«از بشقاب تا مغز؛ چگونه غذاها خلقوخو را شکل میدهند؟»
- شناسه خبر: 32936
- تاریخ و زمان ارسال: 11 مرداد 1404 || 22:00
آنچه میخوریم، تنها بر جسم ما اثر نمیگذارد؛ بلکه میتواند حالوهوای ذهنیمان را نیز دگرگون کند. پژوهشهای نوین نشان میدهند که تغذیه نقش مهمی در تنظیم احساسات، کاهش اضطراب و پیشگیری از افسردگی دارد.

به گزارش پایگاه خبری خبربین آنلاین ،متخصصان تغذیه و روانشناسی معتقدند که برخی مواد غذایی با تأثیر بر سطح انتقالدهندههای عصبی مانند سروتونین و دوپامین، میتوانند خلقوخو را بهبود بخشند. برای مثال، مصرف خوراکیهای سرشار از تریپتوفان مانند بوقلمون، تخممرغ و موز، به تولید سروتونین کمک کرده و احساس آرامش را افزایش میدهد.
همچنین، اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهیهای چرب مانند سالمون و ساردین، با کاهش التهابهای عصبی، در بهبود علائم افسردگی مؤثرند. منیزیم و ویتامینهای گروه B نیز در تنظیم عملکرد مغز و کاهش استرس نقش دارند.
از سوی دیگر، مصرف زیاد قندهای ساده، نوشابهها و غذاهای فرآوریشده میتواند باعث نوسانات خلقی، تحریکپذیری و احساس خستگی شود. تغذیه ناسالم ممکن است تعادل میکروبیوم روده را نیز برهم زده و از طریق محور روده-مغز، بر سلامت روان اثر منفی بگذارد.
پزشکان توصیه میکنند برای حفظ تعادل روانی، رژیم غذایی متنوع، سرشار از فیبر، پروتئینهای باکیفیت و چربیهای مفید انتخاب شود. تغذیه آگاهانه، نهتنها سوخت بدن را تأمین میکند، بلکه میتواند بهعنوان ابزاری قدرتمند در مدیریت احساسات و خلقوخو عمل کند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد
خواهشمندیم برای ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربری خود بشويد