حملات سایبری چیست؟/ روش های کاهش حملات سایبری
- شناسه خبر: 4494
- تاریخ و زمان ارسال: 11 تیر 1402 - 11:00
حملات سایبری یکی از مشکلات جدی جهان دیجیتالی ما هستند که امنیت اطلاعات و کسبوکار ما را به خطر میاندازند.

به گزارش خبربین آنلاین؛ مهدی مصلحی؛ زندگی ما به قدری با اینترنت گره خورده است که امنیت دنیای دیجیتالی کم از جهان فیزیکی ندارد. انواع حملات سایبری هرلحظه امنیت دیجیتالی ما را تهدید میکند و از سویی توسعه تجارت الکترونیک و کسبوکارهای دیجیتالی نیز باعث شده تا درآمد بسیاری به فضای امن اینترنت گره بخورد.
حوزه امنیت سایبری همواره در حال تغییر و تحول است. طبق اعلام نورتون (Norton)، تولید کننده نرمافزارهای امنیت سایبری، حملات سایبری هر ۴۴ ثانیه یک بار رخ میدهند و هربار از تکنیکهای پیچیدهتری برای حمله استفاده میشود.
از این رو در این مقاله از پیوست، شایعترین و خطرناکترین انواع حملات سایبری را بررسی میکنیم و با تهدیدهای جهان دیجیتال بیشتر آشنا میشویم.
حمله سایبری چیست؟
هرگونه اقدامی با هدف دستکاری یک شبکه، نرمافزار یا سختافزار کامپیوتری، حمله سایبری محسوب میشود. مهاجمانی که دست به چنین حملاتی میزنند معمولا به دنبال سرقت اطلاعات، اخلال در سیستم، اخاذی یا آسیب به زیرساختهای سازمانی هستند.
با اینکه گاهی اوقات هکرها تنها برای نمایش مهارتها و کسب اعتبار در جامعه هکری به کسبوکارهای شناختهشده حمله میکنند، اما بیشتر حملات با هدف پول و اخاذی انجام میشوند.
در طول سالهای گذشته، تهدیدهای جدیدی شکل گرفته است و هرروز انواع تازهای را شاهد هستید. دلیل این تحولات سریع مشخص است.
انواع حملات سایبری
یک حمله سایبری، بهویژه اگر توسط یک هکر ماهر انجام شود، ممکن است از مراحل مکرر تشکیل شده باشد؛ برای همین درک انواع حمله و مراحل مربوط، به شما کمک میکند تا بهتر از خود دفاع کنید.
بدافزار
بدافزار، اصطلاحی است که برای نرمافزارهای مخرب از جمله جاسوسافزارها، باجافزارها، ویروسها و کرمها بهکار برده میشود. بدافزارها عموما از طریق یک آسیبپذیری به شبکه نفوذ میکند؛ معمولا این ورود هنگامی انجام میشود که کاربر روی لینک یا پیوست ایمیل آسیبزا کلیک کرده و نرمافزار مخربی را نصب میکند.
فیشینگ
فیشینگ، نوعی تهدید سایبری و روشی برای ارسال ارتباطات جعلی است که به نظر میرسد از طریق یک منبع معتبر یا از ایمیل ارسال میشود. هدف از این کار، سرقت یا دریافت اطلاعات مهم مانند کارت اعتباری و اطلاعات ورود به سیستم یا نصب بدافزار روی دستگاه فرد مورد نظر است.
حمله Man-in-the-middle
حملات Man-in-the-Middle (MitM) که به آن حملات «شنود» نیز میگویند، زمانی رخ میدهد که مهاجمان خود را وارد یک تراکنش دو طرفه میکنند، هنگامی که مهاجمان ترافیک را قطع میکنند، میتوانند دادهها را فیلتر و سرقت کنند. در این نوع حملات دو نقطه مشترک برای ورود وجود دارد.
با استفاده از وایفای عمومی ناامن، مهاجمان میتوانند خود را بین دستگاه بازدیدکننده و شبکه قرار دهند و بازدیدکننده بدون اینکه بداند، تمام اطلاعات را از طریق مهاجم منتقل میکند.
هنگامی که بدافزار به یک دستگاه نفوذ کرد، مهاجم میتواند نرمافزاری را برای پردازش تمام اطلاعات قربانی نصب کند.
حمله Denial-of-service
این حمله سیستمها، سرورها یا شبکهها را پر از ترافیک و در نتیجه منابع و پهنای باند را تخلیه میکند. این کار باعث میشود سیستم قادر به انجام درخواستهای قانونی نباشد. مهاجمان از چندین دستگاه در معرض خطر برای انجام این حمله استفاده میکنند.
SQL injection: SQL injection زمانی اتفاق میافتد که مهاجم، کد مخربی را در سروری که از SQL استفاده میکند وارد میکند و سرور را وادار میکند تا اطلاعاتی را فاش کند. یک مهاجم میتواند یک SQL injection را به سادگی با ارسال کد مخرب در جعبه جستوجوی وبسایت آسیبپذیر انجام دهد.
Zero-day exploit: یک Zero-day exploit پس از اعلام آسیبپذیری شبکه، اما قبل از پیادهسازی یک patch یا راهحل، انجام میشود. مهاجمان آسیبپذیری فاششده را در این بازه زمانی هدف قرار میدهند. تشخیص تهدید Zero-day exploit مستلزم آگاهی مداوم است.
DNS Tunneling: تونل DNS از پروتکل DNS برای برقراری ارتباط با ترافیک غیر DNS از طریق پورت ۵۳ استفاده میکند. HTTP و سایر ترافیک پروتکلها را از طریق DNS ارسال میکند. دلایل قانونی و مختلفی برای استفاده از تونل DNS وجود دارد. با این حال، دلایل مخربی نیز برای استفاده از سرویسهای DNS Tunneling VPN وجود دارد. آنها را میتوان برای پنهان کردن ترافیک خروجی به عنوان DNS، پنهان کردن دادههایی که معمولا از طریق اتصال اینترنت به اشتراک گذاشته میشود، استفاده کرد. برای استفاده مخرب، درخواستهای DNS برای استخراج دادهها از یک سیستم در معرض خطر، به زیرساخت مهاجم، دستکاری میشوند. همچنین میتوان برای فرمان و کنترل فراخوانی از زیرساخت مهاجم به یک سیستم در معرض خطر استفاده کرد.
Backdoor Trojan: یک Backdoor Trojan آسیبپذیری Backdoor در سیستم قربانی ایجاد میکند و به مهاجم اجازه میدهد تا کنترل از راه دور و تقریبا کامل را به دست آورد. مهاجمان که اغلب برای اتصال گروهی از رایانههای قربانیان به یک باتنت یا شبکه زامبی استفاده میکنند، میتوانند از تروجان برای سایر جرایم سایبری هم استفاده کنند.
حملات سایبری قابل پیشگیری است؟
دادههای Check Point نشان میدهد ۹۹ درصد از شرکتها بهطور موثر محافظت نمیشوند. با این حال، حملات سایبری قابل پیشگیری است. کلید محافظت در برابر حملات سایبری، یک معماری امنیت سایبری سرتاسری چندلایه است و همه شبکهها، نقطه پایانی و دستگاههای تلفن همراه و کلود را دربر میگیرد. با معماری مناسب میتوانید مدیریت چندین لایه امنیتی را تجمیع کنید، این به شما امکان میدهد رخدادها را در تمام محیطهای شبکه، سرویسهای ابری و زیرساختهای تلفن همراه مرتبط کنید.
روش های کاهش حملات سایبری
برای کاهش حملات سایبری، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
بروزرسانی مرتب سیستم
بروزرسانی سیستم و نرمافزارهای مورد استفاده، به موقع میتواند از شکاف های امنیتی در سیستم جلوگیری کند.
استفاده از رمزنگاری
استفاده از رمزنگاری برای فایلها و دادههای حساس میتواند از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات جلوگیری کند.
استفاده از نرمافزارهای آنتی ویروس
نصب و استفاده از نرمافزارهای آنتی ویروس میتواند از حملات مخربی که از طریق ایمیلهای آلوده یا فایلهای مشکوک وارد سیستم شدهاند، جلوگیری کند.
آموزش کارکنان
آموزش کارکنان در مورد رفتارهای امنیتی و شناسایی پیامها و فایلهای مشکوک میتواند به پیشگیری از حملات سایبری کمک کند.
محدود کردن دسترسیها
محدود کردن دسترسی به دادههای حساس و سیستمهای مهم میتواند از دسترسی غیرمجاز جلوگیری کند.
پشتیبانگیری از دادهها
پشتیبانگیری از دادههای حساس به صورت منظم میتواند در صورت بروز مشکلات، اطلاعات را بازیابی کند.
استفاده از رمز عبور قوی
استفاده از رمز عبور قوی و تغییر آن به صورت دورهای میتواند از حملات سایبری جلوگیری کند.
سخن پایانی
حملات سایبری یکی از مشکلات جدی جهان دیجیتالی ما هستند که امنیت اطلاعات و کسبوکار ما را به خطر میاندازند. برخی حملات آسیبهای جدی و غیرقابل جبرانی را به دنبال دارند.
از آنجایی که حوزه امنیت سایبری همواره در حال تغییر و تحول است، برای محافظت از اطلاعات خصوصی و کاری خود باید علاوه بر احتیاط کامل، اطلاعات خود را افزایش داده و سعی کنید همیشه یک گام از مهاجمان جلوتر باشید
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد