بازارهای جهانی تشنه کالای خواب ایرانی
- شناسه خبر: 25028
- تاریخ و زمان ارسال: 2 اسفند 1403 - 03:39
حضور واسطهها و مشکلات مربوط به آنها، یکی از چالشهای مهم در مسیر صادرات کالای خواب از ایران به کشورهای همسایه مانند عراق است.

به گزارش خبربین آنلاین؛ نیره آشوری؛ مطابق آمار موجود در اتاق بازرگانی، صادرات انواع مدلهای تشک به عراق در سال ۱۴۰۱، بیش از ۱۱ میلیون دلار بوده که با توجه به میزان مصرف این کالا در کشور عراق، آمار صادرات تشک می توانست بیشتر هم باشد. عراق به عنوان کشور همسایه، همکاریهای تجاری خوبی با ایران دارد اما هنوز هم ظرفیتهای خوبی برای صادرات انواع تولیدات تشک ایرانی به این کشور وجود دارد.
وجود واسطهها در این میان، سبب شده که قیمتهای اعلامی به تاجران عراقی، نسبت به قیمتهای تولیدی در کارخانهها، افزایش یابد و در نتیجه میزان خرید هم کمتر میشود. این واسطهها اغلب مترجمانی هستند که همراه تاجران عراقی، به کارخانهها مراجعه کرده و علاوه بر دستمزد خود، درصدی هم به قیمت تشکها اضافه کرده و به آنها اعلام میکنند. این مسئله، سبب ناراحتی بسیاری از تولید کنندگان هم شده است چرا که این مترجمان، سطح توقعات بسیار بالایی دارند.
یک تبلیغات و برندسازی درست و وجود افرادی که مسئولیت تجارت را عهدهدار شوند، میتواند نظم خوبی در بازار کالای خواب فراهم کند. این نکته را هم در نظر داشته باشید که عدد اعلام شده در ابتدای متن، صرفا برای کشور عراق است و کشورهای بسیاری در جهان وجود دارد که میتوان اقدام به صادرات تولیدات تشک ایرانی کرد.
سرمایههای زیادی در بخش کالای خواب وجود دارد اما به دلیل عدم وجود تاجران فعال، از این ظرفیتها به خوبی استفاده نشده است.
در عرصه تجارت کالای خواب، علاوه بر عراق ظرفیتهای خوبی برای صادرات تشک و ملزومات خواب به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان، رومانی و … فراهم است اما حضور جدی در بازارهای بین المللی، نیاز به مشارکت مردمی دارد. قطعا زمانی که حجم صادرات ایران در عرصه محصولات غیرنفتی افزایش یابد، شاهد بهبود وضعیت اقتصادی کشور هم خواهیم بود.
تشک به عنوان یکی از محصولاتی است که در صنعت کالای خواب تولید میشود و خود شامل زیرشاخههای متعددی از جمله، تشکهای سفری، تشک طبی، تشکهای ابری، تشک برقی و … است.
تولیدکنندگان ایرانی زیادی در این عرصه فعال هستند اما با تمام ظرفیتهای خود، فعالیت نمیکنند زیرا فروش قابل توجهی ندارند و بازار داخلی هم اشباع شده است. پس نیاز به بازارسازی در کشورهای دیگر وجود دارد تا بتوانیم این تولیدات را عرضه کنیم.
در نظر داشته باشید که متریال اولیه مورد استفاده برای تولیدات تشک، در ایران تولید میشود و میتوان قیمتهای رقابتی نسبت به بازار جهانی ارائه کرد. اما متاسفانه به دلیل این که کارخانه ها نمیتوانند با تمام ظرفیت خود فعالیت کنند، به همین دلیل هزینهها به نسبت تولید، بالاتر بوده و قیمت تمام شده بلاتر میرود.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد