایی، چایی سفید میباشد. خواص چایی سفید از چایی سیاه و چایی سبز بیشتر است. در منابع طب سنتی به چایی سفید، چایی ختایی هم گفته میشود. چایی سفید نسبت به چایی سبز طعم ملایمتری دارد. از دیگر خواص چایی سفید این است که کلسترول خون را کاهش میدهد و ضد ویروس است. همچنین تقویت کننده لثه، شادی آور و آرامش بخش میباشد.
چای بابونه
خوردن چایی بابونه به تنظیم خواب، هضم بهتر غذا، تقویت سیستم ایمنی، کاهش استرس و تسکین درد و کاهش گرفتگی عضلات ناشی از قاعدگی کمک میکند. چایی بابونه به دلیل خواص ضد التهابی که دارد در درمان اسهال و نفخ نیز به کار میرود. نوشیدن چایی بابونه در کاهش سطح قند خون و تنظیم میزان انسولین خون موثر است.
تحقیقات یک ژورنال آمریکایی نشان داده است که چایی بابونه میگرن و سردرد را نیز بهبود می بخشد.
چای نعنا
خواص چایی نعنا و دمنوش بجای چایی آن عبارتند از:
- درمان آسم
- کمک به فرآیند هضم غذا
- کاهش و درمان اختلالات تنفسی
- پیشگیری از آلرژی
- تقویت کبد
- بهداشت دهان و دندان
- تقویت حافظه
- بهبود سلامت و شادابی پوست
چای گل گاو زبان
این دمنوش خوشمزه جایگزین چای یعنی گل گاو زبان که در گروه نوشیدنیهای مناسب برای دیابت قرار گرفته، به کاهش قند خون در افراد دیابتی کمک میکند. این دمنوش بجای چایی به تقویت اعصاب کمک کرده و اختلال حواس را بهبود میدهد. خاصیت شادی آور گل گاو زبان به درمان استرس و افسردگی کمک میکند.
از دیگر خواص آن این است که التهابات کلیه را کاهش داده و در درمان بی اختیاری ادرار نیز موثر است. ترکیب گل گاو زبان و سنبل الطیب به تقویت قوای جنسی کمک میکند. گل گاو زبان به دلیل خاصیت آرامش بخشی که دارد پرخوری عصبی را کم میکند و باعث کاهش وزن میشود.
۲۲
چایی به لیمو خاصیت خلط آوری دارد و به رفع گرفتگی دستگاههای تنفسی کمک میکند. به لیمو، دمنوشی خوشمزه جایگزین چای است که تپش قلب را کاهش داده و به آرامش اعصاب کمک میکند.
بهترین زمان مصرف این دمنوش دو ساعت بعد از ناهار یا شام است. دمنوش چایی به لیمو همانند چایی بابونه از بهترین دمنوشها برای آرامش اعصاب و درمان بیخوابی است.
چای زنجبیلی
چایی زنجبیلی هوشیاری شما را بالا میبرد.
علاوه بر آن یک درمان طبیعی برای همه چیز است، درد و التهاب را تسکین میدهد و تهوع دوران بارداری را برطرف میکند.
چای گزنه
گیاه گزنه یک گیاه علفی است که برگ و ریشه آن خواص درمانی بسیاری دارد و از دیرباز برای درمان بسیاری از مشکلات و بیماریها به کار میرفته است. گزنه در درمان دیابت موثر است و با نوشیدن ۳ فنجان از آن میتوانید قند خون خود را کنترل کنید.
این گیاه دارویی برای ضدعفونی کردن رحم و همچنین تنظیم قاعدگی به کار میرود.
دم کرده گزنه یکی از بهترین دمنوشهایی است که برای درمان کیست تخمدان به کار میرود. دمنوش بجای چایی گزنه فشار خون بالا را کاهش میدهد، موجب تقویت سیستم ایمنی شده و در درمان آلرژی موثر است.
چای آویشن
آویشن گیاهی با طبع گرم و خشک است. چایی آویشن در درمان سرماخوردگی و عفونتهای تنفسی موثر است و تا حدی زیادی باعث از بین رفتن چرک و عفونت گلو میشود. آویشن پتاسیم بالایی دارد به همین دلیل میتواند به کنترل فشار خون کمک کند.
مصرف روزانه یک فنجان دمنوش خومشزه جایگزین چای مانند دموش آویشن به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک میکند. همچنین اگر به دنبال کاهش وزن هستید نوشیدن یک فنجان دمنوش بجای چایی آویشن در وعده صبحانه به کاهش اشتها و رفع سوء هاضمه کمک میکند.
نوشیدنی سالم جایگزین چای
هر کدام از دمنوشهایی که در بالا معرفی شدند میتوانند به عنوان یک دمنوش بجای چایی مورد استفاده قرار گیرند. عمدتا به هنگام بیدار شدن از خواب یا در مواقع خستگی و خواب آلودگی تمایل بیشتری به نوشیدن چایی دارید، اما دمنوشهای دیگری هم هستند که به رفع خستگی کمک میکنند و میتوانند سطح انرژی شما را بالا ببرند. بهترین این دمنوشها دمنوش گل گاو زبان، دمنوش بابونه، دمنوش زنجبیل و دمنوش آویشن میباشند.
جایگزین چای در صبحانه
همان طور که در بالا اشاره شد مصرف چایی خواص و مزایای بسیاری دارد اما اگر بیش از اندازه مصرف شود ممکن است باعث کم خونی، فقر آهن، بیقراری، اضطراب و … شود.
نوشیدنیهایی که کافئین کمتری دارند میتوانند جایگزینهای بهتری برای چایی صبحانه باشند.
چایی اولانگ
چایی اولانگ لطیفتر از چایی معمولی است و کافئین کمتری دارد. بنابراین اگر به دنبال یک نوشیدنی جای چایی هستید که خستگی و خواب آلودگی شما را کم کند و کافئین کمی هم داشته باشد چایی اولانگ گزینه مناسبی است.
چایی Pu’er
این چایی بر خلاف چایی اولانگ کافئین بیشتری نسبت به چایی معمولی دارد. اگر میخواهید چایی صبحانه بیش از چایی معمولی در رفع خواب آلودگی شما اثر داشته باشد، چایی Pu’er گزینه مناسبی است.
چایی زنجبیلی
اگر مصرف کافئین اثرات بدی در بدن شما ایجاد میکند یا دچار آلرژی نسبت به آن هستید، میتوانید چایی زنجبیلی مصرف کنید.