پیشبینی صادرات ۲۰۰ میلیون دلاری لولههای پلیاتیلن ایران تا پایان ۱۴۰۴؛ تداوم رشد و توسعه
- شناسه خبر: 24881
- تاریخ و زمان ارسال: 30 بهمن 1403 - 09:05
رشد صادرات لولههای پلیاتیلن ایران در سال ۱۴۰۳، نتیجه عوامل متعددی از جمله تقاضای بالا در بازارهای هدف، بهبود کیفیت محصولات، و رعایت استانداردهای بینالمللی است. تداوم این روند، آینده روشنی را برای این صنعت در بازارهای جهانی رقم خواهد زد

به گزارش خبربین آنلاین؛ مهدی خدادادی طی یادداشتی نوشت: لوله های پلی اتیلن با کد تعرفه ۳۹۱۷۲۱ در بازارهای جهانی شناخته می شود و بر اساس گزارشهای جدید گمرک جمهوری اسلامی ایران، صادرات لولههای پلیاتیلن کشور نسبت به سال های گذشته رشد چشمگیری داشته است
کشور عزیزمان ایران، به عنوان یکی از تولیدکنندگان برتر لولههای پلیاتیلن در خاورمیانه محسوب می شود و شاهد افزایش قابل توجهی در صادرات این محصولات بوده است.
از مواردی که باعث شده ایران در منطقه به عنوان برترین تولیدکننده لوله های پلی اتیلن شناخته شود می توان به دو عامل مهم اشاره کرد:
اولین موضوع و مهم ترین عامل ،داشتن مواد اولیه این محصول است . ما در ایران به واسطه پتروشیمی های متعددی که داریم کاملا در این موضوع به خودکفایی رسیدیم و این باعث شده که قیمت های رقابتی خوبی در بازارهای صادراتی ارائه دهیم.
دومین عامل داشتن خطوط تولید ساخت داخل است. ایران در حال حاضر پتانسیل بسیار بالایی برای ساخت و تجهیز کارخانجات تولید لوله های پلی اتیلن را با دانش بومی دارد و این موضوع در آینده ای نزدیک منجر به انتقال تکنولوژی ایرانی به کشورهای مختلفی خواهد شد.
در ادامه به استناد آمار ارائه شده توسط گمرک در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۳ با توجه به فعالیت شرکت های تجاری معتبر و حضور بازرگانان خارجی در داخل کشور و دیدن ظرفیت های بی نظیر صنعت پلی اتیلن بالغ بر۴۴ هزار تن صادرات به ۱۵ کشور جهان داشتیم که ارزش دلاری آن حدود ۶۱ میلیون دلار بوده است.
این افزایش صادرات به دلیل تقاضای بالا در بازارهای هدف مانند کشورهای همسایه، به ویژه پاکستان، ترکمنستان، ترکیه و عراق و برخی کشورهای آسیای مرکزی نظیر ازبکستان صورت گرفته است. همچنین، بهبود کیفیت محصولات و رعایت استانداردهای بینالمللی از سوی تولیدکنندگان ایرانی، نقش بسزایی در جذب مشتریان خارجی داشته است.
طبق آمار ارائه شده ارزش صادرات ما به پاکستان حدود ۸۰۰ هزار دلار، ترکمنستان بالغ بر ۲ میلیون دلار ، ترکیه حدود ۴ میلیون دلار و عراق بالغ بر ۴۵ میلیون دلار بوده است.
همچنین در ادامه ارزش صادرات ما به ازبکستان حدود ۳.۵ میلیون دلار بوده و این اطلاعات تنها بخشی از آمار ارائه شده سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران می باشد .
بر اساس آمار منتشر شده ،ایران در حال حاضر با تولید سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن لوله پلیاتیلن، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این محصول در منطقه محسوب میشود. این محصولات عمدتاً برای استفاده در سیستمهای آبیاری، انتقال آب و گاز، و پروژههای عمرانی به کار میروند.
علاوه بر این، با توجه به پتانسیل بالای ایران در زمینه تولید و صادرات، برنامهریزی برای افزایش ظرفیت تولید و توسعه بازارهای جدید در دستور کار تاجران این حوزه قرار دارد.
انتظار میرود با حمایت از شرکت های تجاری متخصص در این حوزه و رویکرد مثبت تولید کنندگان در قبال تجار و همکاری های لازم ، صادرات لولههای پلیاتیلن تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۲۰۰ میلیون دلار برسد.
در نهایت، به نظر میرسد که با ادامه روند رو به رشد صادرات و توجه به نیازهای بازارهای جهانی، صنعت لولههای پلیاتیلن ایران بتواند جایگاه خود را در بازارهای بینالمللی مستحکمتر کند.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد