• درباره ما
  • تماس با ما

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴

  • telegram
  • eata
  • eata
  • bale
  • watsapp
  • instagram
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بانک، بیمه و بورس
    • راه و مسکن
    • صنعت، معدن، تجارت
  • سیاست
    • بین الملل
    • سیاست داخلی
    • مجلس
  • جامعه
  • فرهنگ و هنر
  • ورزش
  • استانها
  • بازار
  • بازرگانی
  • عکس
  • فیلم
Twitter Facebook Telegram Whatsapp

«غذاهای تند؛ آتش در دهان، جرقه‌ای در سوخت‌وساز»

  • شناسه خبر: 31476
  • تاریخ و زمان ارسال: 21 تیر 1404 - 09:30

مزه‌ی تند، نه فقط هیجانی در زبان، بلکه آتشی‌ست که متابولیسم بدن را بیدار می‌کند. حرارتی لطیف اما نیرومند، که از دل فلفل و زنجفیل برمی‌خیزد و جان را به حرکتی تازه فرا‌می‌خواند. طعمی که شور زندگی را به لقمه‌ها تزریق می‌کند و بدن را به رقص سوخت‌وساز دعوت می‌نماید.

به گزارش پایگاه خبری خبربین آنلاین ،در میان رنگ‌ها و رایحه‌های سفره، مزه‌ی تند همیشه حضوری جسورانه دارد؛ طعمی که نه‌تنها زبان، بلکه همه‌ی اندام‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. فلفل‌های قرمز، چیلی، زنجفیل و حتی خردل، حامل ترکیباتی‌اند چون “کاپسایسین” و “جینجرول”؛ موادی که علم تغذیه، آن‌ها را تحریک‌کننده‌های طبیعی متابولیسم می‌داند.

این ترکیبات با افزایش دمای بدن، ضربان قلب و گردش خون، باعث تسریع در فرآیند چربی‌سوزی می‌شوند. یعنی حتی پس از خوردن، بدن همچنان به سوختن ادامه می‌دهد—پدیده‌ای که «اثر حرارتی غذا» نام دارد. برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهند که مصرف غذاهای تند می‌تواند اشتهای افراطی را مهار کند، سطح انسولین را متعادل نگه دارد و احساس سیری را طولانی‌تر کند.

اما تأثیر مزه‌ی تند تنها فیزیکی نیست؛ در ذهن هم طغیانی کوچک ایجاد می‌کند. ترشح آدرنالین و اندورفین پس از تماس با مزه‌ی سوزنده، احساسی از هیجان و نشاط در فرد القا می‌کند—گویی بدن به ما می‌گوید: «بیدار شو، زندگی کن!»

با این حال، مثل هر نسخه‌ای، باید در مصرفش تعادل را رعایت کرد. برای معده‌های حساس، زیاده‌روی در طعم تند می‌تواند آزاردهنده باشد. اما در ترکیب متعادل با خوراک‌های دیگر، فلفل و زنجفیل همان معجون‌هایی‌اند که غذا را از روزمرگی بیرون می‌کشند و به آن روحی تازه می‌بخشند.

در نهایت، شاید بشود گفت تندی غذا، نه فقط مزه‌ای در کام، بلکه پیامی‌ست از طبیعت؛ آتشی کوچک که رمقِ زندگی را شعله‌ور می‌سازد و بدن را به حرکت درمی‌آورد.

انتهای پیام/

تند غذا فلفل

مطالب مرتبط

20 اردیبهشت 1404

دیدار هزاران نفر از کارگران سراسر کشور با رهبر انقلاب

19 فروردین 1403

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن منصوب شد

3 آذر 1402

یادداشت توضیحی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به گزارشات برجامی و پادمانی مدیرکل آژانس

21 آبان 1403

اعتراف مرد جوان به قتل هولناک پسر همسایه در جنوب تهران

5 مهر 1403

عراقچی: ایران قاطعانه در کنار دولت و مردم لبنان ایستاده است

16 آبان 1402

استقبال ایران از فرمان ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان

17 آبان 1402

«نوپو» مادر و ۲ پسر را از چنگال گروگان‌گیر آزاد کرد

16 مهر 1403

آخرین وضع دلار در میدان فردوسی

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

لغو پاسخ

آخرین اخبار

  • *تیتر دو 21 تیر 1404

    «دمنوش گیاهی؛ گفتگو با طبیعت در فنجانی کوچک»

  • آخرین اخبار 21 تیر 1404

    «غذاهای تند؛ آتش در دهان، جرقه‌ای در سوخت‌وساز»

  • آخرین اخبار 21 تیر 1404

    «سکوت، صدای شفابخش ذهن»

  • *تیتر دو 21 تیر 1404

    «هوای پاک؛ طعمی فراموش‌شده از سلامتی»

  • آخرین اخبار 21 تیر 1404

    « ۶ ماده غذایی برای بازگشت به جوانی»

  • حوادث 21 تیر 1404

    مدیریت هوشمندانه کالاهای اساسی در جنگ ۱۲ روزه

  • پربازدید 21 تیر 1404

    برق تجدیدپذیرها تا پایان تابستان به ۴هزار مگاوات می‌رسد

  • پربازدید 21 تیر 1404

    گزارش بازار سرمایه / ۲۱ تیر ۱۴۰۴

  • پربازدید 21 تیر 1404

    قیمت طلا ۱۸ عیار امروز شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴/ طلا کاهشی شد

اوقات شرعی

پایگاه خبری خبربین آنلاین به شماره ثبت ۸۹۱۵۵ از سوی وزارت  فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارچوب اهداف مقدس انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران به امر اطلاع رسانی به منظور ارتقای سطح بینش و آگاهی عمومی می پردازد. پایگاه خبری خبربین آنلاین یک رسانه مستقل بوده و خود را مقید به قانون اساسی و قوانین نظام جمهوری اسلامی، اصول و ارزش های دین اسلام و تعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و امام راحل و شهیدان انقلاب میداند. این پایگاه اطلاع رسانی سعی دارد  تا با انتشار اخبار، تحلیل ها و مقالات صاحب نظران و فرهیختگان کشوری، زمینه ای مناسب برای تجمیع افکار و اندیشه ها و ارائه آن به عموم مردم را فراهم سازد. صاحب امتیاز و مدیر مسئول: صفورا طالب زاده

دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • استخدام
  • اعلام مشکل سایت
  • تبلیغات در سایت
  • دیگر رسانه ها
  • پخش زنده
مجوزها
;
شبکه های اجتماعی

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید ...

  • telegram
  • eata
  • eata
  • bale
  • watsapp
  • instagram
کلیه حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی خبربین آنلاین محفوظ است. طراحی ،اجراء و پشتیبانی : سایت فـــــــــا