محبی: با بررسی جزئیات لایحه تغییراتی در بودجه ۱۴۰۴ ایجاد خواهد شد
محبی: با بررسی جزئیات لایحه تغییراتی در بودجه ۱۴۰۴ ایجاد خواهد شد
عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به بودجه ۱۴۰۴، گفت: با بررسی جزئیات لایحه تغییراتی در بودجه ۱۴۰۴ ایجاد خواهد شد.
به گزارش خبربین آنلاین؛ بهروز محبی نجم‌آبادی عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس ضمن اشاره به بودجه ۱۴۰۴، گفت: عنایت ویژه مقام معظم رهبری این‌که سهم صندوق توسعه ملی را از ۴۸ درصد به ۲۰ درصد کاهش دادند کمک شایانی به دولت بود. یعنی ۲۸ درصد از همین ابتدای سال پول در اختیار دولت است که درگذشته این نبود.وی افزود: نقدی که وجود داشت این بود که چرا بودجه عمرانی‌ها را کلاً صفر کردن به نظر من این قابل‌اصلاح است. ما قسمتی از جاری‌ها را اگر بتوانیم باید به عمرانی برگردانیم.عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که آیا باتوجه‌به ادعای دولت که با همین بودجه می‌تواند تورم را کاهش دهد، عنوان کرد: من معتقدم سیاست‌هایی که دولت اتخاذ می‌کند تورم بیشتری ایجاد خواهد کرد.محبی گفت: قطعاً با بررسی جزئیات لایحه تغییراتی در بودجه ایجاد خواهد شد. نقدهایی بسیاری امروز در صحن علنی نسبت به لایحه وجود داشت و منتقدان در کلیت مطالبی را مطرح کردند.وی ادامه داد: بعضی تصمیماتی که دولت گرفته ممکنه منجر به افزایش تورم شود. لایحه در واقع مشخصات درست و مزایای خوبی داشت، اما نگرانی‌هایی هم نسبت به لایحه وجود دارد. بالاخره این‌قدر اوراق را اضافه‌کردن یک مسئله است. البته پاسخ داده شد. دولت مدعی است که ما متناظر با هر حکمی که در برنامه هفتم بوده متناظر با او بودجه را تنظیم کردیم.عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دولت مدعی است که تلاش کرده تا منویات و قوانینی که مجلس تصویب کرده را اجرایی کند. مثلاً ما نمی‌توانیم به جوانی جمعیت بی‌توجه باشیم. چراکه حکم رسمی است.
محبی گفت: از مزایا بودجه این بود که این معافیت مالیاتی که تا ۲۴ میلیون برای اصناف و حقوق در نظر گرفته شده راه‌گشا و نقطه مثبتی است. با اعمال جوانی جمعیت تقریباً حقوق‌ به طور میانگین به ۲۸ درصد می‌رسد. این امر از دیگر نکات مثبت بودجه است.وی تصریح کرد: یکی از محل‌های دعوا این بود که اگر ما ۱۸ میلیارد دلار باید برای مثلاً حوزه کالا اساسی اختصاص دهیم دولت چرا ۱۲ میلیارد اختصاص داده است؟! چون دولت بیشتر از ۱۲ میلیارد درآمدی برای خودش متصور نیست و در حال تلاش برای مدیریت است.عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی گفت: ما می‌توانستیم راحت ۱۸ میلیارد بنویسیم، اما بحث بر سر این است که از ۱۲ میلیارد تا ۱۸ میلیارد آن فاصله را از کجا باید تأمین کنیم؟! قطعاً از صندوق توسعه که نمی‌توانیم دیگر برداشت کنیم.محبی تشریح کرد: در حال حاضر مقام معظم رهبری اختیار ۲۸ از ۴۸ درصد این صندوق را به دولت سپرده است. این یک اختیار بی‌نظیر است که تا‌به‌حال سابقه نداشته و یک کمک بزرگ بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد‌تومانی است. این کمک را مقام معظم رهبری به دولت انجام داده است.وی در ادامه گفت: همه این‌ها نشان می‌دهد که می‌شود فضای رونق ایجاد کرد. می‌شود با این مبالغ مسائل عمرانی را به‌صورت جد پیگیری کرد. چون این‌ها در بودجه عمرانی قرار می‌گیرد بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان نصیب این حوزه می‌شود. با این مبلغ می‌توان فضای رونق خوبی را برای کشور ایجاد کنند.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به نظر بنده بودجه شفافیت و انضباط خوبی دارد، اما منتقدین نقدهای به جایی هم دارند. ما در بحث تورم نگرانی‌هایی داریم. باید تلاش کنیم که اگر مقدور باشد منابع جدیدی تعریف کنیم که معمولاً در دولت‌ها تعریف نمی‌شود. همچنین هزینه‌ها را باید کم کرد. بحث بهره‌وری را به‌وضوح ببینیم که چه‌کارهایی می‌خواهیم انجام دهیم. محبی در خاتمه گفت: به طور مثال در برنامه هفتم بحث گاز مشعل را داریم. این‌که بالاخره هدر‌رفت انرژی‌ در کشور داریم یا در قضیه خودرو می‌خواهیم چه‌کار کنیم؟ بالاخره تا کی می‌خواهیم سوخت در این کشور هدر دهیم؟ یک خودرو مدرن ایران‌خودرو مثل دنا بالای ۱۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر مصرف دارد که جای تأسف است. ما برای حل مسائل و ناترازی‌ها باید موضوع مدیریت مصرف را در نظر داشته باشیم.