• درباره ما
  • تماس با ما

شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴

  • telegram
  • instagram
  • aparat
  • whatsapp
  • eitaa
  • bale
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بانک، بیمه و بورس
    • راه و مسکن
    • صنعت، معدن، تجارت
  • سیاست
    • بین الملل
    • سیاست داخلی
    • مجلس
  • جامعه
  • فرهنگ و هنر
  • ورزش
  • استانها
  • بازار
  • بازرگانی
  • عکس
  • فیلم
Twitter Facebook Telegram Whatsapp

نکات تغذیه‌ای در مبتلایان به چربی خون در ایام روزه داری

  • شناسه خبر: 13936
  • تاریخ و زمان ارسال: 28 اسفند 1402 || 19:00

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نکات تغذیه‌ای در مورد روزه داری مبتلایان به چربی خون را تشریح کرد.

به گزارش خبربین آنلاین: دکتر احمد اسماعیل زاده درخصوص روزه داری در افراد دارای چربی خون یا تری گلیسرید بالا، گفت: بیماران مبتلا به اختلال در سطح چربی‌های خون (افزایش کلسترول، LDL، تری گلیسرید) با داشتن یک الگوی غذایی مناسب در سحر، افطار و شام می‌توانند به بهبود بیماری خود کمک کنند.

وی افزود: برای این بیماران نیز همانند افراد سالم توصیه می‌شود که سحری، افطار و شام صرف کنند و در فاصله افطار تا سحر ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشند.

وی ادامه داد: افراد مبتلا به هیپرکلسترولمی تمام ملاحظات رژیمی‌شان را باید در تمامی وعده‌ها رعایت کنند. برای این افراد بهتر است وعده سحری حاوی ۲ عدد خرما، شیر کم چرب (۱.۵ درصد چربی و کمتر)، نان سبوس دار (سنگک، بربری، تافتون، نان جو کامل)، سبزی خوردن، پنیر، ۲ عدد گردو، ۳-۲ عدد میوه فصل، آب لیمو ترش تازه باشد و از مصرف غذا‌های پرکلسترول و چرب باید پرهیز کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه استفاده از خوراک‌های حبوبات برای این بیماران نیز مفید است، افزود: اما این افراد باید از مصرف تخم مرغ، نیمرو، املت، حلوا، زولبیا و بامیه پرهیز کنند.

اسماعیل زاده گفت: به هنگام افطار نیز، مصرف آب جوشیده ولرم، چای ولرم، بیسکویت سبوس دار، نان سبوس دار، سبزی خوردن، آب لیموترش تازه، ۲ عدد خرما، گوجه فرنگی تازه، خوراک حاوی سبزیجات پخته شده مانند لوبیا سبز، هویج پخته شده، بروکلی یا کرفس پخته شده و کدو سبز آب پز که با آب لیمو یا ماست طعم داده می‌شود نیز توصیه می‌شود.

وی گفت: در این بیماران توصیه می‌شود بعداز افطار، دو عدد میوه فصل به همراه یک قاشق غذاخوری سرصاف آجیل سویای بی نمک و ۷-۵ عدد بادام خام (بی نمک) مصرف شود. در وعده شام نیز بهتر است تمامی پرهیز‌های رژیمی در حالت عادی لحاظ شود و یک شام سبک که به روش آب پز، بخارپز و پخت در فر آماده شده استفاده شود و از مصرف غذا‌های سرخ کرده و پرچرب پرهیز شود.

وی افزود: همچنین توصیه می‌شود به همراه شام یک کاسه کوچک ماست کم چرب به همراه ۵۰ گرم شوید و کدوی خام رنده شده در آن مصرف شود؛ قبل از خواب نیز یک عدد سیب با پوست بهتر است استفاده شود.

اسماعیل زاده در ادامه بیان کرد: بیماران مبتلا به هیپرتری‌گلیسریدمی نیز بهتر است پرهیز‌های غذایی خود در حالت عادی را در این ماه نیز ادامه دهند و با تنظیم رژیم غذایی مناسب به هنگام سحر، افطار و شام به بهبود سطح تری گلیسرید خون شان کمک کنند.

وی افزود: بهتر است این بیماران به هنگام سحری، از آب جوشیده ولرم نان سبوس دار (سنگک، بربری، تافتون، نان جو کامل)، چای، دو عدد خرما، خوراک حبوبات (عدسی) ۳-۲ عدد میوه فصل و آب لیمو ترش تازه استفاده کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: استفاده از حلوا، حلوا شکری، شله زرد، مربا، عسل و سایر غذا‌های حاوی قند زیاد برای این افراد به مقدار زیاد توصیه نمی‌شود، چراکه قند زیاد این غذا‌ها در بدن به تری گلیسرید تبدیل می‌شود. افطار نیز بهتر است حاوی آب جوشیده، چای ولرم، بیسکویت سبوس دار، نان سبوس دار، سبزی خوردن و پنیر خوراک سبزیجات پخته شده مانند کدوآب پز، کرفس پخته شده و آب پز، هویج پخته، لوبیا سبز یا نخودسبز به همراه آب لیمو یا آب نارنج و کمی ماست باشد. دو عدد خرما نیز به هنگام افطار توصیه می‌شود. در این افراد، یک ساعت پس از افطار مصرف یک لیوان شیر کم چرب (۱.۵ درصد چربی و کمتر) به همراه دو عدد گردو توصیه می‌شود.

وی گفت: در وعده شام نیز با رعایت یک الگوی غذایی مناسب در سحر، افطار و شام می‌توانند سطح قند خون خود را کنترل کنند. به طورکلی این بیماران باید از مصرف غذا‌های حاوی قند‌های ساده نظیر زولبیا بامیه، حلوا، حلوا شکری، شله زرد، که در این ماه مرسوم است، بپرهیزند، چراکه این نوع غذا‌ها به علت داشتن مقادیر زیاد قند‌های ساده سبب افزایش یک مرتبه قند در سطح خون این بیماران می‌شوند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: از آنجاکه بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مستعد به اختلال در سطح چربی‌های خون نیز هستند، بهتر است از مصرف غذا‌های پرچرب، سرخ کرده و حاوی کلسترول زیاد پرهیز کنند.

اسماعیل زاده در ادامه با اشاره به برخی نکات به منظور داشتن یک الگوی غذایی مناسب در ماه رمضان، عنوان کرد: از مصرف غذا‌های پرچرب و سرخ شده خودداری شود، از مصرف مقادیر زیاد زولبیا، بامیه، حلوا، حلواشکری، نوشابه‌های شیرین، شربت‌های شیرین یک مرتبه و در حجم زیاد خودداری شود؛ حتماً از انواع میوه‌های فصل و سبزیجات تازه به هنگام سحری و یا پس از افطار استفاده شود. از مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس در وعده سحری یا افطار خودداری شود، چراکه زمینه بروز ناراحتی‌های گوارشی مانند سوزش سرمعده و برگشت غذا از معده به مری (ترش کردن) را فراهم می‌کند. مصرف انواع خوراک‌های سبزیجات و خوراک حبوبات توصیه می‌شود.

وی افزود: مصرف آب لیمو ترش تازه در وعده سحری به منظور پیشگیری از بروز تشنگی در ساعات بعدی روز توصیه می‌شود؛ از مصرف نمک اضافی در خوراک‌ها و از غذا‌های شور و پرنمک و غذا‌های کنسرو شده پرهیز شود، چراکه علاوه بر مضرات و صدمات بر سیستم قلب و عروق، سبب تشدید تشنگی در ساعات روزه داری می‌شود. حتماً از نان‌های سبوس دار به جای نان‌های سفید بدون سبوس استفاده شود.

اسماعیل زاده ادامه داد: همچنین از مصرف کیک‌های چرب، شیرینی خامه‌ای، پیراشکی، نان‌های روغنی، تنقلات چرب و شور مانند چیپس در این دوران پرهیز شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: روزه گرفتن می‌تواند برای بسیاری از افراد گامی به سوی یک سبک زندگی سالم‌تر و متعادل‌تر باشد. اما هر فردی که دارای یک بیماری مانند بیماری قلبی، فشار خون بالا یا دیابت است، یا زنان باردار و شیرده باید قبل از روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند.

پایگاه خبری خبربین آنلاین تغذیه جامعه چربی خون روزه داری وزارت بهداشت

مطالب مرتبط

4 شهریور 1404

رای سرژ اوریه صادر شد/ ستاره پرسپولیس همچنان دور از میادین

19 مهر 1404

نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها ۱۰.۶ درصد شد

24 بهمن 1402

موافقت مشروط دولت با طرح نظام بانکداری جمهوری اسلامی ایران

11 بهمن 1402

همکاری و تعامل تهران ـ ریاض به نفع منطقه و جهان اسلام است

26 فروردین 1404

تعداد شهدای غزه به ۵۱ هزار نفر رسید

1 اسفند 1403

جهش بازار طلا با سیگنال تحرکات سیاسی بهارستان

19 خرداد 1404

شورای رقابت: ایران خودرو نمی تواند قیمت اعلام کند

17 شهریور 1404

قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه ‍۱۷ شهریور ۱۴۰۴

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

خواهشمندیم برای ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربری خود بشويد

آخرین اخبار

  • پربازدید 22 آذر 1404

    ویتامین D یا ویتامین C: کدام یک برای سیستم ایمنی بهتر است؟

  • جامعه 22 آذر 1404

    گرامیداشت روز زن در گروه پژوهش صنعت مدرن

  • مجلس 22 آذر 1404

    قالیباف: کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و اتیوپی تشکیل شود

  • سیاست داخلی 22 آذر 1404

    جوادی‌یگانه استعفا کرد

  • پربازدید 22 آذر 1404

    پایان بورس امروز شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴

  • پربازدید 22 آذر 1404

    قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴

  • پربازدید 22 آذر 1404

    قیمت دلار امروز شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴

  • ورزش 22 آذر 1404

    ۳ پرسپولیسی در آستانه محرومیت

  • پربازدید 22 آذر 1404

    سازمان ملل: اسرائیل و حامیان اصلی آن باید هزینه بازسازی غزه را بپردازند

اوقات شرعی

پایگاه خبری خبربین آنلاین به شماره ثبت ۸۹۱۵۵ از سوی وزارت  فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارچوب اهداف مقدس انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران به امر اطلاع رسانی به منظور ارتقای سطح بینش و آگاهی عمومی می پردازد. پایگاه خبری خبربین آنلاین یک رسانه مستقل بوده و خود را مقید به قانون اساسی و قوانین نظام جمهوری اسلامی، اصول و ارزش های دین اسلام و تعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و امام راحل و شهیدان انقلاب میداند. این پایگاه اطلاع رسانی سعی دارد  تا با انتشار اخبار، تحلیل ها و مقالات صاحب نظران و فرهیختگان کشوری، زمینه ای مناسب برای تجمیع افکار و اندیشه ها و ارائه آن به عموم مردم را فراهم سازد. صاحب امتیاز و مدیر مسئول: صفورا طالب زاده

دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • استخدام
  • اعلام مشکل سایت
  • تبلیغات در سایت
  • دیگر رسانه ها
  • پخش زنده
مجوزها
;

شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴

  • telegram
  • instagram
  • aparat
  • whatsapp
  • eitaa
  • bale
کلیه حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی خبربین آنلاین محفوظ است. طراحی ،اجراء و پشتیبانی : سایت فـــــــــا