• درباره ما
  • تماس با ما

جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴

  • telegram
  • eata
  • eata
  • bale
  • watsapp
  • instagram
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
    • اقتصاد کلان
    • انرژی
    • بانک، بیمه و بورس
    • راه و مسکن
    • صنعت، معدن، تجارت
  • سیاست
    • بین الملل
    • سیاست داخلی
    • مجلس
  • جامعه
  • فرهنگ و هنر
  • ورزش
  • استانها
  • بازار
  • بازرگانی
  • عکس
  • فیلم
Twitter Facebook Telegram Whatsapp

تاثیر مصرف غذاهای دریایی بر سلامت بدن

  • شناسه خبر: 6546
  • تاریخ و زمان ارسال: 29 آبان 1402 - 09:08

مصرف غذاهای دریایی از اهمیت ویژه ای برای بدن برخوردار است و می تواند تاثیرات مختلفی بر سلامتی افراد بگذارد. گوشت آبزیان کم چرب و سرشار از امگا ۳ و دیگر املاح معدنی است و نباید از مصرف آنها غافل شویم.

به گزارش خبربین آنلاین؛ غذاهای دریایی ارزش غذایی بسیار بالایی دارند. آبزیان منبع خوبی از پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا بوده و حاوی مقادیر کافی از اسیدهای آمینه ضروری هستند که با میزان اسید آمینه ضروری گوشت قرمز برابری می­ کند. پروتئین گوشت ماهی در مقایسه با سایر پروتئین های حیوانی در وزن برابر مقدار مشابه ­ای پروتئین با کیفیت بالا دارد. گوشت ماهی علی رغم اینکه از نظر اسیدهای آمینه ضروری و پروتئین با کیفیت بالا، منبع غنی به شمار می رود، حاوی کلسترول و چربی اشباع نیست و از سویی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع امگا-۳ با جلوگیری از لخته شدن خون در داخل عروق در بهبود سلامت قلب و سیستم عروقی بدن بسیار مفید است.

گوشت آبزیان منبع بسیار خوبی از مواد معدنی مختلف مانند ید، سلنیم، آهن، کلسیم و منیزیم است و از نظر ویتامین های A و D و همچنین ویتامین های محلول در آب به ویژه ویتامین B12 غنی است. وجود ویتامین B12 در خونسازی و عملکرد طبیعی سیستم عصبی ضروری است. گوشت ماهی برخلاف گوشت حیوانات خونگرم، منبع خوبی از ویتامین D است و توجه به دریافت آن در همه گروه های سنی به ویژه کودکان در سنین رشد، بسیار ضروری است.

دیگر مواد  معدنی مانند آهن، منیزیم، گوگرد، روی، فلوئور و پتاسیم نیز در گوشت ماهی یافت می شود.

سلنیم یکی از عناصر ضروری و مهم برای متابولیسم و سیستم ایمنی بدن است که در حفاظت سلول ­ها و بافت های بدن نقش قابل توجهی دارد. به طوری که این ماده با اثر آنتی اکسیدانی خود، نقش چشمگیری در پیشگیری از سرطان دارد و در جلوگیری از تاثیر سموم بر کبد موثر است. میگو و ماهی به لحاظ دارا بودن سلنیم نسبت به گوشت قرمز و مرغوب، برتری دارند.

آبزیان همچنین منبع بسیار عالی از فسفر هستند که ماده مغذی فسفر همراه با کلسیم در تشکیل استخوان و بهبود رشد ضروری است.

اسیدهای چرب غیراشباع که از سرعت هضم بالایی نیز برخوردار هستند، در ماهی به میزان زیادی وجود دارد. (ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب غیراشباع است که این نوع چربی قدرت هضم پذیری بالایی دارد). وجود اسید چرب غیر اشباع امگا-۳ مانند DHA و EPA در گوشت و روغن آبزیان، یک عامل مهم و اساسی در تبدیل ماهی و سایر آبزیان به غذای سالم شده است.

اسیدهای چرب غیر اشباع امگا-۳ در ماهی و میگو نقش ضد التهابی دارند و در پیشگیری از اختلالاتی مانند ورم مفاصل، آرتروز و التهاب روده نقش دارند. مصرف ماهی و قرار دادن آن در برنامه غذایی روزانه، باعث کاهش خطر گرفتگی عروق کرونر قلب و سکته مغزی می شود.

اسید چرب امگا-۳ مانند DHA و EPA تأثیر ویژه ای در کاهش بیماری های روانی و افسردگی، کاهش سردردهای میگرنی، آلزایمر و اختلالات بیش فعالی در کودکان دارد، بنابراین در حفظ سلامت مغز و سیستم عصبی بدن نقش دارد و در افزایش ضریب هوشی کودکان نقش دارد. علاوه بر این، به دلیل اینکه بیماری های مشترک بین انسان و آبزیان بسیار پایین تر از بیماری های مشترک بین انسان و دام است، گوشت آبزیان سالم تر از گوشت دام و طیور است.

درصد اسیدهای چرب غیراشباع در ماهیان آب شور، بیشتر از ماهیان آب شیرین است. ماهیان چرب مانند ساردین دارای مقادیر زیادی ویتامین محلول در چربی هستند. ماهیان خانواده کپور نیز غنی از فسفر هستند. سرانه مصرف آبزیان در ایران ۲/۱۰ کیلوگرم است که بیشترین میزان مصرف آن در مناطق ساحلی شمالی و جنوبی کشور است.

از علل مصرف پایین ماهی و عدم استقبال مصرف آن، طعم و بوی خاص ماهی است که برای برخی از افراد نامطلوب است. می توان هنگام پخت ماهی از ادویه جات معطر مانند پودر آویشن، مرزه، ترخون، ریحان و سایر سبزی های معطر استفاده کرد که بوی نامطلوب ماهی کاهش یابد.

پایگاه خبری خبربین آنلاین پروتئین سلامت بدن غذا غذای دریایی

مطالب مرتبط

19 آبان 1402

در مذاکرات رؤسای جمهور ایران و ترکیه در تاشکند چه گذشت؟

30 اردیبهشت 1403

ریزش کم سابقه شاخص بورس/ معاملات پالایشی‌ها ابطال شد

1 خرداد 1404

تأسیس سه پایگاه پهپادی ارتش در جنوب شرق

6 اردیبهشت 1404

ایران و روسیه محور اقتصادی مقابله با تحریم‌ تشکیل دادند

10 بهمن 1402

آخرین وضعیت اجرای حکم اعدام بابک زنجانی

19 اسفند 1403

اعلام اسامی محرومان هفته بیست و پنجم لیگ یک

19 بهمن 1402

اعلام جرم برای شرکت دی‌جی‌کالا در دادسرای تهران

1 شهریور 1403

پیشرفت ۶۶ درصدی “شبکه ملی اطلاعات”

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

لغو پاسخ

آخرین اخبار

  • بازرگانی 20 تیر 1404

    پیشنهاد ایجاد شرکت بازرگانی برای تأمین کالاهای اساسی در تهران

  • بازار 20 تیر 1404

    نایب‌رئیس اتاق بازرگانی: باید مانع موازی‌کاری در بخش خصوصی شویم

  • فرهنگ و هنر 20 تیر 1404

    فرزان دلفانی سرپرست هماهنگی تئاتر استان‌ها شد

  • آخرین اخبار 20 تیر 1404

    ارسال بسته‌های فرهنگی تابستانی به مراکز کانون پرورش فکری

  • فرهنگ و هنر 20 تیر 1404

    نمایشگاه آینه‌کاری در نگارخانه سرو؛ تلفیق سنت و مدرنیته

  • آخرین اخبار 19 تیر 1404

    «کتاب‌خوانی شبانه؛ سکوتی که ذهن را می‌آراید»

  • ورزش 19 تیر 1404

    بازگشت هلی‌کوپتر به آسمان سرخ؛ وحید هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد

  • آخرین اخبار 19 تیر 1404

    «خاموش کردن نوتیفیکیشن‌ها؛ گام اول به سمت آرامش دیجیتال»

  • آخرین اخبار 19 تیر 1404

    تنفس ۵ مرحله‌ای؛ تکنیکی فوری برای آرامش در بحران»

اوقات شرعی

پایگاه خبری خبربین آنلاین به شماره ثبت ۸۹۱۵۵ از سوی وزارت  فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارچوب اهداف مقدس انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران به امر اطلاع رسانی به منظور ارتقای سطح بینش و آگاهی عمومی می پردازد. پایگاه خبری خبربین آنلاین یک رسانه مستقل بوده و خود را مقید به قانون اساسی و قوانین نظام جمهوری اسلامی، اصول و ارزش های دین اسلام و تعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و امام راحل و شهیدان انقلاب میداند. این پایگاه اطلاع رسانی سعی دارد  تا با انتشار اخبار، تحلیل ها و مقالات صاحب نظران و فرهیختگان کشوری، زمینه ای مناسب برای تجمیع افکار و اندیشه ها و ارائه آن به عموم مردم را فراهم سازد. صاحب امتیاز و مدیر مسئول: صفورا طالب زاده

دسترسی سریع
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • استخدام
  • اعلام مشکل سایت
  • تبلیغات در سایت
  • دیگر رسانه ها
  • پخش زنده
مجوزها
;
شبکه های اجتماعی

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید ...

  • telegram
  • eata
  • eata
  • bale
  • watsapp
  • instagram
کلیه حقوق برای پایگاه خبری تحلیلی خبربین آنلاین محفوظ است. طراحی ،اجراء و پشتیبانی : سایت فـــــــــا