پزشکیان: سرنوشت ارزهای تخصیصی در حوزه تولید و واردات مبهم است
- شناسه خبر: 26059
- تاریخ و زمان ارسال: 23 اسفند 1403 - 10:34
پزشکیان با انتقاد از عدم شفافیت در تخصیص ارز گفت: ما ارز را در اختیار برخی قرار میدهیم تا کالا تأمین کنند، اما بعداً مشخص نیست چه میزان تولید شده و این کالاها کجا عرضه شدهاند.

به گزارش خبربین آنلاین؛ رئیس جمهور مسعود پزشکیان صبح امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ در آیین اختتامیه سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ و صدور فرمان سرشماری نفوس و مسکن ۱۴۰۵ که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، گفت: مشخص است که چه تعداد کارخانه مواد غذایی وجود دارد، چقدر ارز دریافت کردهاند و چه میزان تولید داشتهاند. اگر این اطلاعات در اختیار مدیران نباشد، امکان مدیریت صحیح وجود ندارد. زمانی که مدیر بداند یک کارخانه چه میزان ماده اولیه دریافت کرده و چه مقدار باید تولید میکرده اما نکرده، آنگاه میتوان به درستی مدیریت کرد.وی ادامه داد: صرف ارائه گزارشهای آماری از نرخ تورم کمکی به حل مشکلات مردم نمیکند. اگر سازمانهایی که به این دادهها نیاز دارند ارتباط برقرار نکنند، فرآیند تصمیمگیری مختل میشود. برای مثال، هنگام خرید گندم یا مواد اولیه دارویی باید مشخص شود که از هر میزان مواد اولیه چه مقدار دارو تولید خواهد شد و چه تعداد بیمار نیازمند دریافت آن هستند. تنها در این شرایط است که میتوان کمبود یا مازاد تولید را ارزیابی کرسرنوشت ارزهای تخصیصی مبهم است
پزشکیان با انتقاد از عدم شفافیت در تخصیص ارز گفت: ما ارز را در اختیار برخی قرار میدهیم تا کالا تأمین کنند، اما بعداً مشخص نیست چه میزان تولید شده و این کالاها کجا عرضه شدهاند. در نهایت، بازار با کمبود مواجه میشود. نحوهارتباط میان دادهها باید به گونهای باشد که مدیر بتواند از آن استفاده کند. اطلاعاتی که قابلیت تحلیل نداشته باشد، برای مدیریت کارآمد نیست. اگر به وزارت جهاد کشاورزی ارز تخصیص داده شده تا گندم خریداری کند، باید مشخص باشد که چرا این گندم در بازار وجود ندارد. هدف اصلی ما این است که منابع تخصیصی به دست مصرفکننده نهایی برسد.رئیس جمهور افزود: دادهها باید به گونهای باشد که امکان رصد و پیگیری وجود داشته باشد. اما تاکنون مشاهده نکردهام مدیری از این اطلاعات استفاده کند. تنها گزارشهایی ارائه میشود که بیانگر وجود تورم هستند، اما مشخص نمیشود که ریشه مشکل کجاست. اکنون در مورد کالاهای اساسی و دارو، اطلاعات دقیقی از میزان ماده اولیه مورد نیاز هر دارو و میزان تولید در اختیار داریم. آیا این داروها به دست بیماران نیازمند میرسد؟رئیسجمهور تأکید کرد: اگر مدیران بدانند که چه میزان مواد غذایی تولید میشود و نیاز جامعه چقدر است، میتوانند بهدرستی بر میزان مواد اولیه و قیمت نظارت کنند. در این صورت، اگر قیمتها افزایش یافت، مشخص خواهد شد که مسئولیت آن متوجه چه نهادی است. اما در شرایط فعلی، این امکان وجود ندارد.
پزشکیان خاطرنشان کرد: اگر دادهها بهدرستی مدیریت میشد، چنین مشکلاتی ایجاد نمیشد. اطلاعات زمانی ارزشمند است که امکان نظارت و ارزیابی فراهم باشد. اگر منابع بهطور ناعادلانه توزیع شود، دادهها ارزشی نخواهند داشت. نباید در مواجهه با مشکلات، از پذیرش مسئولیت شانه خالی کنیم.»مقابله با زمینخواری از طریق ثبت اطلاعات زمینوی افزود: در حال حاضر، هر کس بدون هماهنگی اقدام میکند و سیستمها به یکدیگر متصل نیستند. اگر اطلاعات زمینها کدگذاری شود، آیا امکان زمینخواری وجود خواهد داشت؟ اجرای ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتها ضروری است. اگر درآمد فردی ثبت شده باشد، امکان فرار مالیاتی کاهش مییابد. در این شرایط، صدور کد بازرگانی تنها در صورت شفافیت مالی امکانپذیر خواهد بود. دیگر نمیتوان از راههایی مانند قاچاق یا رشوهخواری سود برد. ما برای جلوگیری از قاچاق، نیرو در مرزها مستقر میکنیم، اما آیا در کشورهای اروپایی چنین مرزهایی وجود دارد؟نقش سازمانهای دولتی در مقابله با تخلفاتپزشکیان با انتقاد از عملکرد برخی سازمانهای دولتی تصریح کرد: اگر کد ملی، کد زمین و ماده ۱۶۹ مکرر اجرایی شود، دیگر چه کسی میتواند مرتکب تخلف و زمینخواری شود؟ در چنین شرایطی، خود سیستم مانع از بروز فساد خواهد شد. اکنون شاهدیم که برخی زمینخواری کردهاند و پس از افشای تخلف، مشخص میشود که اداره آب و برق به آنها خدمات ارائه داده است. چرا سازمان ثبت اسناد از این موضوع بیاطلاع بوده است؟ضرورت تغییر رویکرد مدیریتی
رئیسجمهور در پایان گفت: دادهها زمانی اهمیت دارند که در اختیار مسئولان قرار بگیرند. در حال حاضر، شاهدیم که برخی اقدام به ساختوسازهای غیرقانونی میکنند و سپس مجبور به تخریب آنها میشویم. چرا از ابتدا جلوی این اقدامات گرفته نمیشود؟ در مدیریت باید برای این مسائل برنامهریزی کنیم. نباید پس از وقوع تخلف به دنبال کشف آن باشیم. مدیران باید نگاه خود را تغییر دهند. از تمامی افرادی که در گردآوری این دادهها نقش داشتند قدردانی میکنیم، اما باید به شیوهای متفاوت به این اطلاعات نگاه کنیم. دنیا در حال تغییر است و روشهای مدیریتی نیز باید متناسب با آن تحول یابد.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد