• درباره ما
  • تماس با ما

جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴

  • telegram
  • eata
  • eata
  • bale
  • watsapp
  • instagram
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بانک، بیمه و بورس
    • راه و مسکن
    • صنعت، معدن، تجارت
  • سیاست
    • بین الملل
    • سیاست داخلی
    • مجلس
  • جامعه
  • فرهنگ و هنر
  • ورزش
  • استانها
  • بازار
  • بازرگانی
  • عکس
  • فیلم
Twitter Facebook Telegram Whatsapp

افزایش تولید نفت ایران به ۳.۱۲۸ میلیون بشکه‌ در آبان

  • شناسه خبر: 8165
  • تاریخ و زمان ارسال: 23 آذر 1402 - 01:21

جدیدترین گزارش اوپک نشان می‌دهد تولید نفت ایران در آبان ماه به 3 میلیون و 128 هزار بشکه نفت در روز رسیده و ایران همچنان جایگاه سومی خود در اوپک را حفظ کرده است.

به گزارش خبربین آنلاین؛ جدیدترین آمار اوپک نشان می‌دهد، تولید نفت ایران در ماه نوامبر ۲۰۲۳ برابر با آبان ۱۴۰۲ به ۳.۱۲۸ میلیون بشکه در روز رسیده که نسبت به ماه پیش از آن ۷ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

ایران در ماه اکتبر (مهر ماه ۱۴۰۲) ۳ میلیون و ۱۱۵ هزار بشکه نفت در روز تولید کرده بود.

ایران از ماه آگوست یا همان مرداد ۱۴۰۲ جایگاه سوم تولید نفت اوپک را از آن خود کرده و همچنان این جایگاه را حفظ کرده است.

براساس گزارش‌های اوپک، ایران در سپتامبر (شهریور) ۳.۰۸۲ میلیون بشکه، در آگوست (مرداد) ۳.۴۳ میلیون بشکه، در جولای (تیر) ۲.۸۷۲ میلیون بشکه، در ماه ژوئن (خرداد) ۲ میلیون و ۶۷۵ هزار بشکه، در ماه می (اردیبهشت) ۲ میلیون و ۶۹۸ هزار بشکه، در ماه آوریل (فروردین ماه ۱۴۰۲) ۲ میلیون و ۶۲۵ هزار بشکه نفت تولید کرده است.

رقم تولید نفت ایران در سال نیمه دوم سال گذشته شمسی به این ترتیب بوده است: در ماه مارس ۲۰۲۳ (اسفند ماه ۱۴۰۱) ۲ میلیون و ۵۷۷ هزار بشکه، در ماه فوریه ۲۰۲۳(بهمن ۱۴۰۱) ۲ میلیون و ۵۷۴ هزار بشکه، در ماه ژانویه۲۰۲۳ (دی ۱۴۰۱) ۲ میلیون و ۵۵۴ هزار بشکه، در دسامبر ۲۰۲۲ (آذر ماه) ۲ میلیون و ۵۷۹ هزار بشکه نفت در روز، در ماه نوامبر ۲۰۲۲ (آبان ماه) ۲ میلیون و ۵۷۹ هزار بشکه نفت در روز، در ماه اکتبر ۲۰۲۲ (مهر ماه) ۲ میلیون و ۵۶۱ هزار بشکه نفت در روز بوده است.

* حفظ جایگاه سومی تولید اوپک

ایران در ماه آوریل یا فروردین ماه ۱۴۰۰ جایگاه چهارمین تولیدکننده نفت اوپک را از کویت پس گرفته و از آن زمان تا مهر ماه ۱۴۰۰ (اکتبر ۲۰۲۱) این جایگاه را حفظ کرده بود، اما در ماه نوامبر ۲۰۲۱ یعنی آبان ماه ۱۴۰۰، بار دیگر تولید نفت کویت از ایران پیشی گرفت و در جایگاه چهارم نشست و ایران به رتبه ۵ بازگشت.

ایران در خرداد ماه ۱۴۰۲ (ژوئن ۲۰۲۳) پس از یک سال و ۷ ماه، دوباره به جایگاه چهارمی تولید نفت در اوپک بازگشت و کویت در جایگاه پنجم قرار گرفت و در ماه بعد یعنی مرداد ماه ۱۴۰۲ (آگوست ۲۰۲۳) با پیشی گرفتن از امارات جایگاه سوم تولید نفت در اوپک را از آن خود کرد و از آن زمان تاکنون این جایگاه را حفظ کرده است.

در حال حاضر، کشورهای عربستان با تولید ۸ میلیون و ۹۹۸ هزار بشکه در روز و عراق با تولید ۴ میلیون و ۲۷۸ هزار بشکه در روز در جایگاه‌های اول و دوم قرار دارند و امارات با تولید ۲ میلیون و ۹۰۹ هزار بشکه در روز در جایگاه چهارم و کویت با تولید ۲ میلیون و ۵۷۱ هزار بشکه در روز در جایگاه پنجم قرار گرفته‌اند.

ایران، پیش از تحریم‌های آمریکا از سال ۲۰۱۸، سومین تولیدکننده‌ بزرگ نفت اوپک پس از عربستان و عراق بود.

* تولید نفت ایران در فصول ۲۰۲۲

ایران در سه ماه نخست سال ۲۰۲۲ روزانه ۲ میلیون و ۵۲۹ هزار بشکه، در سه ماهه دوم ۲ میلیون و ۵۵۵ هزار بشکه و در سه ماه سوم ۲ میلیون و ۵۶۵ هزار بشکه در روز و در سه ماه چهارم ۲ میلیون و ۵۶۷ هزار بشکه در روز نفت تولید کرده است.

ایران در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۱ روزانه ۲ میلیون و ۴۷۲ هزار بشکه نفت تولید کرده بود.

* افزایش ۱۶۲ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۲

ایران به طور متوسط در سال ۲۰۲۲ روزانه ۲ میلیون و ۵۵۴ هزار بشکه نفت تولید کرده است، این رقم به طور متوسط در سال ۲۰۲۱ روزانه ۲ میلیون و ۳۹۲ هزار بشکه نفت و در سال ۲۰۲۰ روزانه یک میلیون و ۹۹۱ هزار بشکه نفت بوده است

به این ترتیب ایران در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ روزانه ۱۶۲ هزار بشکه بیشتر تولید نفت داشته است. تولید نفت ایران در ۲۰۲۱ نیز نسبت به سال ۲۰۲۰ نیز ۴۰۱ هزار بشکه در روز افزایش یافته بود.

ایران در سال ۲۰۱۹ روزانه ۲ میلیون و ۳۵۶ هزار بشکه، در سال ۲۰۱۸ روزانه ۳ میلیون و ۵۵۳ هزار بشکه و در سال ۲۰۱۷ روزانه ۳ میلیون و ۸۱۳ هزار بشکه نفت تولید کرده است.

* کاهش ۵۷ هزار بشکه‌ای تولید اوپک

بر اساس این گزارش، تولید نفت ۱۳ کشور عضو این سازمان در ماه نوامبر ۲۰۲۳ (آبان ۱۴۰۲) ۲۷ میلیون و ۸۳۷ هزار بشکه در روز عنوان شده است که کاهش روزانه ۵۷ هزار بشکه‌‌ای نسبت به ماه اکتبر را نشان می‌دهد.

اوپک در ماه اکتبر روزانه ۲۷ میلیون و ۸۹۵ هزار بشکه نفت تولید کرده بود.

بر اساس این گزارش، متوسط تولید نفت اوپک در سال ۲۰۲۲ به روزانه ۲۸ میلیون و ۸۶۳ هزار بشکه بوده است که نسبت به سال پیش از آن افزایش ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار بشکه‌ای را نشان می‌دهد.

رقم تولید اوپک در سال ۲۰۲۱ به طور متوسط برابر با ۲۶ میلیون و ۳۴۰ هزار بشکه در روز عنوان شده است.

* برنامه اوپک پلاس برای کاهش تولید

گروه اوپک پلاس از ماه سپتامبر ۲۰۲۲ توافق کرده بودند که از میزان تولید خود کم کنند؛ این رقم برای ماه اکتبر( ۲۰۲۲) ۱۰۰ هزار بشکه در روز بود که اوپک در آن ماه به تنهایی ۲۱۰ هزار بشکه در روز از تولید خود کم کرده بود.

همچنین اوپک پلاس در ادامه روند کاهش تولید خود با توجه به شرایط اقتصادی در جهان و پیش‌بینی تقاضا برای نفت در جهان توافق کردند تا از ماه نوامبر به بعد روزانه ۲ میلیون بشکه از تولید خود بکاهند.

درحالی‌که اوپکی‌ها توافق کرده بودند این روند کاهشی را تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه دهند، روسیه در ماه مارس اعلام کرد، رقم تولید خود را داوطلبانه ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش می‌دهد.

اوپک پلاس سوم آوریل چهاردهم فروردین ۱۴۰۲ اعلام کرد که تولید خود را ۱.۶ میلیون بشکه دیگر کم می‌کند و در مجموع کاهش تولید این گروه به ۳.۶۶ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که برابر با ۳.۷ درصد تقاضای جهانی نفت است.

این گروه که در مجموع ۴۰ درصد نفت خام جهان را تولید می‌کند، در نشست اوایل ماه ژوئن خود نیز بر ادامه این میزان کاهش تاکید و اعلام کرد که از ابتدای سال ۲۰۲۴ روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام دیگر از تولید روزانه خود خواهند کاست.

در عین حال، عربستان نیز اعلام کرد که به صورت داوطلبانه روزانه یک میلیون بشکه از تولید خود را کاهش خواهد داد و تولید نفت خام این کشور به ۹ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

عربستان سوم آگوست (۱۱ مرداد ماه) و یک روز پیش از نشست وزارتی اوپک اعلام کرد که این کاهش تولید را یک ماه دیگر یعنی در ماه سپتامبر ادامه خواهد داد.

اندکی پس از اعلام عربستان، الکساندر نوآک، معاون نخست‌وزیر روسیه نیز اعلام کرد، مسکو نیز صادرات نفت خود را در ماه سپتامبر ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد. پس از این اعلامیه‌ها قیمت نفت به بالای ۸۶ دلار رسید.

دقیقا همانند ماه پیش از آن که پس از اعلام عربستان، نوآک از کاهش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای صادرات نفت روسیه در سپتامبر خبر داده بود.

گروه اوپک پلاس در روز جمعه ۴ آگوست (۱۲ مرداد) هیچ تغییری سیاست کاهش تولید خود اعمال نکرد.

با اینکه بازار پیش‌بینی می‌کرد که عربستان و روسیه این کاهش تولید و عرضه خود را تمدید کنند اما ریاض و مسکو در ۱۴ شهریور ماه (۵ سپتامبر) بار دیگر بازار را غافلگیر و اعلام کردند که کاهش تولید و عرضه خود را برای ۳ ماه دیگر و تا پایان سال ۲۰۲۳ تمدید خواهند کرد.

این اقدام قیمت نفت نفت برنت را برای نخستین بار از نوامبر ۲۰۲۲ به بالای ۹۰ دلار در هر بشکه رساند.

گروه اوپک پلاس در نشست ماه اکتبر خود نیز برای دومین ماه متوالی تغییری در سیاست تولید ایجاد نکردند اما قبل از این نشست، عربستان و روسیه اعلام کردند که به کاهش تولید داوطلبانه خود ادامه خواهند داد.

در حال حاضر، میزان کاهش تولید این گروه ۳.۶۶ میلیون بشکه در روز است که ۳.۶ درصد تقاضای جهانی نفت را تشکیل می‌دهد و به استثنای کاهش تولیدهای داوطلبانه است.

این گروه قرار بود ۲۶ نوامبر نشست داشته باشند که به دلیل اختلاف‌نظر در مورد سطح تولید برای تولیدکنندگان آفریقایی تاریخ نشست به ۳۰ نوامبر تغییر کرد.

در این نشست اوپکی توافق کردند به صورت داوطلبانه ۹۰۰ هزار بشکه از تولید خود کم کنند و به طور کلی رقم کاهش تولید اوپک پلاس به ۲.۲ میلیون بشکه در روز رسید که ۱.۳ میلیون بشکه آن مربوط به کاهش تولید داوطلبانه عربستان و روسیه است.

عربستان و روسیه هفته پیش از نشست اعلام کرده بودند به کاهش تولید و عرضه خود که در مجموع به ۱.۳ میلیون بشکه در روز می رسد تا پایان سال ادامه خواهند داد.

ماهیت داوطلبانه این توافق، سرمایه‌گذاران و بازیگران بازار نفت را نسبت به تعهد اوپک پلاسی‌ها به این توافق دچار تردید کرده است و همین امر سبب شد که قیمت نفت کاهش یابد.

* کاهش تولید ۱۲ هزار بشکه‌ای تولید نفت عربستان

عربستان در ماه نوامبر ۱۲ هزار بشکه نفت در روز از تولید نفت خود کم کرد و تولید نفت خام این کشور به ۸ میلیون و ۹۹۸ هزار بشکه در روز رسید.

* بیشترین افزایش تولید برای ونزوئلا و بیشترین کاهش تولید برای عراق

۸ کشور عضو اوپک در این ماه نوامبر افزایش تولید داشتند که بیشترین افزایش به میزان ۲۳ هزار بشکه در روز به ونزوئلا تعلق دارد. ۵ کشور باقی مانده نیز کاهش تولید داشتند که بیشترین کاهش به میزان ۷۷ هزار بشکه به عراق اختصاص یافته است. ایران، لیبی از توافق کاهش تولید معاف هستند.

۱۳ کشور عضو اوپک شامل الجزایر، آنگولا، کنگو، گینه استوایی، گابن، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، عربستان، امارات و ونزوئلاست.

افزایش قیمت نفت پایگاه خبری خبربین آنلاین صادرات قیمت نفت نفت

مطالب مرتبط

14 آذر 1403

۲۳۳ نفر در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس پیش ثبت‌نام کردند

28 مرداد 1403

موافقت کمیسیون امنیت ملی با برنامه‌های عراقچی

4 مهر 1403

برپایی تظاهرات در شهرهای مختلف آمریکا علیه جنایات اسرائیل

17 خرداد 1402

زورگیر جوان دستگیر شد

10 مهر 1403

حمله تروریستی در نیکشهر/ ۴ نفر به شهادت رسیدند + اسامی

28 آبان 1403

دیدار اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با سرلشکر باقری

10 اردیبهشت 1404

عراقچی: دور جدید مذاکرات در رم برگزار می‌شود

15 آذر 1402

پلیس ترکیه تتلو را تحویل ایران داد

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

لغو پاسخ

آخرین اخبار

  • پربازدید 20 تیر 1404

    ثبت‌نام وام ازدواج ۶۰ میلیونی فرزندان بازنشستگان از ۲۲ تیر آغاز می‌شود

  • بانک، بیمه و بورس 20 تیر 1404

    پادشاه رمزارزها در اوج تاریخی؛ بیت‌کوین به مرز ۱۱۸ هزار دلار رسید!

  • سیاست داخلی 20 تیر 1404

    عراقچی: سطح غنی‌سازی بر اساس نیازهای ایران تعیین می‌شود

  • پربازدید 20 تیر 1404

    بارش در مناطق شمال‌غرب و شمال کشور

  • بازرگانی 20 تیر 1404

    پیشنهاد ایجاد شرکت بازرگانی برای تأمین کالاهای اساسی در تهران

  • بازار 20 تیر 1404

    نایب‌رئیس اتاق بازرگانی: باید مانع موازی‌کاری در بخش خصوصی شویم

  • فرهنگ و هنر 20 تیر 1404

    فرزان دلفانی سرپرست هماهنگی تئاتر استان‌ها شد

  • آخرین اخبار 20 تیر 1404

    ارسال بسته‌های فرهنگی تابستانی به مراکز کانون پرورش فکری

  • فرهنگ و هنر 20 تیر 1404

    نمایشگاه آینه‌کاری در نگارخانه سرو؛ تلفیق سنت و مدرنیته

اوقات شرعی

پایگاه خبری خبربین آنلاین به شماره ثبت ۸۹۱۵۵ از سوی وزارت  فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارچوب اهداف مقدس انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران به امر اطلاع رسانی به منظور ارتقای سطح بینش و آگاهی عمومی می پردازد. پایگاه خبری خبربین آنلاین یک رسانه مستقل بوده و خود را مقید به قانون اساسی و قوانین نظام جمهوری اسلامی، اصول و ارزش های دین اسلام و تعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و امام راحل و شهیدان انقلاب میداند. این پایگاه اطلاع رسانی سعی دارد  تا با انتشار اخبار، تحلیل ها و مقالات صاحب نظران و فرهیختگان کشوری، زمینه ای مناسب برای تجمیع افکار و اندیشه ها و ارائه آن به عموم مردم را فراهم سازد. صاحب امتیاز و مدیر مسئول: صفورا طالب زاده

دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • استخدام
  • اعلام مشکل سایت
  • تبلیغات در سایت
  • دیگر رسانه ها
  • پخش زنده
مجوزها
;
شبکه های اجتماعی

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید ...

  • telegram
  • eata
  • eata
  • bale
  • watsapp
  • instagram
کلیه حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی خبربین آنلاین محفوظ است. طراحی ،اجراء و پشتیبانی : سایت فـــــــــا