تجارت و صادرات، راه حل مشکلات اقتصادی از نگاه یک تاجر
- شناسه خبر: 24992
- تاریخ و زمان ارسال: 1 اسفند 1403 - 08:58
آیا تجارت و صادرات میتواند راه حل مشکلات اقتصادی ایران باشد؟ تاجر موفق ایرانی تجربه خود را در این باره کاملا توضیح می دهد.

به گزارش خبربین آنلاین؛ داستان موفقیت سمیه کاشی، تاجر شال و روسری، الهامبخش و شنیدنی است. او با وجود چالشهای متعدد، از جمله تحصیل در مقطع دکترا، تدریس در دانشگاه، و زندگی متاهلی، توانست با پشتکار و تلاش، کسب و کار خود را راهاندازی و توسعه دهد.
مهمترین نکته در داستان خانم کاشی، اهمیت آموزش و یادگیری است. او با شرکت در دورههای آموزشی مختلف، توانست دانش و مهارتهای خود را در زمینه تجارت، بازاریابی، مذاکره و مدیریت افزایش دهد و به موفقیتهای چشمگیری دست یابد. در این راستا گفتگوی تفصیلی با این تاجر موفق را داشتیم که متن گفتگو به شرح ذیل است؛
خبربین: خانم کاشی، لطفا در مورد شروع تجارت خودتان صحبت کنید.
کاشی: سلام و درود، خدا قوت! سمیه کاشی هستم، تاجر شال و روسری و پوشاک از شهرستان ساوه. شروع تجارت من برمیگردد به سال ۹۶ که دانشجوی دکترا بودم. یک تبلیغ برای حمایت از تولید کالای ملی دیدم که در مورد همکاری در فروش چادر مشکی بود. همونجا جرقهای در ذهنم زده شد که یک کسب و کاری را شروع کنم و به فروش چادر مشکی ایرانی بپردازم.
خبربین: در اون زمان چه چالشهایی داشتید؟
کاشی: اون موقع هم متاهل بودم و چالشهای زندگی متاهلی را داشتم، هم دانشجوی دکترا بودم و تدریس هم میکردم. با این حال، تصمیم گرفتم این کار را شروع کنم. خواهرم، فاطمه کاشی، هم که الان تاجر و تولید کننده شال و روسری هست، در این کار با من همراه شد.
خبربین: کارتان را چطور شروع کردید؟
کاشی: کارمان را با خرید عمده و فروش چادر مشکی شروع کردیم. بعد از یک مدت، محصولاتمون رو گسترش دادیم و به فروش ملزومات حجاب، ساق دست، روسری، ست کیف و روسری، ست روسری و ساق دست و بقیه محصولات مربوط به پوشاک زنانه پرداختیم.
خبربین: اوایل کار، چطور بازاریابی میکردید؟
کاشی: اوایل کار، چون بدون مربی و آموزش خاصی شروع کرده بودیم، از طریق جستجو تو فضای مجازی و دیدن پیجها و کانالهای دیگه، یاد میگرفتیم که باید چیکار کنیم. از پیامرسانهای داخلی مثل ایتا و روبیکا برای تبلیغات استفاده میکردیم.
خبربین: با چه مشکلاتی روبرو بودید؟
کاشی: خب، چالشهای زیادی هم داشتیم. این کار با رشته دانشگاهی من که مهندسی کامپیوتر بود، خیلی فرق داشت. همیشه درس خونده بودم و تجربه کار و کاسبی نداشتم. از طرف دیگه، در تامین به موقع محصول از تامین کنندهها هم مشکل داشتیم.
خبربین: چه زمانی تصمیم گرفتید تولید را شروع کنید؟
کاشی: سال ۱۴۰۱، تصمیم گرفتیم تولید شال و روسری و ملزومات حجاب را خودمون شروع کنیم. در آن زمان، من و خواهرم دو تا بچه کوچک داشتیم و من هنوز مشغول تحصیل در دوره دکترا بودم.
خبربین: چه جیز باعث شد که ادامه بدهید و موفق بشوید؟
کاشی: چیزی که همیشه به من کمک کرده، این بوده که شخصیت راه حل محوری دارم. هر مشکلی که پیش می آمد، چه فروش کم میشد، چه در تامین محصول به مشکل بر میخوردیم، کوتاه نمی آمدم و دنبال راه حل میگشتم. خواهرم هم همینطور بود. همین پشتکار و تلاش باعث شد که بتوانیم با تبلیغاتی که در فضای مجازی، به خصوص ایتا داشتیم، رشد خوبی داشته باشیم.
خبربین: با مجموعه تجاری چطور آشنا شدید؟
کاشی: سال ۱۴۰۲، با یک مجموعهای آشنا شدیم که خیلی از کارهایشان با اهداف ما همخوانی داشت. ما دنبال این بودیم که یه برند مطرح در زمینه حجاب و پوشاک بشویم، و این مجموعه هم در زمینه صادرات کار میکرد.
خبربین: آشنایی با این مجموعه چه تاثیری داشت؟
کاشی: اتفاق خیلی خوبی که با ورود به این مجموعه برایمان افتاد، آموزش بود. ما تا قبل از آن، آموزشهای خیلی پراکنده و بدون ساختاری دیده بودیم. در این مجموعه، با حجم زیادی از آموزشهای ساختارمند روبرو شدیم که خیلی به ما کمک کرد. آموزشهایی که در این مجموعه دیدیم، خیلی دیدگاه ما را نسبت به کسب و کار تغییر داد. متوجه شدیم که چقدر بحث خرید و فروش جایگاه مهمی دارد. اهدافمان بزرگتر شد و در مسیر مشخصی قرار گرفتیم که بتوانیم روی صادرات شال و روسری و ملزومات حجاب و پوشاک به صورت جدیتر کار کنیم.
خبربین: در حال حاضر چه کار میکنید؟
کاشی: با توجه به اینکه صنعت پوشاک در ایران به صورت برونسپاری انجام میشود، ما هم شروع کردیم به عنوان تولید کننده، کارمان را گسترش بدهیم و با کارگاههای زیادی ارتباط گرفتیم. مشکلی که قبلا داشتیم، اینجا خیلی حل شد و یاد گرفتیم که چطور تامین کننده پیدا کنیم، چگونه صحبت و مذاکره کنیم. آموزشهای خیلی عالی و درجه یکی را راجع به مذاکره، مدیریت منابع مالی، مدیریت منابع انسانی و… دیدیم که خیلی به ما کمک کرد. یکی از مهمترین چیزهایی که در این مجموعه یاد گرفتیم، این بود که باورهای غلطمان را در مورد ثروت و پول اصلاح کنیم. فهمیدیم که تلاش برای پولدار شدن و ثروتمند شدن، نه تنها بد نیست، بلکه خیلی هم خوب است و میتواند به جامعه کمک کند.
همچنین، آموزشهای خیلی خوبی در مورد صادرات دیدیم و یاد گرفتیم که چطور با خارجیها مذاکره کرده و ارتباط بگیریم. این تجربهای بود که من اصلا از قبل نداشتم. بعد از گذشت تقریبا دو سال از شروع این آموزشها، وقتی به عقب نگاه میکنم، میبینم که خیلی خیلی رشد کردم. البته، جاهایی هم شکست خوردم و مذاکرات را سوزاندم، ولی معتقدم که هیچ مسیری به موفقیت بدون شکست وجود ندارد.
شکستها باعث میشوند که ما ایرادمان را پیدا کنیم، راهحلها را پیدا کنیم و یاد بگیریم که چطور بحرانها رو مدیریت کنیم.
یه نکته دیگر، این که ما قبلا فقط از پیامرسانهای داخلی استفاده میکردیم، ولی بعدا متوجه شدیم که اگر میخواهیم محصول ایرانی را به خارجیها معرفی کنیم، باید برویم در اینستاگرام، لینکدین، فیسبوک و تلگرام فعالیت جدی داشته باشیم. الان خدا را شکر ارتباطات زیادی از بیرون از کشور با ما گرفته میشود و افراد زیادی از کشورهای مختلف میخواهند با ما در مورد محصولاتمان صحبت کنند. من الان خیلی خوشحالم که میتوانم به گوش بقیه برسانم که در ایران هم تولیدکنندههای خیلی خوبی هستند که میتوانند محصولات با کیفیتی را ارائه بدهند. در حال حاضر، من هم استاد دانشگاه هستم و هم یک کسب و کار را پیش میبرم. هدفم این است که بتوانم صنعت پوشاک و حجاب ایران رو به دنیا معرفی کنم و از این طریق، هم برای زندگی شخصی خودم درآمد داشته باشم، هم رشد اجتماعی و شخصیتی داشته باشم و هم بتوانم بحث تجارت را به گوش بقیه، به خصوص نخبگان جامعه برسانم.
خبربین: نظرتون در مورد آینده تجارت در ایران چیه؟
کاشی: من خیلی به آینده تجارت در ایران خوشبین هستم. اگر من و امثال من بتوانیم این مسئله را به بقیه بگوییم و آنها هم به نوبه خودشان به بقیه، به صورت درختی این قضیه رشد میکند و به گوش همه میرسد و اتفاقات بسیار خوبی در کشورمان میافتد. وقتی ما تجارت و صادرات را جدی بگیریم، پول وارد کشور میشود، وابستگی به نفت کم میشود، درآمدها بالا میرود و دیگر شاهد فرار نخبگان نخواهیم شد. به نظر من، باید یک جنبش جمعی اتفاق بیفتد و یک اقتصاد ملی از دل ملت ایران بلند شود تا بتوانیم کشورمان را در عرصه تجارت بالا ببریم.
خبربین: چه توصیهای برای کسانی که میخواهند تجارت را شروع کنند دارید؟
کاشی: برای اینکه یک تاجر موفق بشویم، قطعا آموزش لازم است. آموزش در همه ابعاد، چه بعد شخصیتی، چه مذاکره، چه صادرات، چه مدیریت نیرو و چه مدیریت مالی. توصیهای که برای شروع تجارت دارم، این است که یک بزرگ و راهنما پیدا کنید و با اون همراه بشوید. یک تنه نمیشود شروع کرد. من خودم فروش تکی را بدون آموزش و همراهی بزرگی شروع کردم و پنج شش سال طول کشید تا به یک رشدی برسم. همچنین، به دوستانی که تاجر جوون هستند و میخواهند تجارت را شروع کنند، بگویم که اصلا فکر نکنند که چون جوون هستند، تجارت برایشان سخت است ما هر چی زودتر شروع کنیم، زودتر صاحب کسب و کار موفقی میشویم. از اون طرف هم، کسانی که سن و سالی از آنها گذشته، فکر نکنند که دیگر دیر شده است. نه، هیچوقت دیر نیست. هر موقع که ما در این مسیر قرار بگیریم، بهترین زمان بوده برای شروع. در نهایت، میخواهم بگویم که قطعا، یقینا تنها راه حل مشکلات اقتصادی فعلی، تجارت و صادرات است.
در پایان از فرصتی که در اختیار من گذاشتید سپاسگزارم. امیدوارم همه دوستانی که در مسیر تجارت هستند، روز به روز رشد کنند و به تاجران برجسته ملی و بینالمللی تبدیل بشوند.
🌺سلام وعرض ادب وخسته نباشید🌺
سخنان خانم کاشی در مسیر کاریشان نمونها ی از تاجران موفق هستند قطعا به پیشرفتهای خوبی در آینده میرسند و تمام اهدافشان را استارت خواهند زد.
من نیز به عنوان یک تاجر تازه کار دوستانی چون خانم کاشی که سخت کوش هستند را الگوی خود خواهم کرد و از تجربیاتشان در تجارتم الگو برداری خواهم کرد و در تجارت خواهم ماند تا بتوانیم با کمک تمام تاجران ایرانی آباد با پیشرفتی روز افزون عاری از فقر داشته باشیم.به امید آن روز🌺🌺🌺