به گزارش خبربین آنلاین : این نوشیدنیها میتوانند بسیار دلچسب باشند و بعد از ۱۴ تا ۱۵ ساعت روزهداری، احساس سرزندگی و خوشایندی در بدن ایجاد کنند. البته باید اشاره کرد که میزان مصرف این نوشیدنیها بسیار مهم بوده و مصرف بیش از حد آنها میتواند باعث افزایش احساس تشنگی در روز بعد شود.
به طور معمول پیشنهاد میشود که از نوشیدنی های ماه رمضان به صورت متعادل، با شیرینی کم و به صورت متنوع استفاده شود تا از مشکلاتی مانند افزایش احساس تشنگی در روز بعد، معده درد یا مشکل در سیستم گوارش (به دلیل مصرف زیاد مایعات)، سیری کاذب و بیمیلی نسبت به خوردن مایعات جلوگیری شود.
در این مقاله از مجله سلامت سیوطب به بررسی بهترین نوشیدنی های ماه رمضان میپردازیم، با ما همراه باشید.
ماه مبارک رمضان و توجه به سلامتی خود
رمضان یکی از بهترین ماههای سال است که در آن انسان میتواند ایمان خود را تازه کرده و به خداوند و حتی خانواده خود نزدیک شود. برای گرفتن روزه در این ماه افراد باید توجه ویژهای به تغذیه خود داشته باشند و از مواد خوراکی مقوی استفاده کنند.
خوردن انواع مختلف مواد غذایی میتواند به رفع احساس گرسنگی و ضعف در طول روزهداری کمک کند. همچنین باید بگوییم که مصرف بعضی نوشیدنیها در ماه رمضان نیز میتواند باعث کاهش تشنگی یا رفع عطش شود.
توجه به این امر بسیار مهم است که هنگام روزهداری در ماه رمضان، افراد خانواده و تغذیه سالم آنها باید در اولویت قرار گرفته و بهترین خوراکیها و نوشیدنی های ماه رمضان مصرف شوند.
بیشتر بخوانید: سحری چی بخوریم؟۹ باید و نباید انتخاب غذا برای سحری
عادات سالم در ماه رمضان
برای حفظ سلامتی و راحتی در حین روزهداری نکات مهمی باید رعایت شود. بعضی از این نکات عبارتاند از:
- بیدار شدن برای خوردن سحری
- مصرف به اندازه غذا و مایعات در سحری
- کاهش فعالیتهای غیرضروری در حین روزهداری
- مصرف غذاهای سبک به همراه نوشیدنی های ماه رمضان در افطار
- خوردن غذاهای مقوی و کامل بعد از افطار
معرفی بهترین نوشیدنی های ماه رمضان
با توجه به اینکه روزهداران ۱۴ تا ۱۵ ساعت روزه هستند، میزان آب در بدن آنها کاهش مییابد. به همین دلیل مهم است که این افراد بعد از افطار تا سحری با خوردن نوشیدنیهای مختلف این کمآبی را جبران کرده و با استفاده از بهترین نوشیدنی های ماه رمضان عطش خود را کاهش دهند.
در این قسمت ۹ نمونه از بهترین نوشیدنی های ماه رمضان را که برای افطار تا سحری میتوان از آنها استفاده کرد برای شما معرفی خواهیم کرد:
۱. آب، بهترین و سادهترین نوشیدنی ماه رمضان
آب بهترین، موثرترین و در دسترسترین نوشیدنی موجود در ماه رمضان است. این ماده حیات میتواند به راحتی تمام نیاز بدن را برطرف کرده و آن را برای روزهداری در روز بعد آماده کند.
نکته مهم در مصرف آب در ماه رمضان، میزان آن است، زیرا زیادهروی در مصرف آب، به ویژه در هنگام افطار یا سحری میتواند باعث مشکلات گوارشی، پر شدن معده با آب و حتی دلدرد یا معده درد شود.
۲. مصرف آبمیوههای طبیعی
آب اکثر میوهها خوشمزه و بسیار مغذی است و به راحتی تهیه میشود. مشاورین و پزشکان تغذیه توصیه میکنند که روزهداران بعد از افطار تا سحری حداقل یک لیوان آبمیوه طبیعی مصرف کنند.
از آبمیوههای بسیار عالی در ماه رمضان میتوان به آبپرتقال، سیب، هندوانه و انگور اشاره کرد. البته باید گفت که آب تمامی میوهها مفید و مغذی هستند. همچنین توصیه میشود که آبمیوهها به صورت سرد سرو شوند تا عطش ناشی از کمآبی بدن رفع شود.
۳. آب نارگیل، یکی از بهترین نوشیدنی های ماه رمضان
برای افرادی که پس از چندین ساعت روزهداری احساس کمآبی میکنند، آب نارگیل یک انتخاب ایدهآل است. این آبمیوه طبیعی بدون هیچگونه افزودنی میتواند بسیار مقوی باشد.
باید اضافه کنیم که نارگیل مقدار زیادی الکترولیت، ویتامین و مواد معدنی دارد و افراد میتوانند با نوشیدن آن بدن خود را دوباره از این مواد پر کنند. همچنین باید اشاره کرد که این نوشیدنی قند طبیعی داشته و سطح قند خون و انسولین را افزایش نمیدهد.
۴. خرما و شیر
خرما معمولا بلافاصله بعد از اذان مغرب و هنگام افطار خورده میشود. به طور معمول افراد روزه خود را با خوردن خرما باز میکنند.
یکی از روشهای سنتی که توسط پیامبر خاتم (ص) آموزش داده شده است، خواباندن خرما در شیر یک روز قبل از سرو است. این نوشیدنی بسیار مقوی بوده و میتواند نیاز بدن را به مایعات و مواد مغذی برطرف کند. همچنین میتوان از خرما و شیر به صورت ساده در هنگام افطار نیز استفاده کرد.
۵. شربت گل محمدی با عطری عالی
شربت گل محمدی یک نوشیدنی بسیار خوشطعم و خوشعطر است که خواص آرامبخش نیز دارد. این شربت از آب، شکر و عصاره گل محمدی (گلاب) تهیه میشود. نوشیدن این شربت میتواند احساس نشاط و سرزندگی را در فرد ایجاد کند.
۶. شربت بیدمشک و گلاب، از بهترین نوشیدنی های ماه رمضان
یکی از نوشیدنی های ماه رمضان، بیدمشک است که عطر و طعم بسیار خوشایند و دلپذیری دارد. این نوشیدنی را میتواند با مقداری گلاب و آب و شکر تهیه کرد و در هنگام افطار یا بعد از آن نوشید.
همچنین میتوان با مقداری عرق بیدمشک، زعفران، گلاب و آبلیمو یک نوشیدنی خوشطعم و خوشرنگ نیز تهیه کرد.
۷. شربت زعفران به همراه تخم شربتی
یکی دیگر از بهترین نوشیدنی های ماه رمضان که میتواند کمآبی و بیحالی ناشی از روزه گرفتن را برطرف کند، شربت زعفران با تخم شربتی است. تخم شربتی به دلیل جذب آب و خواص دیگری که دارد میتواند کمآبی و عطش تشنگی را برطرف کرده و زعفران نیز خواص نشاطآوری دارد.
برای تهیه این شربت کافی است که مقداری تخم شربتی را با زعفران کوبیده شده و کمی شکر مخلوط کرده و در یخچال قرار داد.
۸. شربت خیار و سکنجبین
این نوشیدنی از جمله بهترین نوشیدنی های ماه رمضان، به ویژه در ماههای گرم سال است. خیار و سکنجبین میتواند به راحتی عطش و تشنگی را برطرف کند.
برای تهیه این شربت کافی است که پوست چند خیار را گرفته، آنها را رنده کرده و با کمی سکنجبین، چند قطره لیموترش و آب مخلوط کنید.
۹. شربت خاکشیر و آبلیمو، از بهترین نوشیدنی های ماه رمضان
یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی های ماه رمضان، شربت خاکشیر و آبلیمو است. این نوشیدنی میتواند عطش و تشنگی را به راحتی برطرف کند.
برای تهیه آن کافی است که مقداری خاکشیر را شسته و در طرفی قرار دهید، سپس مقداری آبلیمو تازه را با آب و کمی شکر مخلوط کنید و با خاکشیر مخلوط کرده، در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
بیشتر بخوانید: ۱۵ غذای کم چرب برای سرماخوردگی و تاثیر مصرف آنها در بهبودی و تقویت بدن بیمار
نوشیدنی های ماه رمضان در کشورهای خاورمیانه
در کنار نوشیدنیهای گفته شده، نمونههای دیگری از نوشیدنی های ماه رمضان وجود دارد که در بعضی از کشورهای اطراف ما بسیار محبوب هستند. هر کدام از این نوشیدنیها خواص متنوعی داشته و میتوانند نیازهای بدن را در ماه رمضان برطرف کنند.
در ادامه با چندین نمونه از بهترین نوشیدنی های ماه رمضان در کشورهای خاورمیانه آشنا خواهیم شد:
· عمارالدین، یک نوشیدنی خاص در رمضان
این نوشیدنی یکی از محبوبترین نوشیدنی های ماه رمضان در خاورمیانه به شمار میرود. مواد اصلی تشکیل دهنده این نوشیدنی زردآلو خشک یا خمیر زردآلو است.
عمارالدین یک نوشیدنی محبوب در افطار بوده که به هضم غذا کمک میکند، متابولیسم را تنظیم کرده و همچنین حاوی خواص زیاد، انواع ویتامینها و مواد معدنی است.
· جلاب، محبوبترین نوشیدنی در امارات و سراسر خاورمیانه
جلاب یکی از محبوبترین نوشیدنیها در امارات و سراسر خاورمیانه محسوب میشود. در ماه رمضان این نوشیدنی در اکثر خانهها تهیه شده و جزء اصلی خوراک ماه رمضان به شمار میرود.
جلاب با استفاده از خرما، ملاس انگور و گلاب تهیه شده و با مقدار زیادی یخ سرو میشود تا به روزهداران در غلبه بر گرما در حین هیدراته شدن کمک کند. این نوشیدنی اغلب کم کالری بوده و در تهیه آن از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده نمیشود.
· شیره خرنوب یا خاروب
خرنوب یک نوشیدنی سنتی است که در کشور مصر محبوبیت زیادی دارد. این نوشیدنی به دلیل داشتن مواد مغذی، مقدار بسیاری از ویتامینها و خوش طعم بودن بسیار محبوب است.
خاروب که به آب خرنوب نیز معروف است، برای روزهداری ماه مبارک رمضان ضروری میباشد؛ زیرا سرشار از فیبر، پروتئین و آنتیاکسیدان است. غلظت بالای این نوشیدنی باعث میشود در مقایسه با سایر نوشیدنیها خوشمزهتر و مغذیتر باشد.
بایدها و نبایدهای مهم در مصرف نوشیدنی های ماه رمضان
در ادامه چندین نکته مهم در مورد مصرف نوشیدنی های ماه رمضان گفته میشود، توجه و رعایت آنها میتواند برای روزهداران مفید باشد:
اعتدال در مصرف نوشیدنیها
اعتدال در هر چیزی بسیار خوب و مفید خواهد بود، در مورد مصرف نوشیدنی های ماه رمضان نیز این موضوع صادق است. تعداد زیادی از روزهداران در هنگام روزه به شدت دچار تشنگی میشوند و به همین دلیل در زمان افطار و بعد از آن آب یا نوشیدنیهای مختلفی مصرف میکنند. این کار میتواند باعث احساس سیری کاذب، به هم خوردن سیستم گوارشی، اذیت شدن معده و حتی دلدرد شود.
بیشتر بخوانید: خواص ماهی و ۲۰ دلیل برای استفاده بیشتر از آن
کاهش مصرف نوشیدنیهای شیرین
نوشیدنیهای شیرین مانند انواع شربتها میتوانند بعد از افطار بسیار دلچسب باشند؛ اما مصرف بیش از حد این نوشیدنیها میتواند باعث افزایش احساس تشنگی در روز بعد شود. به همین دلیل پیشنهاد میشود که افراد از نوشیدنیهای طبیعی که فاقد شکر و شیرینکنندههای مصنوعی هستند استفاده کنند.
مصرف نوشیدنیهای متنوع در فواصل زمانی مختلف
سعی کنید که آب و نوشیدنی های ماه رمضان را در فواصل زمانی مختلف میل کنید. این کار به هیدراته کردن بدن و جلوگیری از بیمیلی نسبت به مایعات کمک میکند.
بیشتر بخوانید: نوروبیون چیست؟ آمپول نوروبیون برای کرونا
تنوع در مصرف نوشیدنیها
برای کاهش بیمیلی نسبت به خوردن مایعات، از نوشیدنیهای مختلف و مفید استفاده کنید. یک برنامهریزی دقیق میتواند به شما در تعیین یک لیست غذایی و نوشیدنی برای خانواده و تغذیه سالم آن کمک کند.
نکته: در تهیه نوشیدنیها و شربتهای مختلف از شکر و شیرینکنندههای مصنوعی کمتر استفاده کنید
نکته: برای تهیه شربتها و نوشیدنیها میتوانید از شکر قهوهای، عسل یا شیرینکننده گیاهی استویا استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: صبحانه سالم ، پیشنهادهایی برای صبحانه نخورها
یادداشت پایانی
میزان و نوع خوراکیها و نوشیدنی های ماه رمضان بسیار مهم است، زیرا میتواند به سالم نگهداشتن بدن و افزایش قدرت و توان آن برای روزه گرفتن کمک کند.
پزشکان و مشاورین تغذیه پیوسته توصیه میکنند که افراد روزهدار بعد از افطار تا سحری از آب کافی، نوشیدنیهای خنک، کم شیرین و مقوی استفاده کنند تا کمآبی بدن خود را جبران کنند. از جمله نوشیدنی های ماه رمضان میتوان به آب، آبمیوه، شربت خاکشیر و لیمو، شربت زعفران و تخم شربتی و خرما و شیر اشاره کرد.