• درباره ما
  • تماس با ما

شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴

  • telegram
  • eata
  • eata
  • bale
  • watsapp
  • instagram
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بانک، بیمه و بورس
    • راه و مسکن
    • صنعت، معدن، تجارت
  • سیاست
    • بین الملل
    • سیاست داخلی
    • مجلس
  • جامعه
  • فرهنگ و هنر
  • ورزش
  • استانها
  • بازار
  • بازرگانی
  • عکس
  • فیلم
Twitter Facebook Telegram Whatsapp

طرز تهیه کله کنجی شیرینی سنتی ایلام

  • شناسه خبر: 12313
  • تاریخ و زمان ارسال: 1 اسفند 1402 - 09:00

با طرز تهیه شیرینی کله کنجی آشنا می شوید. کله کنجی یکی از شیرینی های سنتی استان ایلام است که از گذشته های دور در این منطقه تهیه می شود. این شیرینی از دو ماده اصلی کنجد و خرما تهیه می شود و به دلیل طعم و عطر خوشمزه اش، طرفداران زیادی دارد. کله کنجی معمولاً در شب یلدا و دیگر مناسبت های خاص سرو می شود.

به گزارش خبربین آنلاین: کله کنجی یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه استان ایلام است که از ترکیب کنجد و خرما تهیه می شود. این شیرینی به دلیل طعم و عطر بی نظیرش، طرفداران زیادی در سراسر ایران دارد. کله کنجی به عنوان یکی از سوغاتی های ایلام نیز شناخته می شود.

 

با کُنجی (گِمِگَه) یکی از سوغات های خوشمزه استان ایلام آشنا شویم.

کله کنجی یک نوع حلوای شیرین و خوشمزه است که در شهر ایلام وجود دارد و به عنوان یکی از شیرینی های محلی این منطقه شناخته می شود. مردم ایلام در بیشتر فصول از این شیرینی استفاده می کنند. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه آن شامل کنجد و خرمای خشک (قصب، زی، زهدی و یا زاهدی) می شود. این شیرینی حاوی انرژی و مواد مغذی زیادی است. خرما به عنوان یکی از مواد اصلی در تهیه انواع نان ها و شیرینی های سنتی ایرانی بسیار محبوب است و نشانگر ارزش غذایی بالا و فرهنگ غذایی سالم اجداد است.

 

برای تهیه کله کنجی، از خرمای خشک (ژی) و کنجد استفاده می شود. بخش دشوارتر در تهیه این شیرینی، کوبیدن مواد درون یک وسیله به نام چالگ و میه کت است. این عمل نیازمند انرژی و قدرت نسبتاً زیادی است. با این حال، از آنجایی که همه افراد به راحتی این وسیله را در اختیار ندارند و ممکن است بخواهند این شیرینی خوشمزه استان ایلام را خودشان تهیه کنند، می توانند از چرخ گوشت استفاده کنند.

 

این روش، امکان دستیابی به طعم مشابه با استفاده از چالگ و میه کت را فراهم می کند، اگر چه شاید به پای چالگ و میه نرسد. دلیل استفاده از چالگ و میه کت در درست کردن شیرینی کله کنجی، به دلیل بهبود فرایند تهیه و روغن انداختن آن است که تنها با کوبیدن مواد اولیه می توان به نتیجه مطلوب و مورد نظر به دست آورد.

 

مهم ترین دلیل مصرف این شیرینی، انرژی فوق العاده و عدم حضور چربی های مضری است که اغلب در اکثر شیرینی های دیگر مشاهده می شود.

 

طرز تهیه کله کنجی :

نکاتی برای تهیه کله کنجی

درست کردن شیرینی کله کنجی

 

مواد لازم کله کنجی :

 کنجد  ۵۰۰ گرم
 خرما خشک ۱ کیلو گرم

طرز تهیه کله کنجی :

برای تهیه ی کله کنجی، ابتدا کنجدها را بشویید سپس اجازه دهید تا آب آن به خوبی گرفته شده و خشک شوند.

در همین حین خرماها را نیز بشویید و در آبکش بریزید و اجازه بدهید آب اضافی آن ها خارج شود. سپس هسته های آن ها را جدا کنید. و آن ها را داخل هاونگ بکوبید.

تابه ای را روی حرارت ملایم قرار بدهید و کنجدهای خشک شده را داخل آن بریزید و آن ها را هم بزنید تا بو داده شوند دقت کنید که نسوزند، رنگ آن ها که کمی تغییر کرد کافی است.

 

خرماها را به آن ها اضافه کنید و حسابی با هم مخلوط کنید و تفت بدهید حدود ۵-۱۰ دقیقه زمان لازم است تا کنجد و خرما به خوبی با هم مخلوط و یکدست شوند. زمانی که کاملا مخلوط و یکدست شدند. می توانید برای نرم تر شدن و منسجم شدن آن ها را داخل چرخ گوشت بریزید و ۲-۳ بار چرخ کنید تا کاملا منسجم و یکدست شود و چسبندگی لازم را به دست بیاورد.

 

اجازه بدهید مخلوط خرما و کنجد خنک شود، سپس آن را روی سطح کار آشپزخانه پهن کنید و قطر آن را به ۲ میلیمتر برسانید و به شکل دلخواه برش و یا قالب بزنید. می توانید آن ها را به اندازه ی گردو گرد کنید.

 

در پایان می توانید برای تزیین آن را داخل کنجد بو داده و یا پودر پسته، پودر گردو، پودر نارگیل و حتی پودر دارچین بغلتانید و یا روی آن ها بپاشید. به دلیل خاصیت چسبندگی که دارد به راحتی تزیین می شود و مواد به آن می چسبد.

 

آن را در یخچال قرار بدهید و با چای و دمنوش مناسب میل کنید.

 

روش های تهیه شیرینی کله کنجی

نکاتی برای تهیه کله کنجی

 

نکاتی برای درست کردن کله کنجی :

• برای تهیه کله کنجی می توانید از خرما زاهدی تازه استفاده کنید، خرماها نباید خیلی خشک و سفت باشند.

 

• اگر می خواهید شیرینی شما شیرین تر باشد، می توانید مقدار شکر را در آن افزایش دهید.

 

• برای اینکه شیرینی شما طعم بهتری داشته باشد، می توانید مقداری پودر هل یا پودر دارچین به آن اضافه کنید.

 

• کله کنجی را می توانید در ظرف در بسته به مدت چند روز در یخچال نگهداری کنید.

 

خواص کله کنجی :

کله کنجی یک شیرینی مقوی و سرشار از مواد مغذی است. این شیرینی منبع خوبی از پروتئین، فیبر، آهن و ویتامین های گروه B است. کله کنجی همچنین دارای طبع گرم است و برای افرادی که در فصل زمستان دچار سرماخوردگی و آنفلونزا می شوند، مفید است.

 

شیرینی کله کنجی طبع گرمی دارد و برای فصل های سرد سال بسیار مناسب است. این شیرینی انرژی زا است و می تواند به عنوان یک میان وعده یا عصرانه سالم و مقوی مصرف شود.

 

در پایان :

شیرینی کله کنجی یک شیرینی سنتی و سالم است که از مواد اولیه طبیعی تهیه می شود. این شیرینی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. خرما منبع خوبی از فیبر، پتاسیم، آهن و منیزیم است. کنجد نیز منبع خوبی از پروتئین، چربی های سالم، کلسیم و منیزیم است.

استان ایلام با طرز تهیه شیرینی پایگاه خبری خبربین آنلاین شیرینی کله کنجی

مطالب مرتبط

13 آبان 1402

حضور میلیونی مردم ایران در راهپیمایی روز ملی استکبارستیزی

17 خرداد 1402

بورس امروز ۱۷ خرداد ریزشی شد

2 بهمن 1402

فهرست بدهکاران کلان به شرکت‌های بیمه منتشر شد

9 اسفند 1402

نخستین محموله صادراتی مرغ به عراق رفت

30 دی 1402

رشد صنعتی ایران از ۱۶۴ کشور جهان بیشتر شد

7 خرداد 1404

۸۸۲ میلیون دلار صرفه جویی ارزی بومی سازی معدن و صنایع معدنی در ۱۴۰۳/ صرفه جویی ارزی ۵ ساله از ۳ میلیارد و ۴۴۰ میلیون دلار عبور کرد

5 اسفند 1403

رویارویی استقلال با پیکان در مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی

28 اردیبهشت 1402

بازیکنان پرسپولیس شارژ مالی شدند

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

لغو پاسخ

آخرین اخبار

  • راه و مسکن 27 تیر 1404

    بزرگراه همت امشب و فرداشب مسدود می‌شود

  • پربازدید 27 تیر 1404

    نفت دوباره جان گرفت / انفجار در میادین کردستان قیمت‌ها را بالا برد

  • پربازدید 27 تیر 1404

    طلای جهانی در آستانه ثبت کاهش هفتگی

  • حوادث 27 تیر 1404

    افزایش آلودگی هوا و نخاله‌های ساختمانی؛ پیامدهای زیست‌محیطی جنگ ۱۲ روزه در تهران

  • جامعه 27 تیر 1404

    کاهش ۲۱ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به سال قبل

  • پربازدید 27 تیر 1404

    افزایش دما و گرمای شدید در اکثر مناطق کشور

  • جامعه 27 تیر 1404

    جهش ۷۰ درصدی قیمت لوبیا، برنج و لپه در ۶ ماه اخیر

  • جامعه 27 تیر 1404

    یارانه دهک‌های اول تا سوم واریز شد

  • حوادث 27 تیر 1404

    فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ ساعته شد

اوقات شرعی

پایگاه خبری خبربین آنلاین به شماره ثبت ۸۹۱۵۵ از سوی وزارت  فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارچوب اهداف مقدس انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران به امر اطلاع رسانی به منظور ارتقای سطح بینش و آگاهی عمومی می پردازد. پایگاه خبری خبربین آنلاین یک رسانه مستقل بوده و خود را مقید به قانون اساسی و قوانین نظام جمهوری اسلامی، اصول و ارزش های دین اسلام و تعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و امام راحل و شهیدان انقلاب میداند. این پایگاه اطلاع رسانی سعی دارد  تا با انتشار اخبار، تحلیل ها و مقالات صاحب نظران و فرهیختگان کشوری، زمینه ای مناسب برای تجمیع افکار و اندیشه ها و ارائه آن به عموم مردم را فراهم سازد. صاحب امتیاز و مدیر مسئول: صفورا طالب زاده

دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • استخدام
  • اعلام مشکل سایت
  • تبلیغات در سایت
  • دیگر رسانه ها
  • پخش زنده
مجوزها
;
شبکه های اجتماعی

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید ...

  • telegram
  • eata
  • eata
  • bale
  • watsapp
  • instagram
کلیه حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی خبربین آنلاین محفوظ است. طراحی ،اجراء و پشتیبانی : سایت فـــــــــا