• درباره ما
  • تماس با ما

جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴

  • telegram
  • eata
  • eata
  • bale
  • watsapp
  • instagram
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بانک، بیمه و بورس
    • راه و مسکن
    • صنعت، معدن، تجارت
  • سیاست
    • بین الملل
    • سیاست داخلی
    • مجلس
  • جامعه
  • فرهنگ و هنر
  • ورزش
  • استانها
  • بازار
  • بازرگانی
  • عکس
  • فیلم
Twitter Facebook Telegram Whatsapp

طرز تهیه کله کنجی شیرینی سنتی ایلام

  • شناسه خبر: 12313
  • تاریخ و زمان ارسال: 1 اسفند 1402 - 09:00

با طرز تهیه شیرینی کله کنجی آشنا می شوید. کله کنجی یکی از شیرینی های سنتی استان ایلام است که از گذشته های دور در این منطقه تهیه می شود. این شیرینی از دو ماده اصلی کنجد و خرما تهیه می شود و به دلیل طعم و عطر خوشمزه اش، طرفداران زیادی دارد. کله کنجی معمولاً در شب یلدا و دیگر مناسبت های خاص سرو می شود.

به گزارش خبربین آنلاین: کله کنجی یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه استان ایلام است که از ترکیب کنجد و خرما تهیه می شود. این شیرینی به دلیل طعم و عطر بی نظیرش، طرفداران زیادی در سراسر ایران دارد. کله کنجی به عنوان یکی از سوغاتی های ایلام نیز شناخته می شود.

 

با کُنجی (گِمِگَه) یکی از سوغات های خوشمزه استان ایلام آشنا شویم.

کله کنجی یک نوع حلوای شیرین و خوشمزه است که در شهر ایلام وجود دارد و به عنوان یکی از شیرینی های محلی این منطقه شناخته می شود. مردم ایلام در بیشتر فصول از این شیرینی استفاده می کنند. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه آن شامل کنجد و خرمای خشک (قصب، زی، زهدی و یا زاهدی) می شود. این شیرینی حاوی انرژی و مواد مغذی زیادی است. خرما به عنوان یکی از مواد اصلی در تهیه انواع نان ها و شیرینی های سنتی ایرانی بسیار محبوب است و نشانگر ارزش غذایی بالا و فرهنگ غذایی سالم اجداد است.

 

برای تهیه کله کنجی، از خرمای خشک (ژی) و کنجد استفاده می شود. بخش دشوارتر در تهیه این شیرینی، کوبیدن مواد درون یک وسیله به نام چالگ و میه کت است. این عمل نیازمند انرژی و قدرت نسبتاً زیادی است. با این حال، از آنجایی که همه افراد به راحتی این وسیله را در اختیار ندارند و ممکن است بخواهند این شیرینی خوشمزه استان ایلام را خودشان تهیه کنند، می توانند از چرخ گوشت استفاده کنند.

 

این روش، امکان دستیابی به طعم مشابه با استفاده از چالگ و میه کت را فراهم می کند، اگر چه شاید به پای چالگ و میه نرسد. دلیل استفاده از چالگ و میه کت در درست کردن شیرینی کله کنجی، به دلیل بهبود فرایند تهیه و روغن انداختن آن است که تنها با کوبیدن مواد اولیه می توان به نتیجه مطلوب و مورد نظر به دست آورد.

 

مهم ترین دلیل مصرف این شیرینی، انرژی فوق العاده و عدم حضور چربی های مضری است که اغلب در اکثر شیرینی های دیگر مشاهده می شود.

 

طرز تهیه کله کنجی :

نکاتی برای تهیه کله کنجی

درست کردن شیرینی کله کنجی

 

مواد لازم کله کنجی :

 کنجد  ۵۰۰ گرم
 خرما خشک ۱ کیلو گرم

طرز تهیه کله کنجی :

برای تهیه ی کله کنجی، ابتدا کنجدها را بشویید سپس اجازه دهید تا آب آن به خوبی گرفته شده و خشک شوند.

در همین حین خرماها را نیز بشویید و در آبکش بریزید و اجازه بدهید آب اضافی آن ها خارج شود. سپس هسته های آن ها را جدا کنید. و آن ها را داخل هاونگ بکوبید.

تابه ای را روی حرارت ملایم قرار بدهید و کنجدهای خشک شده را داخل آن بریزید و آن ها را هم بزنید تا بو داده شوند دقت کنید که نسوزند، رنگ آن ها که کمی تغییر کرد کافی است.

 

خرماها را به آن ها اضافه کنید و حسابی با هم مخلوط کنید و تفت بدهید حدود ۵-۱۰ دقیقه زمان لازم است تا کنجد و خرما به خوبی با هم مخلوط و یکدست شوند. زمانی که کاملا مخلوط و یکدست شدند. می توانید برای نرم تر شدن و منسجم شدن آن ها را داخل چرخ گوشت بریزید و ۲-۳ بار چرخ کنید تا کاملا منسجم و یکدست شود و چسبندگی لازم را به دست بیاورد.

 

اجازه بدهید مخلوط خرما و کنجد خنک شود، سپس آن را روی سطح کار آشپزخانه پهن کنید و قطر آن را به ۲ میلیمتر برسانید و به شکل دلخواه برش و یا قالب بزنید. می توانید آن ها را به اندازه ی گردو گرد کنید.

 

در پایان می توانید برای تزیین آن را داخل کنجد بو داده و یا پودر پسته، پودر گردو، پودر نارگیل و حتی پودر دارچین بغلتانید و یا روی آن ها بپاشید. به دلیل خاصیت چسبندگی که دارد به راحتی تزیین می شود و مواد به آن می چسبد.

 

آن را در یخچال قرار بدهید و با چای و دمنوش مناسب میل کنید.

 

روش های تهیه شیرینی کله کنجی

نکاتی برای تهیه کله کنجی

 

نکاتی برای درست کردن کله کنجی :

• برای تهیه کله کنجی می توانید از خرما زاهدی تازه استفاده کنید، خرماها نباید خیلی خشک و سفت باشند.

 

• اگر می خواهید شیرینی شما شیرین تر باشد، می توانید مقدار شکر را در آن افزایش دهید.

 

• برای اینکه شیرینی شما طعم بهتری داشته باشد، می توانید مقداری پودر هل یا پودر دارچین به آن اضافه کنید.

 

• کله کنجی را می توانید در ظرف در بسته به مدت چند روز در یخچال نگهداری کنید.

 

خواص کله کنجی :

کله کنجی یک شیرینی مقوی و سرشار از مواد مغذی است. این شیرینی منبع خوبی از پروتئین، فیبر، آهن و ویتامین های گروه B است. کله کنجی همچنین دارای طبع گرم است و برای افرادی که در فصل زمستان دچار سرماخوردگی و آنفلونزا می شوند، مفید است.

 

شیرینی کله کنجی طبع گرمی دارد و برای فصل های سرد سال بسیار مناسب است. این شیرینی انرژی زا است و می تواند به عنوان یک میان وعده یا عصرانه سالم و مقوی مصرف شود.

 

در پایان :

شیرینی کله کنجی یک شیرینی سنتی و سالم است که از مواد اولیه طبیعی تهیه می شود. این شیرینی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. خرما منبع خوبی از فیبر، پتاسیم، آهن و منیزیم است. کنجد نیز منبع خوبی از پروتئین، چربی های سالم، کلسیم و منیزیم است.

استان ایلام با طرز تهیه شیرینی پایگاه خبری خبربین آنلاین شیرینی کله کنجی

مطالب مرتبط

11 اردیبهشت 1403

بابک زنجانی اعدام نمی‌شود؛ تغییر حکم به ۲۰ سال زندان

20 دی 1402

هدف پشت پرده فسادهای مالی و برهنگی ها نابودی دین است

9 اسفند 1403

دیدار وزیر دفاع با دبیرکل سیزم در تهران

11 مرداد 1403

قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز

28 فروردین 1403

سازمان وظیفه عمومی فراخوان داد+ جزئیات

2 آبان 1403

حضور قالیباف در دفتر حماس برای عرض تسلیت شهادت سنوار

25 مرداد 1403

بیانیه ستادکل نیروهای مسلح به مناسبت سالروز بازگشت آزادگان

29 خرداد 1402

قیمت طلا جهانی امروز ۲۹ خرداد ۱۴۰۲

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

لغو پاسخ

آخرین اخبار

  • پربازدید 20 تیر 1404

    ثبت‌نام وام ازدواج ۶۰ میلیونی فرزندان بازنشستگان از ۲۲ تیر آغاز می‌شود

  • بانک، بیمه و بورس 20 تیر 1404

    پادشاه رمزارزها در اوج تاریخی؛ بیت‌کوین به مرز ۱۱۸ هزار دلار رسید!

  • سیاست داخلی 20 تیر 1404

    عراقچی: سطح غنی‌سازی بر اساس نیازهای ایران تعیین می‌شود

  • پربازدید 20 تیر 1404

    بارش در مناطق شمال‌غرب و شمال کشور

  • بازرگانی 20 تیر 1404

    پیشنهاد ایجاد شرکت بازرگانی برای تأمین کالاهای اساسی در تهران

  • بازار 20 تیر 1404

    نایب‌رئیس اتاق بازرگانی: باید مانع موازی‌کاری در بخش خصوصی شویم

  • فرهنگ و هنر 20 تیر 1404

    فرزان دلفانی سرپرست هماهنگی تئاتر استان‌ها شد

  • آخرین اخبار 20 تیر 1404

    ارسال بسته‌های فرهنگی تابستانی به مراکز کانون پرورش فکری

  • فرهنگ و هنر 20 تیر 1404

    نمایشگاه آینه‌کاری در نگارخانه سرو؛ تلفیق سنت و مدرنیته

اوقات شرعی

پایگاه خبری خبربین آنلاین به شماره ثبت ۸۹۱۵۵ از سوی وزارت  فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارچوب اهداف مقدس انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران به امر اطلاع رسانی به منظور ارتقای سطح بینش و آگاهی عمومی می پردازد. پایگاه خبری خبربین آنلاین یک رسانه مستقل بوده و خود را مقید به قانون اساسی و قوانین نظام جمهوری اسلامی، اصول و ارزش های دین اسلام و تعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و امام راحل و شهیدان انقلاب میداند. این پایگاه اطلاع رسانی سعی دارد  تا با انتشار اخبار، تحلیل ها و مقالات صاحب نظران و فرهیختگان کشوری، زمینه ای مناسب برای تجمیع افکار و اندیشه ها و ارائه آن به عموم مردم را فراهم سازد. صاحب امتیاز و مدیر مسئول: صفورا طالب زاده

دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • استخدام
  • اعلام مشکل سایت
  • تبلیغات در سایت
  • دیگر رسانه ها
  • پخش زنده
مجوزها
;
شبکه های اجتماعی

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید ...

  • telegram
  • eata
  • eata
  • bale
  • watsapp
  • instagram
کلیه حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی خبربین آنلاین محفوظ است. طراحی ،اجراء و پشتیبانی : سایت فـــــــــا