• درباره ما
  • تماس با ما

شنبه ۰۶ دی ۱۴۰۴

  • telegram
  • instagram
  • aparat
  • whatsapp
  • eitaa
  • bale
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بانک، بیمه و بورس
    • راه و مسکن
    • صنعت، معدن، تجارت
  • سیاست
    • بین الملل
    • سیاست داخلی
    • مجلس
  • جامعه
  • فرهنگ و هنر
  • ورزش
  • استانها
  • بازار
  • بازرگانی
  • عکس
  • فیلم
Twitter Facebook Telegram Whatsapp

گرم کردن غذا در مایکروویو خطرناک است؟

  • شناسه خبر: 38445
  • تاریخ و زمان ارسال: 2 آبان 1404 || 13:25

مایکروویو یکی از پرکاربردترین وسایل آشپزخانه است که با کمک نوعی تابش الکترومغناطیسی، غذا را سریع و آسان گرم می‌کند. با وجود محبوبیت چند ده‌ساله، هنوز بسیاری از مردم درباره‌ی ایمنی و اثر آن بر ارزش غذایی خوراکی‌ها تردید دارند.

به گزارش پایگاه خبری خبربین آنلاین ،مایکروویو یکی از پرکاربردترین وسایل آشپزخانه است که با کمک نوعی تابش الکترومغناطیسی، غذا را سریع و آسان گرم می‌کند. با وجود محبوبیت چند ده‌ساله، هنوز بسیاری از مردم درباره‌ی ایمنی و اثر آن بر ارزش غذایی خوراکی‌ها تردید دارند. خبر خوب این است که مایکروویو نه باعث از بین رفتن مواد مغذی می‌شود و نه خطر تشعشع دارد.به شرطی که درست از آن استفاده کنید.

مایکروویو چگونه بر غذا اثر می‌گذارد؟

۱. تولید امواج الکترومغناطیسی

درون دستگاه، قطعه‌ای به نام مگنترون با استفاده از برق، امواج الکترومغناطیسی (مایکروویو) تولید می‌کند. این امواج با برخورد به مولکول‌های غذا، آن‌ها را وادار به ارتعاش می‌کنند و گرما ایجاد می‌شود. به این ترتیب، غذا از درون خود گرم می‌شود.

۲. تأثیر مستقیم بر مولکول‌های آب

مایکروویو بیش از هر چیز بر مولکول‌های آب اثر می‌گذارد. به همین دلیل، خوراکی‌هایی که آب بیشتری دارند (مثل سبزیجات یا سوپ‌ها) سریع‌تر گرم می‌شوند. البته چربی‌ها و قندها نیز بخشی از انرژی مایکروویو را جذب می‌کنند.

۳. انتقال حرارت از بیرون به درون (رسانش حرارتی)

وقتی سطح غذا گرم می‌شود، حرارت به تدریج به درون آن منتقل می‌شود. بنابراین مایکروویو هم مانند اجاق گاز از بیرون به داخل غذا گرما می‌رساند، با این تفاوت که این فرایند بسیار سریع‌تر اتفاق می‌افتد.

. تغییر بافت برخی مواد غذایی

مایکروویو می‌تواند بافت غذا را تغییر دهد. آب درون مواد غذایی هنگام گرم شدن بخار می‌شود. سبزیجات معمولاً نرم‌تر می‌شوند، در حالی که اگر غذا بیش از حد در مایکروویو بماند، ممکن است خشک یا سفت شود.

۵. کمک به حفظ مواد مغذی

پخت‌وپز با مایکروویو در مقایسه با روش‌هایی مانند جوشاندن، معمولاً مواد مغذی را بهتر حفظ می‌کند. در واقع، زمان کوتاه و دمای کمتر در این روش باعث می‌شود ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها تا حد زیادی باقی بمانند. برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مایکروویو حتی می‌تواند مقدار نشاسته مقاوم و آنتی‌اکسیدان‌ها را در بعضی غذاها افزایش دهد.

آیا مایکروویو ارزش غذایی را تغییر می‌دهد؟

پاسخ کوتاه: خیر، به‌طور قابل توجهی نه.

اما نوع غذا و زمان پخت می‌تواند تأثیرگذار باشد:

  • پخت در مایکروویو نسبت به روش‌های پرحرارت (مثل سرخ کردن یا جوشاندن) مواد مغذی را بیشتر حفظ می‌کند. به‌عنوان مثال، تحقیقات نشان داده‌اند که مایکروویو بهتر از جوشاندن، ویتامین C سبزیجات را حفظ می‌کند.
  • در برخی مواد غذایی، مقدار پلی‌ساکاریدها، آنتی‌اکسیدان‌ها و نشاسته مقاوم پس از پخت در مایکروویو افزایش می‌یابد.
  • اگر غذا بیش از اندازه گرم شود، ویتامین‌های محلول در آب (مثل C و گروه B) ممکن است کاهش یابند.

نتیجه: در مجموع، مایکروویو باعث از بین رفتن مواد مغذی نمی‌شود و حتی در برخی موارد، آن‌ها را افزایش می‌دهد.

آیا مایکروویو برای سلامتی خطرناک است؟

مایکروویو دستگاهی ایمن است، به‌ویژه وقتی به‌درستی استفاده شود.اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) بر تولید آن‌ها نظارت دارد تا از رعایت استانداردهای ایمنی اطمینان حاصل شود.

  • مایکروویو از نوع تابش غیریونیزه استفاده می‌کند؛ یعنی برخلاف پرتوهای ایکس یا گاما، نمی‌تواند DNA سلول‌ها را تخریب کند. بنابراین، غذا در مایکروویو «رادیواکتیو» نمی‌شود.
  • تنها در موارد نادر و در صورت آسیب‌دیدگی دستگاه، ممکن است مقداری تابش نشت کند. اگر درِ مایکروویو شکسته یا درزدار است، بهتر است آن را تعویض کنید.
  • استفاده از ظروف نامناسب مانند پلاستیک‌های معمولی یا آلومینیوم می‌تواند خطرناک باشد، چون ممکن است ذوب شوند یا مواد شیمیایی آزاد کنند. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که گرمای مایکروویو می‌تواند ریزپلاستیک‌ها را از بعضی ظروف آزاد کند.

نکات ایمنی برای استفاده از مایکروویو

  1. پخت یکنواخت را بررسی کنید:مایکروویو ممکن است برخی قسمت‌های غذا (مثل گوشت یا وعده‌های بزرگ) را نپزد. همیشه از دماسنج آشپزی برای اطمینان از پخت کامل استفاده کنید.
  2. اجازه دهید غذا چند دقیقه بماند:غذا حتی بعد از خاموش شدن مایکروویو به پخت ادامه می‌دهد. چند دقیقه استراحت دادن، به پخت یکنواخت کمک می‌کند.
  3. ظروف و مواد ممنوعه:فلز، فویل آلومینیومی و برخی ظروف پلاستیکی را هرگز داخل مایکروویو نگذارید. بعضی خوراکی‌ها مثل سوسیس یا تخم‌مرغ خام هم ممکن است جرقه بزنند.
  4. احتیاط هنگام بیرون آوردن غذا:آب یا مایعات در مایکروویو ممکن است بیش از حد داغ شوند و باعث سوختگی شوند. هنگام خارج کردن ظرف، از دستگیره یا دستکش استفاده کنید.

مایکروویو دستگاهی سریع، ایمن و کارآمد است که نه غذا را خطرناک می‌کند و نه ارزش غذایی را از بین می‌برد.با استفاده‌ی صحیح و انتخاب ظروف مناسب، می‌توانید از این وسیله‌ی پرکاربرد بدون نگرانی بهره ببرید.

انتهای پیام/

خبربین آنلاین گرم کردن غذا مایکروویو

مطالب مرتبط

18 اسفند 1402

مردم ایذه توطئه و اختلاف‌افکنی دشمنان را ناکام گذاشتند

29 بهمن 1402

ایران جزو ۵ کشور اول دنیا در صنعت پرداخت الکترونیک

12 آذر 1402

پایگاه آمریکا در سوریه با ۷ راکت هدف حمله قرار گرفت

28 اردیبهشت 1404

گروگان‌گیر یزدی ۱۳ گلوله از پلیس تهران خورد

23 آبان 1402

سلاح‌ورزی با برکناری خود کنار آمد

11 مرداد 1403

قیمت دلار و یورو، امروز پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳

20 شهریور 1404

صالحی: توافق ایران و آژانس فی‌نفسه مثبت و رو به جلو است

27 اسفند 1403

پزشکیان: رفع ناترازی باید مبتنی بر عدالت برای همه باشد

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

خواهشمندیم برای ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربری خود بشويد

آخرین اخبار

  • سیاست 6 دی 1404

    حماس به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی توسط سومالی‌لند را محکوم کرد

  • پربازدید 6 دی 1404

    پایان بورس امروز شنبه ۶ دی ۱۴۰۴

  • پربازدید 6 دی 1404

    قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۶ دی ۱۴۰۴

  • پربازدید 6 دی 1404

    قیمت دلار امروز شنبه ۶ دی ۱۴۰۴

  • جامعه 6 دی 1404

    افکار عمومی باید بپذیرد که فرشته سندرم داون حق زندگی مستقل دارد

  • صنعت، معدن، تجارت 6 دی 1404

    راه‌اندازی خوشه‌های جدید صنعتی در فارس

  • پربازدید 6 دی 1404

    زلزله ۳.۳ ریشتری فیروزکوه تهران را لرزاند

  • ورزش 6 دی 1404

    در هک باشگاه پرسپولیس چه اسنادی منتشر شد؟

  • جامعه 6 دی 1404

    گرانفروشی، کم‌فروشی و عدم درج قیمت پرتکرارترین تخلفات بازار هستند

اوقات شرعی

پایگاه خبری خبربین آنلاین به شماره ثبت ۸۹۱۵۵ از سوی وزارت  فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارچوب اهداف مقدس انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران به امر اطلاع رسانی به منظور ارتقای سطح بینش و آگاهی عمومی می پردازد. پایگاه خبری خبربین آنلاین یک رسانه مستقل بوده و خود را مقید به قانون اساسی و قوانین نظام جمهوری اسلامی، اصول و ارزش های دین اسلام و تعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و امام راحل و شهیدان انقلاب میداند. این پایگاه اطلاع رسانی سعی دارد  تا با انتشار اخبار، تحلیل ها و مقالات صاحب نظران و فرهیختگان کشوری، زمینه ای مناسب برای تجمیع افکار و اندیشه ها و ارائه آن به عموم مردم را فراهم سازد. صاحب امتیاز و مدیر مسئول: صفورا طالب زاده

دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • استخدام
  • اعلام مشکل سایت
  • تبلیغات در سایت
  • دیگر رسانه ها
  • پخش زنده
مجوزها
;

شنبه ۰۶ دی ۱۴۰۴

  • telegram
  • instagram
  • aparat
  • whatsapp
  • eitaa
  • bale
کلیه حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی خبربین آنلاین محفوظ است. طراحی ،اجراء و پشتیبانی : سایت فـــــــــا