به گزارش خبربین آنلاین؛ جلسه صحن علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، ادامه روند رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران در دستور کار قرار گرفت و موادی از این طرح به تصویب نمایندگان رسید. بر اساس ماده ۱۷ این طرح، وزارت کشور زیر […]
به گزارش خبربین آنلاین؛ جلسه صحن علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، ادامه روند رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران در دستور کار قرار گرفت و موادی از این طرح به تصویب نمایندگان رسید.
بر اساس ماده ۱۷ این طرح، وزارت کشور زیر نظر هیأت اجرائی مرکزی، مجری انتخابات خواهد بود. وزیر کشور موظف است بهگونهای برنامهریزی کند که بیست روز پیش از ثبتنام داوطلبان، هیأت اجرائی مرکزی را با ترکیب زیر تشکیل دهد:
۱- وزیر کشور (رئیس هیأت)
۲- وزیر اطلاعات
۳- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
۴- دادستان کل کشور
۵- رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
۶- رئیس سازمان ثبت احوال کشور
۷- رئیس ستاد انتخابات کشور
۸- ۶ نفر از شخصیتهای دینی، سیاسی، فرهنگی – اجتماعی، حقوقی، علمی و اقتصادی در سطح ملی بهعنوان معتمدان مردمی، بهگونهای که حتیالامکان یک نفر از هر یک از حوزههای مذکور در آن حضور داشته باشد.
در تبصره ۱ آمده است که حکم اشخاص مذکور در این ماده توسط وزیر کشور صادر میشود.
بر اساس تبصره ۲، یکی از اعضای هیأت مرکزی نظارت میتواند در جلسات هیأت اجرائی مرکزی بدون حق رأی حضور داشته باشد.
در تبصره ۳ آمده است که جلسات هیأت اجرائی مرکزی با حضور حداقل یازده نفر رسمیت مییابد و مصوبات آن با رأی حداقل نه نفر از اعضای حاضر معتبر است.
بر اساس تبصره ۴، اولین جلسه هیأت اجرائی مرکزی با دعوت وزیر کشور تشکیل میشود و نایب رئیس از بین اعضای هیأت با اکثریت آراء انتخاب میشود. مسئولیت دبیری هیأت اجرائی مرکزی با دبیر ستاد انتخابات کشور خواهد بود که با پیشنهاد وزیر کشور و تأیید هیأت اجرائی مرکزی انتخاب میشود.