دستور پخت خورشت ناردون | این غذای شمالی رو درست کن و لذتش رو ببر
دستور پخت خورشت ناردون | این غذای شمالی رو درست کن و لذتش رو ببر
خورشت ناردون یک غذای اصالتا شمالی است که در شهرهای مختلف شمال کشور کمی متفاوت تهیه می‌شود.

به گزارش خبربین آنلاین: دستور پخت برای خانم‌ها و آقایانی که می خواهند برخی از غذاها را برای اولین بار در خانه درست کنند بسیار مهم است. دستور پخت برای کنترل کیفیت و کمیت غذا بسیار حائز اهمیت بوده و هزینه‌های تهیه غذا و مواد لازم برای تهیه آن در همین رسپی ها اعلام می شود. دستور پخت غذاهای خوشمزه ایرانی، غیر ایرانی، جدید، قدیمی و هر نوع غذا و خوراکی خوشمزه را می توانید در ترفندباز یاد بگیرید. در ادامه دستور پخت خورشت ناردون مازندرانی خوشمزه سنتی به سبک محلی را به شما خواهیم گفت.

خورشت ناردون یک غذای اصالتا شمالی است که در شهرهای مختلف شمال کشور کمی متفاوت تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خورشت ناردون مازندرانی

  • مرغ۵۰۰ گرم
  • پیاز۲ عدد
  • رب انار۳ قاشق غذاخوری
  • آب به مقدار لازم
  • آلو خورشتی۱۲-۱۵ عدد
  • عسل۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مرغبه مقدار لازم
  • انار۳-۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه خورشت ناردون مازندرانی

۱. پخت مرغ با رب انار

اولین مرحله از طرز تهیه مرغ ناردون مازندرانی این است که ابتدا مرغ را در روغن تفت دهید تا خوب رنگش عوض شود. در این مرحله به مرغ مقداری زردچوبه، نمک، فلفل و ادویه مدنظرتان را اضافه کنید سپس پیاز را در یک قابلمه مناسب سرخ کنید و وقتی پیاز نرم شد مرغ را از ظرفی که در آن سرخش کرده بودید خارج کرده و به ظرف پیاز اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورد بعد رب انار را هم اضافه و خوب با مرغ مخلوط کنید. در نهایت آب به ظرف اضافه کنید و بگذارید مرغ خوب بپزد.

. اضافه کردن آلو و انار و پخت نهایی

هم‌زمان که مرغ در حال پخت است آلوها را در ظرف بریزید و بگذارید کمی تفت بخورد بعد یک مقدار عسل به آن اضافه کنید تا ترشی غذایتان کمتر شود. آلوها را به ظرف خورشت اضافه کنید بعد از آن که کمی آلوها پختند در ۱۵ دقیقه آخر پخت انار دان شده را هم اضافه کنید تا بپزد. در این مرحله در قابلمه را نبندید تا انار رنگش تیره نشود.

نکته: می‌توانید آلو را تفت ندهید اما یادتان باشد تفت دادن آلو با عسل باعث می‌شود آلوها خوش رنگ‌تر شوند و در طول پخت هم خوش‌رنگ باقی بمانند.

نکات تکمیلی برای تهیه مرغ ناردون

تهیه و پخت مرغ ناردونی کار پیچیده‌ای نیست و می‌توانید آن را درست مثل خیلی دیگر از غذاهای شمالی از جمله خورشت فسنجان و البته مرغ ترش در منزل تهیه کنید.

خورشت ناردونی، خورشتی غلیظ

خورشت ناردونی در کل خورشتی غلیظ است. بنابراین حواستان باشد آبکی نباشد.

استفاده از انواع گوشت برای تهیه خورش ناردونی

شمالی‌ها معمولا برای پختن مرغ انار برای شب یلدا از گوشت غاز، بوقلمون و اردک استفاده می‌کنند. اگر قصد دارید خورش خود را با گوشت غاز یا اردک بپزید، باید یکی دو حبه سیر به خورش اضافه کنید و زمان پخت را افزایش دهید.

روش تهیه انواع مرغ ناردونی

معمولا در مرغ ناردونی از آلو استفاده نمی‌شود اما در مرغ ناردونی مازندران معمولا آلو می‌ریزند. پس بسته به سلیقه خود می‌توانید از آلو استفاده کنید یا نکنید. اگر از آن دسته افراد هستید که آلو دوست دارید می‌توانید طرز تهیه خورشت مرغ و آلو را در کتاب کاله مطالعه کنید.

مرینیت کردن مرغ برای تهیه ناردون

برای خوش طعم کردن مرغ هر خورشتی چه ناردون باشد چه خوراک مرغ ساده بهتر است حتما مرغ را خوب مزه‌دار یا مرینیت کنید. برای این کار می‌توانید آن را با زعفران آب شده، نمک و فلفل مرینیت کنید. با این کار بوی زهم مرغ از بین می‌رود. البته دقت داشته باشید که در خوشت مرغ ناردون شمالی از زعفران استفاده نمی‌شود.