به گزارش خبربین آنلاین: در راستای اجرایی شدن اهداف قانون حمایت از حقوق معلولان و آن بخش از وظایفی که به تسهیل تردد در ایستگاههای شبکه راهآهن شهری منجر میشود، شرکت متروی تهران اقدامات متعددی را از سال ۱۳۹۹ آغاز کرده که هر سال به کیفیت و تنوع این قبیل فعالیتها افزوده شده است.
پرویز ظهرابزاده معاون فنی و مهندسی شرکت مترو تهران در تشریح نتایج اقدامات صورت گرفته به منظور تحقق مفاد قانون حمایت از حقوق معلولان، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۹ شرکت مترو تهران در ۵ بخش مختلف شامل نصب آسانسور، افزایش پلههای برقی ایستگاهها، تعبیه خطوط بساوایی، ایجاد رمپ معلولان و همچنین احداث گیت عریض ویلچر، فعالیتهای گوناگونی انجام داده که ثمره آنها در ۴۲ ایستگاه از خطوط ۳ ، ۴ ، ۶ و ۷ قابل مشاهده است.
وی در مورد برنامههای سال جاری و اقدامات برنامهریزی شده در این زمینه برای خطوط جدید نیز گفت: در ایستگاه علامه جعفری که نخستین افتتاحیه شبکه مترو تهران طی سال ۱۴۰۲ بود، مسیر ویژه نابینایان، گیت عریض ویلچر، پله برقی و میله دستگرد تعبیه شد و رمپ ورودی و آسانسور این ایستگاه از دسترسی دوم آن در حال اجرا است.
همچنین ورودی سوم ایستگاه بریانک در خط ۷ که به صورت ویژه برای توان خواهان طراحی شده است، در مرداد ماه به بهرهبرداری رسید. در خط ۷ مجوز بهرهبرداری از ۱۵ دستگاه آسانسور برای ایستگاههای مهدیه، برج میلاد، بوستان گفتگو، هلال احمر، کمیل و چهل تن دولاب اخذ شد.
معاون فنی و مهندسی شرکت مترو تهران در پایان افزود: در تمام طراحیهای انجام شده برای ایستگاههای خطوط جدید (خط ۸ تا خط ۱۱) و ایضاً ایستگاههای در نظر گرفته شده برای پروژههای توسعه شرقی خط ۲ ، توسعه شمال غربی خط ۷ و نیز توسعه شرقی خط ۴ هم ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت، طبق نشریه ۸۹۳ – ض رعایت شده است تا خدمات کیفی و کمی مورد نظر، طبق قوانین متناظر با این امر اعمال شوند.
مسعود درستی مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه نیز اخیرا از افزایش ۱۷ درصدی مسیر ویژه نابینایان در ایستگاههای مترو در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل خبر داد و اعلام کرد: در ۶۱ درصد ایستگاههای مترو مسیر ویژه روشندلان تعبیه شده است.
وی گفت: از مجموع ۱۵۶ ایستگاه بهرهبرداریشده ۹۶ ایستگاه معادل۶۱درصد، دارای مسیر روشندلان در تراز سکو هستند؛ در خط یک ۷۲ درصد، خط دو ۷۲ درصد، خط سه ۵۲ درصد، خط چهار ۶۵درصد، خط پنج ۳۰درصد، خط شش ۶۰ درصد و خط هفت ۶۲درصد ایستگاهها به مسیر ویژه نابینایان تجهیز شدهاند.
درستی همچنین از وجود آسانسور فعال در ۴۵ ایستگاه مترو خبر داد و گفت: خط ۵ با ۲۲ دستگاه بیشترین تعداد آسانسور فعال را دارد.مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه تصریح کرد: از ایستگاه صادقیه تا گلشهر در هر ۲ سکو آسانسور تعبیه شده است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر توجه ویژهای به مناسبسازی مترو برای معلولان شده است، افزود: در این راستا، افتتاح ایستگاههای جدید منوط به داشتن آسانسور شد تا افرادی که با ویلچر وارد مترو میشوند با پلههای ثابت یا برقی مواجه نشوند و بتوانند با آسانسور به سکوی ایستگاه برسند.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه در خصوص مشکلاتی که در زمینه مناسبسازی ایستگاههای قدیمی وجود دارد، گفت: در برخی از ایستگاههای قدیمی فضای کافی برای آسانسور در نظر گرفته نشده و در برخی دیگر نیز به دلیل مشکل دریافت مجوز از سازمان استاندارد، آسانسورها فعال نیستند.
وی خاطرنشان کرد: همه ۱۳ ایستگاه خط پنج، دارای سطح شیبدار در ورودی ایستگاه هستند بنابراین میتوان گفت این خط برای استفاده افراد دارای معلولیت بهویژه معلولان حرکتی، مناسب است.