شنبلیله؛ طلای تلخ برای تنظیم قند خون و تسکین دردهای پنهان
- شناسه خبر: 32608
- تاریخ و زمان ارسال: 6 مرداد 1404 || 23:23
شنبلیله، گیاهی کوچک با دانههایی طلاییرنگ و طعم تلخ، قرنهاست در سفرهی طب سنتی ایرانی حضور دارد. خواص درمانی آن از دیگ مادربزرگ تا نسخههای پزشکان امروز، همچنان مورد اعتماد و استفاده است.

به گزارش پایگاه خبری خبربین آنلاین ،شنبلیله یکی از گیاهان ارزشمند دارویی است که بهصورت دانه، پودر و دمنوش مورد استفاده قرار میگیرد. در منابع طب سنتی، این گیاه برای کاهش قند خون، رفع التهابهای مزمن، تقویت دستگاه گوارش و تنظیم هورمونها توصیه شده است.
تحقیقات نوین نیز نشان دادهاند که ترکیبات موجود در شنبلیله، به ویژه «گالاکتومانان» و «سابونین»، تأثیر مثبتی بر کنترل دیابت نوع ۲ دارند. علاوه بر این، دانههای شنبلیله با خواص ضد درد و ضد تورم، گزینهای طبیعی برای حمایت از بدن در دورههای نقاهت محسوب میشوند.
در فرهنگ غذایی ایرانی نیز، از شنبلیله در خوراکهایی نظیر قورمهسبزی استفاده میشود. عطر گرم آن، تداعیگر خاطراتی از روزهای سرد زمستانیست؛ زمانی که مادربزرگ با دمنوش شنبلیله، سرفهها را آرام میکرد و بدن را برای رویارویی با سرما آماده میساخت.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد