ایجاد و ارتقای امید در مردم اَبَرپروژه‌ی دولت است
ایجاد و ارتقای امید در مردم اَبَرپروژه‌ی دولت است
رئیس جمهور گفت: شعار سال مبتنی بر نیاز جدی کشور است و بحث اقتصاد، مسئله‌ی محوری است. تولید باید جهشی دنبال شود؛ نیاز است در این زمینه یک حرکت پرشتاب و ارتقای قابل توجهی رخ دهد.

به گزارش خبربین آنلاین: یت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور پیش از ظهر امروز در گردهمایی مدیران و کارگزاران دولت طی سخنانی بیان کرد: ما برای انجام خدمت باید به نیازهای کشور و ظرفیت‌ها نگاه کنیم و ببینیم آیا این تلاش می‌تواند مضاعف شود؟

وی افزود: دشمن نمی‌خواهد کشور رشد کند و به قله برسد و جوانان به پیشرفت برسند؛ باید وضع موجود را دید و برای رسیدن به وضع مطلوب تلاش کرد. این تحول نیازمند اراده است و شرایط سنجیده شده و ظرفیت‌ها مورد سنجش قرار بگیرد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت زمان‌شناسی اظهار داشت: باید نیاز، زمان و ظرفیت‌ها از سوی یک فرد مسئول شناخته شود تا بتواند منجر به حل مشکل شود.

رئیسی عنوان کرد: دولت معتقد است که باید کارهای نیمه‌تمام را به سرانجام رساند؛ حرکت ما باید جهادی باشد و باید بدانیم دشمن تلاش می‌کند که جمهوری اسلامی موفق نشود ولی کشور در حال پیشرفت است. لازمه‌ی حرکت جهادی این است که کار در زمان مقرر به سرانجام برسد.

وی با بیان اینکه رضایت مردم زمینه‌ی رضایت خداوند است، خطاب به مسئولان دولتی تصریح کرد: کار مردم را تسهیل، تسریع و تکریم کنید؛ کار مردم نباید به فردا بیفتد و نباید معطل بشوند.

رئیس‌جمهور تأکید کرد که کار مردم در ادارات با معطلی روبرو نشود، اظهار داشت: همه دستگاه‌ها و خدمتگزاران در این شرایط با نگاه حل مسئله، کار جهادی انجام دهند.

رئیسی تمامی مدیران و استانداران را موظف کرد که کار مردم را با سرعت دنبال کنند و بر پیگیری مجدّانه‌ی امور تأکید کرد.

وی با اشاره به سخنان نوروزی رهبر معظم انقلاب درخصوص تفاهمنامه‌های بین ایران و سایر کشورها، گفت: این تفاهمنامه‌ها باید به نتیجه برسد و حجم زیادی از تفاهمنامه‌ها وجود دارد ولی باید به سرانجام برسد.

رئیس‌جمهور با اشاره به شعار سال، خاطر نشان کرد: شعار سال مبتنی بر نیاز جدی کشور است و بحث اقتصاد، مسئله‌ی محوری است. تولید باید جهشی دنبال شود؛ نیاز است در این زمینه یک حرکت پرشتاب و ارتقای قابل توجهی رخ دهد. مسئولان مربوط با بخش تولید باید خود را موظف بدانند که این مهم رخ دهد؛ این کار امکان‌پذیر است و باید دنبال شود و شدنی است.

رئیسی بر لزوم رفع موانع تولید تأکید کرده و ادامه داد: در این‌زمینه قوانین خوبی داریم که باید اجرایی شود تا کار برای بخش خصوصی و مردم آماده شود؛ مردم آمادگی دارند و دولت باید موانع را از سر راه بردارد.

وی عنوان کرد: باید برای نقش‌دادن به مردم در دستگاه‌های مختلف بازنگاه شود تا مردمی‌سازی دولت و مشارکت مردم، به‌ویژه در حوزه اقتصاد با جدیت دنبال شود.

رئیس‌جمهور در ادامه‌ی سخنان خود خطاب به مدیران تأکید کرد که با نخبگان مرتبط باشند و از نظرات آن‌ها بهره ببرند.

رئیسی توسعه سامانه‌های اطلاعاتی را کمک‌کننده در امر مبارزه با فساد دانست و گفت: سیاست داخلی و سیاست خارجی به‌عنوان دو بال بکار گرفته شود تا جهش تولید به ثمر بنشیند.

وی اظهار داشت: از همایش‌های پرخرج که نتیجه‌ای برای مردم نداشته باشد، جلوگیری شود؛ برگزاری همایش مفید است اما از نشست‌های پرهزینه و کم‌اثر بپرهیزید.

رئیس‌جمهور گفت: وقتی به‌دنبال جهش تولید هستیم، باید مبارزه با قاچاق را قویاً دنبال کنیم و سازوکارها باید پیگیری شود و قاچاق خنجری از پشت به تولید است.

رئیسی اظهار داشت: بعضاً واحدهای تولیدی از نظر تأمین مالی دچار مشکل هستند و سرمایه در گردش این واحدها باید تأمین شود. دلالی جلوی تولید را می‌گیرد و همه دستگاه‌ها از کارهای غیرمولد جلوگیری کنند. باید زنجیره‌ی تولید، تأمین تا مصرف مورد رصد و دقت قرار بگیرد تا سوءاستفاده‌ای رخ ندهد. ما باید هم حامی تولیدکننده و هم نگذاریم حق مصرف‌کننده تضییع شود.

وی گفت: سود تولیدکننده باید مد نظر قرار بگیرد ولی اینکه بعضاً روزانه یک قیمتِ نامتعارف وجود داشته باشد، چرا؟ باید دستگاه‌ها در این زمینه نظارت داشته باشند.

رئیس‌جمهور عنوان کرد: سیاست‌های دریامحور باید دنبال شود و این مسئله، تأکید رهبر معظم انقلاب است. عرصه‌ی اقتصاد دریامحور ظرفیت بسیاری است که باید فعال شود.

رئیسی تصریح کرد: ما در عرصه معدن رشد خوبی داشتیم و گام‌های خوبی برداشته شده ولی باید ارزش افزوده داشته باشد. این حوزه کارهای بسیاری است.

وی بیان کرد: امروزه رشد اقتصادی و رشد تولید داریم و تورم و رشد نقدینگی کاهشی شده ولی باید این موارد کاهشی‌تر شود و این امکان‌پذیر است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: وحدت و انسجام در کشور و بین تمامی قوا و دستگاه‌ها اهمیت بسیار دارد. از قوا، دستگاه‌ها، نیروهای مسلح و تمامی نهادها تقدیر می‌کنم و می‌خواهم که این وحدت حفظ شود و نباید گرفتار حواشی بشویم. نشاط سیاسی لازم است ولی نزاع سیاسی هرگز.

رئیسی خطاب به مدیران دولتی خاطر نشان کرد: باید کارهایی که انجام می‌گیرد، پیوست رسانه‌ای و تبیینی داشته باشد تا مردم از آن مطلع شوند.

وی در ادامه گفت: آسیب‌های اجتماعی زیبنده‌ی نظام اسلامی و کشور ما نیست و باید در این زمینه تلاش و برنامه‌ریزی شود. فقر، اعتیاد، طلاق، اعتیار و برخی مسائل اجتماعی زیبنده نیست و باید تلاش کرد این آسیب‌ها کاهش یابد. همه‌ی بخش‌ها و نهادها در این زمینه فعال‌تر شوند تا این مشکلات که مردم را رنج می‌دهد، کاهش یابد.

رئیس‌جمهور ایجاد و ارتقای امید در مردم را اَبَرپروژه‌ی دولت خواند و گفت: باید اعتماد و امید مردم افزایش یابد؛ مردم یعنی تمام آحاد جامعه. ما نسبت به تمامی افراد جامعه وظیفه داریم و باید امید ایشان را افزایش دهیم. همه‌ی دستگاه‌ها و بخش‌ها در این زمینه می‌توانند نقش‌آفرین باشند.

رئیسی خطاب به اعضای دولت و مدیران دستگاه‌ها گفت: امروز مأموریت خدمتگزاری به مردم بر دوش ما مسئولان است؛ کارنامه‌ی ما نزد خدا و ملت مشخص است و باید ببینیم که سال گذشته چه جایگاهی داشتیم و ببینیم امروزه در چه شرایطی قرار داریم. باید بین خود و خدای خود ببینیم که آنچه لازم بود، رخ داده است؟ کشور دارای ظرفیت‌های بسیار است و حتماً می‌توانیم در جایگاه بهتری قرار بگیریم و باید به خداوند پاسخگو باشیم.

وی با بیان اینکه نیاز است که برای جامعه امیدآفرینی کنیم، تصریح کرد: باید زمینه اشتغال، ازدواج، مسکن و امثال این فراهم شود و هر تلاشی در این زمینه مورد رضایت خداوند خواهد بود.

رئیس‌جمهور تلاش برای رفع ناترازی‌ها، اصلاح ساختار بودجه و انحلال برخی موسسات متخلف بانکی در برنامه‌ی هفتم توسعه را یادآوری کرد و گفت: تمامی بانک‌ها باید بدانند اضافه‌برداشت از بانک مرکزی ایجاد مشکل خواهد کرد.

رئیسی در ادامه‌ی سخنان خود هم‌چنین بر لزوم تلاش برای افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان و همکاری با دستگاه‌ها تأکید کرد.

وی گفت: دولت در زمینه ایجاد اشتغال تلاش‌های خوبی انجام داده ولی باید بیش از پیش دنبال شود.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص جنایات علیه مردم غزه تصریح کرد: درد بی‌توجهی به ناله‌های کودکان و مظلومان در دل همه جهانیان وجود دارد. خون شهدای فلسطین کمک می‌کند و شرایط در جهان تغییر خواهد کرد و امیدواریم به برکات خون شهیدان، نظم ناعادلانه حاکم بر جهان متحول گردد.

وی در ابتدای سخنان خود ضمن تبریک سال نو و ولادت امام حسن مجتبی(ع)، عنوان کرد: ان‌شاالله به برکت ماه رمضان و ائمه اطهار(ع)، توفیق داشته باشیم به احسن احوال برسیم و اینکه بهترین حال می‌تواند با اراده، نگاه تحولی و نگاه به تغییر در ما ایجاد شود. خداوند این زمینه را آماده کرده ولی باید حول محور قرآن و اهل‌بیت(ع) بگردیم تا نورانیت بگیریم.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: اگر بر این مبنا حرکت کنیم به تحول دست خواهیم یافت؛ طبیعت همواره در حال تحول است و ما باید ببینیم که چگونه حرکت می‌کنیم. باید بررسی کنیم که چقدر رشد داشته‌ایم و قلب و روح‌مان چه جایگاهی دارد.

رئیسی تحویل سال را نویدبخش بازبینی در شخصیت و دل و جان و نگرش در خود دانست و گفت: یکی از زمینه‌های قرب الهی، خدمت به مردم است؛ خداوند این زمینه را فراهم کرده تا به این مهم برسیم. توجه به بندگان خدا برای خدا، ارتقابخش است؛ در روایات ما، بعد از انجام واجبات و ترک محرمات هیچ امری بهتر از گره‌گشایی وجود ندارد.

وی عنوان کرد: شکر این نعمت این است که اولاً بدانیم از جانب خداست، سپس اینکه ظرفیت‌ها را برای خدمت به مردم بکار بگیریم.