مصرف زیاد ویتامین C خطر سنگ کلیه را افزایش میدهد
- شناسه خبر: 38769
- تاریخ و زمان ارسال: 6 آبان 1404 || 20:27
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هشدار داد که مصرف بیش از حد ویتامین C، به ویژه در قالب مکملها، میتواند به عوارض گوارشی و افزایش خطر تشکیل سنگ کلیه منجر شود.

به گزارش پایگاه خبری خبربین آنلاین ،دکتر حسین صادقپور، عضو هیات علمی گروه شیمی دارویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، درباره مصرف بیش از حد مکملهای ویتامین C هشدار داد و گفت که دریافت روزانه بیش از دو گرم از این ویتامین میتواند موجب عوارض گوارشی و خطر تشکیل سنگ کلیوی اگزالاتی شود.
وی اشاره به اهمیت ویتامین C در سلامت بدن، گفت: «کمبود شدید این ویتامین منجر به بیماری اسکوروی میشود که علائمی همچون خونریزی لثه، ریزش دندانها، ضعف، خستگی و تأخیر در ترمیم زخمها به همراه دارد.» این متخصص شیمی دارویی افزود: «اگرچه بیماری اسکوروی امروزه نادر است، کمبود خفیف ویتامین C میتواند به تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش احتمال ابتلا به عفونتها منجر شود.»
دکتر صادقپور تصریح کرد که مصرف ویتامین C میتواند در شرایطی که مصرف میوهها و سبزیجات کافی نباشد، مفید واقع شود. اما وی تأکید کرد: «مکملهای ویتامین C باید با احتیاط مصرف شوند. مصرف روزانه بیش از دو گرم ویتامین C میتواند موجب عوارضی مانند اسهال، دلدرد، تهوع و افزایش احتمال تشکیل سنگ کلیوی اگزالاتی، بهویژه در افرادی که مستعد این مشکل هستند، شود.»
وی همچنین در مورد تأثیر ویتامین C بر سرماخوردگی توضیح داد که مطالعات نشان میدهد این ویتامین نمیتواند از بروز سرماخوردگی پیشگیری کند، اما ممکن است شدت علائم و مدت زمان بیماری را کاهش دهد. بهویژه در افرادی که تحت استرس شدید یا در حال انجام ورزشهای سنگین هستند، این اثر بیشتر مشاهده میشود.
دکتر صادقپور اضافه کرد که مصرف منظم ویتامین C در طول سال اهمیت بیشتری نسبت به مصرف مقطعی آن هنگام بیماری دارد. افراد سیگاری، سالمندان، بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن، افرادی که رژیم غذایی فقیر از میوه و سبزیجات دارند و کسانی که الکل یا داروهای خاص مصرف میکنند، بیشتر در معرض خطر کمبود این ویتامین قرار دارند.
در نهایت، این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به افراد توصیه کرد که بهترین و ایمنترین راه برای تأمین ویتامین C، مصرف میوهها و سبزیجات تازه است. وی افزود که مکملها تنها در صورت نیاز و زمانی که رژیم غذایی کافی نباشد یا شرایط خاص وجود داشته باشد، باید مصرف شوند. رعایت تعادل در مصرف ویتامین C به پیشگیری از بروز عوارض ناشی از کمبود یا مصرف بیش از حد آن کمک میکند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد
خواهشمندیم برای ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربری خود بشويد