طرز تهیه ۱۰ دم‌نوش مناسب فصل زمستان
طرز تهیه ۱۰ دم‌نوش مناسب فصل زمستان
دم‌نوش در طب سنتی اهمیت بسیاری دارد. در واقع دم‌نوش نه تنها طمع خوشایندی دارد، بلکه به درمان برخی از بیماری‌ها نیز کمک می‌کند. با این حال، شب‌‌های سرد زمستان تهیه دم‌نوش حال و هوای خوبی القا می‌کند.

به گزارش خبربین آنلاین: در این مقاله سعی داریم ۱۰ دم‌نوش متفاوت برای افزایش احساس آرامش و درمان برخی از بیماری‌ها به شما معرفی کنیم. شما می‌توانید به سادگی این دم‌نوش‌ها را تهیه کنید و از نوشیدن آن در فصل‌های سرد لذت ببرید.

طرز تهیه دم‌نوش چگونه است؟

معمولاً دم‌نوش را از گیاهان خشک شده یا تازه، همراه با آب جوش تهیه می‌کنند. شما برای تهیه دم‌نوش می‌توانید از یک گیاه یا ترکیب چند گیاه استفاده نمایید. هر گیاه یا طمع دهنده دم‌نوش، در مزه و فواید بیشتر آن تأثیر می‌گذارد.
برای تهیه هر نوع دم‌نوشی می‌توانید یک گیاه یا چندین گیاه را با توجه به خاصیت و مزه انتخاب کنید، با آب جوش مخلوط کنید و سپس از ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کاملاً دم بکشد. توصیه می‌کنیم برای تهیه دم‌نوش از شکر یا قند مصنوعی استفاده نکنید.

۱٫ دم‌نوش آقطی سیاه و لیمو برای درمان آنفولانزا

دم‌نوش آقطی سیاه و لیمو برای درمان آنفولانزا

آقطی سیاه که در ایران به نام انگور کولی یا خمان کبیر نیز یاد می‌شود، همراه با لیمو تازه، یک دم‌نوش خوشمزه برای درمان و بهبود روند آنفولانزا کاربرد دارد. در فصل زمستان، علاوه بر بیماری کرونا، ممکن است آنفولانزاهای دیگر نیز شیوع پیدا کند که شما می‌توانید با این نوع دم‌نوش به بهبود سلامت خود کمک نمایید.
معمولاً این نوع دم‌نوش آقطی سیاه، در میان مردم دنیا ناشناخته است، اما به یکی از دم‌نوش‌های موردعلاقه‌تان تبدیل می‌شود و در کنار طمع خوشایندی که به همراه دارد، به درمان علائم آنفولانزا نیز کمک می‌کند.
برای تهیه دم‌نوش آقطی سیاه و لیمو، شما باید یک قاشق غذاخوری آقطی سیاه خشک شده، ۱ یا ۲ قاشق چای‌خوری آب‌لیمو تازه، ۱ قاشق چای‌خوری عسل و یک فنجان آب جوش را با یکدیگر مخلوط کنید و ۵ دقیقه صبر کنید تا دم‌نوش ضد آنفولانزای شما آماده شود، سپس آن را نوش جان کنید.

۲٫ دم‌نوش زنجبیل برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش

غذای ناسالم، کمبود فیبر در بدن و حتی سرعت زیاد غذا خوردن، باعث ایجاد مشکلاتی در دستگاه گوارش می‌شود، اما ما در ادامه مقاله سعی داریم برایتان دم‌نوشی برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش تهیه کنیم و آن دم‌نوش چیزی نیست جز دم‌نوش زنجبیل!
بسیاری از کارشناسان تغذیه بر این باورند که زنجبیل خشک شده، تازه یا پودر زنجبیل نباید از وعده‌های غذایی‌تان حذف شود، چرا که فواید بسیاری به همراه دارد. اما شما می‌توانید برای تهیه دم‌نوش زنجبیل، از زنجبیل تازه استفاده نمایید.
برای تهیه دم‌نوش زنجبیل شما به یک فنجان یا یک لیوان آب جوش، یک برش کوچک زنجبیل تازه، ۱ قاشق چای‌خوری عسل و مقداری کمی فلفل سیاه نیاز دارید. احتمالاً تصور می‌کنید که مزه این دم‌نوش تند است، اما عسل باعث شیرینی دم‌نوش زنجبیل می‌شود.

۳٫ دم‌نوش اسطوخودوس و نعنا برای آرامش اعصاب

دم‌نوش اسطوخودوس و نعنا برای آرامش اعصاب

در روزهایی که ممکن است با استرس و اضطراب زیادی دست و پنجه نرم کنید، احتمالاً نوشیدن یک دم‌نوش برای آرامش اعصاب، ایده بسیار مناسبی خواهد بود. همچنین دم‌نوش اسطوخودوس و نعنا برای داشتن خوابی عمیق نیز توصیه می‌شود.
دم‌نوش اسطوخودوس و نعنا عطر خوشایندی دارد و بسیاری از کارشناسان تغذیه بر این باورند که این دم‌نوش شامل ترکیبات آنتی‌اکسیدان نیز است. در واقع ترکیبات آنتی‌اکسیدان مانع آزاد شدن سلول‌های سرطانی در بدن می‌شوند.
برای تهیه دم‌نوش آرامش اسطوخودوس و نعنا شما به ۱ لیوان آب جوش، یک قاشق غذاخوری نعنا خشک شده، یک‌چهارم قاشق غذاخوری اسطوخودوس و ۱ قاشق چای‌خوری عسل نیاز دارید. پس از ترکیب مواد تا حدود ۵ دقیقه صبر کنید، سپس آن را نوش جان نمایید.

۴٫ دم‌نوش بابونه و فرنجمشک برای درمان خواب

شب‌های زمستان طولانی است و برخی از افراد با کم‌خوابی یا بدخوابی مواجه می‌شوند. البته بدخوابی ارتباط مستقیم با پریشانی افکار، استرس و اضطراب دارد. بنابراین هرچه سعی کنید که آرامش درونی خود را حفظ کنید، به کاهش استرس و بهبود خوابتان نیز کمک می‌کنید.
یکی از روش‌های درمان و بهبود خواب، تهیه دم‌نوش بابونه و فرنجمشک است. فرنجمشک یا وارنگ بو، نوعی گیاه از خانواده نعناعیان است که باعث آرامش بدن و تسکین درد روده و معده نیز می‌شود.
برای تهیه دم‌نوش بابونه و فرنجمشک برای درمان و بهبود خواب شما به یک لیوان آب جوش، ۱ قاشق غذاخوری بابونه خشک و ۱ قاشق غذاخوری فرنجمشک نیاز دارید. توصیه می‌کنیم ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم‌نوش دم بکشد و سپس آن را نوش جان کنید.