کدام کشورها بیشترین تعداد پنل انرژی خورشیدی را نصب کردهاند؟
- شناسه خبر: 32531
- تاریخ و زمان ارسال: 5 مرداد 1404 || 21:30
با رشد دورقمی در نصب سیستمهای خورشیدی، انرژی خورشیدی همچنان جایگاه خود را بهعنوان سریعترین منبع تولید برق جهان تثبیت میکند. چین با ظرفیت بیرقیب و نرخ رشد بالا، پیشتاز میدان است و کشورهایی مانند هند، برزیل و ترکیه نیز در مسیر جهشهای چشمگیر قرار دارند؛ در حالی که بازارهای بالغتری مانند ژاپن و ویتنام با رشد محدود، در آستانه اشباع قرار گرفتهاند.

به گزارش پایگاه خبری خبربین آنلاین ،انرژی خورشیدی همچنان بهعنوان یکی از سریعترین منابع رشد تولید برق در جهان میدرخشد و بسیاری از کشورها سالانه رشدی دورقمی در نصب سیستمهای خورشیدی دارند.
این گزارش وضعیت نصب انرژی خورشیدی به طور جهانی را نمایش میدهد و ۱۵ کشور برتر را بر اساس مجموع ظرفیت پنلهای نصبشده فتوولتائیک (PV) و انرژی خورشیدی متمرکز (CSP) تا سال ۲۰۲۴، همراه با نرخ رشد سالانه آنها معرفی میکند. دادهها از گزارش مرور آماری انرژی جهانی ۲۰۲۵ مؤسسه انرژی استخراج شدهاند.
چین: پیشتاز نصب پنل خورشیدی در سال ۲۰۲۴
چین بار دیگر فاصله خود را با رقبا در ظرفیت جهانی پنلهای انرژی خورشیدی افزایش داده است. با نصب ۸۸۷ هزار و ۹۳۰ مگاوات تا سال ۲۰۲۴، این کشور از هر کشور دیگری با اختلاف جلوتر است. ظرفیت خورشیدی چین اکنون پنج برابر بیشتر از ایالات متحده است که با ۱۷۷ هزار و ۴۷۰ مگاوات در رتبه دوم قرار دارد.
چین همچنین یکی از بالاترین نرخهای رشد سالانه در نصب پنلهای خورشیدی را به میزان ۴۵.۶ درصد دارد که نشاندهنده افزوده شدن ۲۷۸ هزار و ۹ مگاوات ظرفیت خورشیدی است؛ بیشتر از کل ظرفیت انرژی خورشیدی فعلی هر کشور دیگری.
در مقایسه، ایالات متحده نیز با نرخ رشد ۲۷.۵ درصد، رشد دورقمی سالانه در انرژی خورشیدی خود داشته است که آن را به ظرفیت ۳۸ هزار و ۲۶۵ مگاوات در سال ۲۰۲۴ میرساند.
فراتر از چین و ایالات متحده، چندین کشور عمدتا به لطف کاهش مثبت ۵۰ درصد هزینههای تامین برق از طریق خورشیدی در دهه گذشته، بهعنوان بازارهای سریعالرشد این حوزه ظاهر شدهاند.
هند
هند اکنون سومین بازار خورشیدی بزرگ جهان است و ظرفیت خود را به ۹۷ هزار و ۳۸۴ مگاوات با نرخ رشد سالانه ۳۳.۷ درصد افزایش داده است.
برزیل
برزیل با جهش به عدد ۵۳ هزار و ۱۱۳ مگاوات، رشد ۴۰ درصدی را تنها در یک سال ثبت کرد. انرژی خورشیدی بهسرعت در حال تبدیل شدن به ستون اصلی ماتریس انرژی برزیل است.
ترکیه
ترکیه با افزایش ظرفیت ۷۶.۱ درصد، بیشترین رشد نسبی را در میان ۱۵ کشور برتر داشته است و سالبهسال نزدیک ۲۰ گیگاوات ظرفیت خود را افزایش میدهد.
اروپا
فرانسه و لهستان نیز نرخهای رشد قابلتوجهی (به ترتیب ۲۳.۷ درصد و ۲۳.۰ درصد) را نشان دادند که بیانگر شتاب رو به رشد انرژی خورشیدی در اروپا است.
رشد محدود در بازارهای بالغ
در مقابل، رشد انرژی خورشیدی در برخی بازارهای از پیش رشدیافته متوقف شده است.
ژاپن در سال ۲۰۲۴ فقط ۲.۸ درصد به ظرفیت پنلهای خورشیدی نصبشده خود اضافه کرد و ویتنام نیز رشد ناچیز ۰.۴ درصدی را تجربه کرد.
کشورهایی مانند برزیل و ترکیه که رشد چشمگیری داشتهاند، فرصتهای جدید در مناطق نوظهور را نشان میدهند. در همین حال، بازارهای بالغی مانند ژاپن و ویتنام نشاندهنده محدودیت رشد در بازارهایی هستند که ممکن است به اشباع رسیده باشند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد